Tuesday, September 24, 2013

TCB :)

Assalammualaikum w.b.t..
tak jawab dosa, kalau jawab sayang :)

sekarang ni aku ada penyakit..
penyakit yg tetiba je datang kt aku..
penyakit rajin update BELOG..
heeeeeeeee....
biasa kan aku ni pemalas nak mampsssss..
konon-konon busy kennnn...
bajet macam retis, semua benda ko nak update..
bio laaaaa...ko hado? kih kih kih Gila Saiko aku ni.
ok stop.

siapa suka minum KOPI?
ataupun COFFEE..american sket..pffttt..
aku suka KOPI, tapi..
aku cuma minum kopi yang kat Setabak dan seadik beradik dengannya..
kih kih gile belagak..
aku tak gheti minum kopi cap hang tuah ke, kopi cik nah yg P's suka minum tu ke..
ntah, aku pun x faham dgn diri aku sendiri ni .

so, semalam disebabkan aku ngan P's tersalah naik train ( rasanya bukan salah kami, tp salah pihak KTM ), so P's decide utk bwk aku pi chill kat TCB, The Coffee Bean - KL Sentral.
sebab kami malas nak beratur n bsesak sesak kt sana utk tggu train yg betol.
aku mmg laaaaaaajuuuuuu je setuju..heeeee


 sementara aku tggu P's order air n makanan, aku kemho duluuuu...tp dalam versi POYO..kih kih kih
haiiippppp jgn gelak. Saiko kan aku?



 aku mcm da biasa minum cappucchino,mocha,caffee latte bagai..so, aku soh P's decide utk aku..P's tau taste aku mcmana.. klu aku suka maknanya aku akan minum smpai habis, klu aku x suka..P's tau nak buat pe..dia ar yg kena minum sampaaaaaaaaiii habis :)
semalam P's pilih Banana Choc with cream utk aku, n Double Choc utk P's..
thanks P's sebab aku mmg sukeeeee sangat..rasa banana yg x keterlaluan, choc yg x terlalu manis n ditambah ngan cream..mmg seimbang sgt rasa dia..sedaaaaapppppp...aku suka :)




 ko ingat aku sorang je yang Saiko? P's pun sama hokeyyyyyy...bajet je dua2 org minah ni..



 ok, semalam aku pilih nak makan Spicy Tuna Fettuccini..memang sedaaappp weh, mmg menepati piawaian citarasa tekak aku ni..thumbs up! mmg pedas...mmg panas mulut aku, aku kan x kuat sgt mkn pedas..perut aku kan mengada manja terlebih.


hahahaha disebabkan P's belanja aku, aksi gedik terlampau dikamera harus ada..hehehehehee







Last but not least, aku sempat snap gambo ni..

tix ni mmg murah n mampu milik, tapi kalau da kesana takkan nak tido dalam kehmah je wehhhhhh..
hahahahaaa masih belum mampu..simpan je dulu hasrat ni dalam hati ketat2..:)
agak2 ada org nak sponsor utk honeymoon aku nnt ok jgk..tp masalahnye siapa pengantin lelaki tersebut..pakwe pon xdeeeee......heeee ada sape2 boleh tlg carikan utk aku tak? hehehehee Gatallllll.. :p

Monday, September 23, 2013

PERFECT :)

salam semua..
eh, tetiba aku rajin plak nak updated belog kan..
mcmana ngan weekend korang?
weekend aku mmg best :)
disamping menghitung hari tak sabar nak tggu OCTOBER :)
2 benda yg akan berlaku pada bulan october
1 - Birthday aku
2 - Holiday SABAH weiiiiii....( tak sabar tahap gaban, excited mgalahkan nk tggu birthday sendiri wei )

ok, berbalik semula kepada cerita weekend aku.
weekend aku mcm biasa la..suri rumah ( tangga x bleh letak, sbb aku belom kawen ) yg sgt berjaya.
bgn pagi2, cuci baju, kemas rumah n bilik, masak, shopping brg2 groceries :)
benda2 ni semua cukup buat aku happy :)

bagi korang mmg boring kan? tp tidak bagi aku..
isnin - jumaat aku sibok bekerja, berhimpit dlm train n lrt..
bila tiba sabtu ahad? makannnnnnnn makannnnnnn makannnnn

 ni gambar sabtu lepas..kah kah kah..perangai aku mmg mcmni bila aku nak kemas bilik..semua aku longgok atas katil dulu..


