Instagram

Monday, May 28, 2012

No IDEA

Salam..
Serious, aku memang xdak idea nak tulis pasal apa2 arini..
so, aku decide nak post semua gambar makanan & minuman yg sedap2 ..ahahhaaaaaa
biar kenyang sket weh..sejuk jerk mata ni memandang..
nanti aku bagi resepi kat sini plak k..
bukan aku nak jadikan blog aku ni sebagai blog resepi..
tapi,
SHARING is CARING right? :-)



seperti yg korang tau..aku ni mmg x penah nak menolak rezeki..
lagi2 rezeki yg berbentuk MAKANAN :-) ngeee....




































































Wednesday, May 23, 2012

W.O.R.D.L.E.S.S.W.E.D.N.E.S.D.A.Y




aku ingin jadi seperti BUNGA..
mekar berkembang, harum..
walaupun akan layu, tapi akan tumbuh semula menjadi bunga yang lebih CANTIK,
SubhanALLAH!

Tuesday, May 22, 2012

thanks elaun U.I.T.M ( for DPLI student )

Salam,

first of all, aku nak ucapkan big thanks kat 2 org kakakku yang Comel for the treats semalam..
serious syok..



so, entry ni aku buat khas untuk mereka, kak fiza n kak wanie :-)





Al-Hamdulillah, aku memang x pernah tolah rezeki, lagi2 rezeki yang berbentuk makanan..
mmg aku takkan tolak punya lah..sebab tu badan aku ber++ sihat..tapi bila nak turunkan n buang lemak2
sekeliling badan ni memang T______T dibuatnya weh....



so, semalam aku gi makan kat restoran Gardens, Sunway Pyramid ...nom nom nom sedaaaap!






Setiap gambar ada lagunya..so layanzz...



muka kelaparan :-)

kak wanie n kak fiza





mak buyung sabar menanti makanan dihidangkan diatas meja :-)


mari kita check menu..



 #1 : SPAGHETTI SEAFOOD ARRABIATA
yang ni mak buyung punya..sedap woo..nom nom nom...






 #2 MELON JUICE


 yang ni aku punya, x berapa sedap..rasa macam buah tembikai yang da lama ..x fresh pun T__T tp aku habiskan jugak..licin weh..




 #3 marshmallow + ice-cream


 yang ni FREE...:-)






#4 ICED CAPPUCCINO

yang ni kak wanie punya..aku x sempat rasa pun..heheheee





 #5 GRILLED TERIYAKI CHICKEN CHOP


yang ni aku punya..deco haruslah kelass weh..wahahahahaa sedap jugak nom nom nom..






 #6 SIZZLING CHICKEN CHOP


kak wani punya, sedap jugak la..aku sempat rasa kuah dia sket..






#7 VANILLA CREME BRULEE....
sangat sangat tersangatlah sedap weh....
sangat2 recommended..nikmat Alam weh kalo dapat makan ni...
perot aku senyum jerk time makan ni hehehee...




#8 CREPES WITH STRAWBERRY

yang ni pon sedap jugak..ala, lempeng ko sapu ngan coklat pastu ko letak strawberry..da siap..
senang jerk..cuma nama dia jerk yang agak kelass sket...ahahahaa










kalau da kenyang mmg macamni..posing jerk..ahahhaaaa
tapi satu jerk yg mmg dari dulu aku mesti kena buat macamni..


-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
--
-
 -
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
--
-
 -
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
--
-
 -
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
--
-
 -
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
--
-
 -
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
--
-
 -
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
--
-
 -
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
--
-
 -
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
--
-

T__T memori aku mmg kecik nak ingat benda remeh mcmni..orang lain sume da upgrade 1TERA..cuma aku jerk still guna 1GB nye memori..ahahahaaaa ampunnn...



 









 



 



 






 









 
















amacam terliur tak?


K BYE....


my W.E.E.K.E.N.D!

Salam manis HaiBeautiful semua...
weekend korang mcmana ek?
weekend aku memang superduperbusy! mengalahkan Rosmah Mansur da aku ni..
ttteeeeeettttt....



aku menghabiskan weekend aku dengan aktiviti "DULANG TEAMBUILDING" at Tiara Beach Resort..
aku jadi sectretariat jerk..
dia punya sibok mak aiii.....tak terkata..
mcm2 ragam ada weh..



stay kat Tiara Beach Resort ni bagi aku indah khabar dari rupa...
daripada 5 bintang aku bagi 2 bintang jerk..
xdelah kejam sangat kan..ahahhaaa



yang best sebab ada water park..yang x best plak,
bilik air tak best..
katil ok lah..suam2 suku..
towel? tak best langsung..
makan? TOTALLY OUT! tak best langsung..ada few makanan je sedap la...
tapi complementary dia best...:-) aku suka sebab biskut dia sedap..:-)















Antara pemandangan yang menarik ..view drpd bilik aku..








Antara aktiviti2 yang dijalankan..enjoy je :-)









happy birthday puan zarimah :-)








Sebelum pulang kerumah..marilah kita bergembira dulu..hehehehehehehehehee

























da puas aku bergembira, ni yang aku dapat sebagai habuan ..
_
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
_
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
_
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
_
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
_
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
_
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
_
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
_
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
_
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
_
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
_
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
_
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
_
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
--
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
--

JALAN JEM GILER! T___T letih wooo.......







korang tengok lah jem ni panjang mana....T____T letih kaki aku ni..keta manual lak tu..
nasib x bengkak weh..





k bye......