Tuesday, September 17, 2013

Colmar Tropicale yg kesekian kalinya

salam semua..
cuba tgk tajuk entry aku ni, bunyi mcm belagak kan?
ye lah..colmar tropicale ni da mcm kampung aku jerk..
asal nak lepak jalan2, tp tak tau nak pi mana, end up mesti ke colmar tropicale..
yelah nak lepak kat shopping mall..rasanya zaman aku lepak2 kt mall tu dah berlalu..

semenjak da mengalami pertambahan usia ni, more kepada "back to nature"..
jalan2 hirup udara segar, cuaca pun ok..weather pun just nice jerk..
sgt2 refreshing... oh, nampak sgt da mcm org tua..kih kih kih

actualy, tak plan pun ngan P's nak pi Colmar Tropicale ni, tp bila P's cakap jom jalan2..
dlm kepala otak trus terfikir nak pi "Bukit Tinggi" n guess what..
P's pun fikir tempat yang sama hahahahaaa
since adik P's yg study kat UIA pun ada, so trus suruh P's text adik dia..
hahahhaaaa agenda tersembunyi adalah "photog x bergaji"
so, bila semua da ready..lets go..

gmbar ada yg amik from BB n DSLR, so gmbr yg x berkualiti tu drpd BB lapuk aku eh..
harap dimaafkan

Perjalanan drpd Shah Alam ke UIA mengambil masa dlm 30min.
drpd UIA ke Colmar Tropicale tu plak dlm 30min jugak.
ETA 1 jam. tol pun x banyak..sorry xde details coz aku x ingat.

pendakian xdelah mencabar mcm kita naik cameron or genting.
biasa2 jerk..selekoh tajam gak, tp apedehal..anggap la mcm kita naik motor besar n layan corner..
dekat atas ada jugak taman arnab. tp aku tak singgah. malas
stakat tgk arnab aku boleh pegi tgk kt uptown shah alam je.

tarikan baru bagi yg menggemari aktiviti yg lasak. aku belum penah cuba lagi..maybe next time..kan Colmar teopicale kampung no.2 aku..hehehhe





kalau nak masuk ke Colmar Tropicale ni kena bayar ok..RM12/pax...bagi aku mahal, coz bukan ada apa sgt pun kat sana, stakat amik gmbar berlatar belakang kan kota perancis, pegi ke taman jepun, pastu minum air yg mahal nak mampussssss tu, makan2 kat cafe yg ada..huhuuuu tp xpe kita bayar jelah.



 #OOTD
kimono wrap, dress,kasut nike, handmade shawl :)





ni gambar drpd BB lapuk aku..so kualiti kurang memberansangkan..harap dimaafkan
ni jelah aktiviti yg aku buat..jalan sket snap photo, jalan sket snap photo..kata ada personal Photog kannnnnn..harus digunakan sebaiknya..















  ni semua gambar drpd DSLR. lawa sket..
see...aku xde buat pape pun selain drpd pose sana sini..ni je yg ada..gmbar berlatar belakang kan kota perancis. cantik kan..cuaca just nice jerk..nasib baik tak hujan.


ok, mari kita explore ke taman jepun plak..TATAMI SPA



ni view masa otw nak naik ke atas bukit eh, kena jalan sket..shuttle bas drpd colmar tropicale ke taman jepun ni sentiasa ada, kita just tggu kt tempat yg disediakan. tp utk sampai ke taman jepun kita kena jalan kaki mendaki sket..
subhanallah..cantik kan?











 aku tak tau lah SPA kat sini still beroperasi mcm biasa ke tak, sbb time aku pegi sunyi sepi jerk..
mungkin sebab aku pegi da lewat kot..entah la..seram je weh....sunyi sepi jerk..hahahhaaaa








 ni semua gambar2 yg ada kt perkampungan jepun ni, xde apa2 pun..aku suka pegi sebab udara sini segar jerk..pastu cuaca best..hahahaa bak to nature katanya...air n makanan kt sini mahal2 belaka ye..sediakan duit yg mencukupi..P's beli 2 botol air minuman, 1 tin coke total RM10...pengsannn bayar weh...ice cream cornetto RM5..kah kah kah.....mahal kan?
so, bagi yg bwk anak2 sila bawak bekal dari rumah..xde siapa yg check pun..jimat pun jimat, makan pun kenyang ikot tekak masing2.



last but not least, next time aku bleh stay kat sini...
klu aku pegi, aku akan kepochi kan kt korang semua ye...
ok, bye..
mmmuuuaaahhh!
publish!


2 comments:

  1. tetima kasey sbb singgah dan follow blog zura.. zura dh follow ur blog.. hihihhih...

    ReplyDelete
  2. http://norfaezah-zakaria.blogspot.com/

    ReplyDelete

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='