 aku klu nak vacuum lantai, 1st step aku sapu dulu, then aku mop lantai, pastu aku sapu sekali lagi..last sekali abru la aku vacuum...mana x patah pinggang weh..byk plak step dia kan..


 lantai x cukup licin lagi ni..rumah bujang mmg mcmni weh...kosog je..x byk barang2..simple yg penting kemas dan bersih.


tadaaaaa....kemas kan? hehehe pink polka dot lagiii..baru lah syok jer nk tido n berehat dlm bilik..


ok tu cerita mggu lepas, minggu ni plak aku ulang benda yg sama..
cuma aku cuci toilet, sental kasi bersih..2mggu sekali cuci toilet..x kuasa aku tgk bilik air berkerak ni weh......tapi gambar xde lah, ke korg mmg nak tgk bilik air aku rupa mana? nnt klu aku rajin aku snap gambar bilik air aku..gile saiko smpai toilet pun nk tunjuk kt org..

sabtu & ahad aku pi beli brg groceries ngan P's...hahaa
sabtu gi AEON BIG, ahad plak pi TESCO Extra..kah kah kah bila da nak balik baru aku cakap ngan P's, eh lupa tesco da boleh beli groceries online jerk..pasni kita beli online jelah..hehehheheee :)


#SABTU



Shopping Groceries kt AEON BIG..hehehheee xde la beli byk sgt..ayam, sayur, telur, buah strawberry n etc..




 aku masak button mushroom


 since weekend adik aku berkampung kt rumah aku, masak la ayam masak lomak cili api yg x pedas ni :) but everyone happy n kenyang..

 
 simple jerk..lauk org bujang..


 da kenyang makan nasi bagai, dessert harus la kencang..kih kih kih ice cream with strawberry potong..



 petang sket makan sushi plak..hilang diet seua org yg ada kt rumah...



 repeat semula ice cream with strawberry potong..heavennnnnnnnn


 tayang sket gmbr strawberry godang godang tu...terliur da ni aiihhhh........




 #AHAD

 ni breakfast utk aku :) yumssssss


 breakfast utk P's..aku just potong cherry tomato tu ngan strawberry jerk..



tghari tu pi Tesco jap ngan P's..tajuk utama just nak cari ketam ngan 23 brg yg lain sket..tp end up penuh 1 trolli..ahahhahaa siap beli mangkuk yg mahal nak mampos..tulah padahnya bila x scan harga eh kawan2....


aku masak sambal sootng with petai..yumsssssss..


 sayur campur yg ada mcm2....


 telur dadar yg tak gebu..xpe, janji sedapp..sedap kan P's???


 kah kah ice cream lagi? sedap wehhhhhhhhhhhh


mlm plak aku layan games arsengal smbil mkn cornflakes...pastu man.united plak main mcm tahikkkk..jom laaaaaaa tido...tido lagi bagus..result? 4-1..nasib baik telo tu pecahhhhhhhhhh....pffffttttttttt



last but not least.....




 gambar tuan tanah bergaya haruslah ada..agak2 ada yg rindu tak? 
peaceeeeee..abaikan jerawat yg meliar dipipi tuan tanah tu..bila nak hilang pun tak tau laaaaa....





