Friday, November 8, 2013

sambutan HariJadi :)

Assalammualaikum w.b.t :)
bagi salam kena full...barulah semangat tu dtg membuak2 nak update belog..
tuan belog bercuti, maka belog pun terbiar jerk..
dah bersawang da pun..
arini nak up entry birthday haritu..pasal percutian tu masih dlm proses lagi..
sementara ingatan ni masih kuat lagi, elok lah kita hebah2kan ye dak? heee.
ada yang rindu aku ke? hahahahhaaaa... perasan je kan..

ok, aritu masa Birthday aku P's my BFF dia Treat aku kat 2 Restoran.
kelass ko jah....nak treat2 bagai..

masa hari jumaat 25/10/2013 dia bwk aku pi makan kat TGIF. Pre-Birthday katanya..
aku mmg x penah menolak klu bab makan ni..
lagi2 kalau benda FREE..
harus angguk laju2..





actually ada 1 lg gambar makanan yg aku x sempat nk snap, hahhaaa nampak sangat pelahap kan?
n maafkan aku, aku lupa semua nama makanan diatas ni ye.. harap maklum..hehehe ala, korg kan slalu makan kt TGIF tu, mesti korg tau punya nama dia apa..:)

keesokan harinya plak, aku pi Setia City Mall..aku ni jarang nak kuar weekend..so nilah 1st aku ngan P's pi SCM ni...nak cari baju baru sket utk bwk pi Holidayyyyy..asal nak jalan2 je mesti kena beli baju baru kan? pelik..tp tulah..aku rasa semua org mcmtu..

kat SCM ni aku lunch ngan P's kt Full House je..wlupun FH kt sini xde lah secantik FH kt tmpt lain..tp okey la...bagi SCM ni ok la...boleh la shopping kt sini..aku pun skadar beli baju kt Brands Outlet jerk..bukan aku xnak shopping kat H&M tapi aku x berkenan material kain kt H&M ni, nipis nak mampus tapi mahal..hahahaaa baik aku gi brands outlet, baju lawa2, murah plak tu..






aku makan lite2 jerk, sebab P's still berahsia lg nak bwk aku pi Dinner kt mana, so dia kata nnt kena makan banyak2..hahahahaa so, aku kena kosongkan perut aku...

ni gambar tuan Belog..excited nak pi dinner kt tmpt yg dirahsiakan..

setelah hampir seminggu dok berteka teki ngan P's, finally sampai gak aku kt tmpt Dinner yg dah dijanjikan oleh P's...
dekat je ngan rumah aku, sekangkang kera je kiranya..hahahahaaa

taraaaaaaaaaaaaa..........



*Agehan Japanese Restaurant, Grand BlueWave Hotel..Shah alam

restaurant ni ada sijil Halal ye kawan2..
makan tanpa was2 tau...











 bagi aku makanan kt sini semuanya sedap2 belaka..lagi2 teppanyaki..fuhhhh mmg marbeles..cukup rasa..semua skali la..mmg kenyang sgt2 makan kt sini, gambar mmg sikit je yg sempat aku snap, selebihnya aku sibok makan n malas nak snap2 bagai..masuk mulut trus ngap!..

service kt sini mmg tip top! even, ketua Chef yg mmg diterbangkan drpd Jepun yg served makanan kat meja aku..siap bawakkan ice cream n nyanyi lg uolls :)

so, tak rugi korg bayar lebih sket utk menikmati makanan jepun kt Agehan Japanese Restaurant ni..( aku tidak dibayar ok utk mengwar-war kan pasal agehan ni ) mmg sgt2 worth it!
5star aku bagi :)


 sebelum balik, sempat lg aku bergambar ngan Master Chef utk AJR ni..dia mmg sgt2 funny orgnye..hehehhee buat lawak je manjang...

Thanks P's belanja i dinner kt AJR & Pre Birthday dinner kt TGIF..appreciated sgt2..
u selalu manjakan tummy i ni ngan makanan yg sedap2..hehehehe Love u la.....
 

4 comments:

  1. YaAllah salmon ituuuuu , amatlah tempting !!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha sbb tu aku upload 2 gmbar salmon..mmg berlemak weiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii...sedap gilos...*lap air liooooo....

      Delete
  2. padang kt depan mall tu mmg ramai yg dtg lepak petang2 kan...akak blm pernah sampai kat sana lg..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha'ah kak zura :) aritu hbs kasut ana basah....hahahhahahaaa sbb tapak nipis je..kena pkai sport shoes baru ok :)

      Delete

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='