Tuesday, September 17, 2013

Colmar Tropicale yg kesekian kalinya

salam semua..
cuba tgk tajuk entry aku ni, bunyi mcm belagak kan?
ye lah..colmar tropicale ni da mcm kampung aku jerk..
asal nak lepak jalan2, tp tak tau nak pi mana, end up mesti ke colmar tropicale..
yelah nak lepak kat shopping mall..rasanya zaman aku lepak2 kt mall tu dah berlalu..

semenjak da mengalami pertambahan usia ni, more kepada "back to nature"..
jalan2 hirup udara segar, cuaca pun ok..weather pun just nice jerk..
sgt2 refreshing... oh, nampak sgt da mcm org tua..kih kih kih

actualy, tak plan pun ngan P's nak pi Colmar Tropicale ni, tp bila P's cakap jom jalan2..
dlm kepala otak trus terfikir nak pi "Bukit Tinggi" n guess what..
P's pun fikir tempat yang sama hahahahaaa
since adik P's yg study kat UIA pun ada, so trus suruh P's text adik dia..
hahahhaaaa agenda tersembunyi adalah "photog x bergaji"
so, bila semua da ready..lets go..

gmbar ada yg amik from BB n DSLR, so gmbr yg x berkualiti tu drpd BB lapuk aku eh..
harap dimaafkan

Perjalanan drpd Shah Alam ke UIA mengambil masa dlm 30min.
drpd UIA ke Colmar Tropicale tu plak dlm 30min jugak.
ETA 1 jam. tol pun x banyak..sorry xde details coz aku x ingat.

pendakian xdelah mencabar mcm kita naik cameron or genting.
biasa2 jerk..selekoh tajam gak, tp apedehal..anggap la mcm kita naik motor besar n layan corner..
dekat atas ada jugak taman arnab. tp aku tak singgah. malas
stakat tgk arnab aku boleh pegi tgk kt uptown shah alam je.

tarikan baru bagi yg menggemari aktiviti yg lasak. aku belum penah cuba lagi..maybe next time..kan Colmar teopicale kampung no.2 aku..hehehhe





kalau nak masuk ke Colmar Tropicale ni kena bayar ok..RM12/pax...bagi aku mahal, coz bukan ada apa sgt pun kat sana, stakat amik gmbar berlatar belakang kan kota perancis, pegi ke taman jepun, pastu minum air yg mahal nak mampussssss tu, makan2 kat cafe yg ada..huhuuuu tp xpe kita bayar jelah.



 #OOTD
kimono wrap, dress,kasut nike, handmade shawl :)





ni gambar drpd BB lapuk aku..so kualiti kurang memberansangkan..harap dimaafkan
ni jelah aktiviti yg aku buat..jalan sket snap photo, jalan sket snap photo..kata ada personal Photog kannnnnn..harus digunakan sebaiknya..















  ni semua gambar drpd DSLR. lawa sket..
see...aku xde buat pape pun selain drpd pose sana sini..ni je yg ada..gmbar berlatar belakang kan kota perancis. cantik kan..cuaca just nice jerk..nasib baik tak hujan.


ok, mari kita explore ke taman jepun plak..TATAMI SPA



ni view masa otw nak naik ke atas bukit eh, kena jalan sket..shuttle bas drpd colmar tropicale ke taman jepun ni sentiasa ada, kita just tggu kt tempat yg disediakan. tp utk sampai ke taman jepun kita kena jalan kaki mendaki sket..
subhanallah..cantik kan?











 aku tak tau lah SPA kat sini still beroperasi mcm biasa ke tak, sbb time aku pegi sunyi sepi jerk..
mungkin sebab aku pegi da lewat kot..entah la..seram je weh....sunyi sepi jerk..hahahhaaaa








 ni semua gambar2 yg ada kt perkampungan jepun ni, xde apa2 pun..aku suka pegi sebab udara sini segar jerk..pastu cuaca best..hahahaa bak to nature katanya...air n makanan kt sini mahal2 belaka ye..sediakan duit yg mencukupi..P's beli 2 botol air minuman, 1 tin coke total RM10...pengsannn bayar weh...ice cream cornetto RM5..kah kah kah.....mahal kan?
so, bagi yg bwk anak2 sila bawak bekal dari rumah..xde siapa yg check pun..jimat pun jimat, makan pun kenyang ikot tekak masing2.



last but not least, next time aku bleh stay kat sini...
klu aku pegi, aku akan kepochi kan kt korang semua ye...
ok, bye..
mmmuuuaaahhh!
publish!