Instagram

Thursday, June 27, 2013

VACATIONS Checklist!

Salam semua.
kalau bab berjalan mmg laju je aku updated belog kennn..
kalau tak nanhado nye aku nak updateeee....

okeyh, aku ni kalau nak pegi bejalan kdg2 aku main redah jerk..
kadang2 mmg aku plan betul2..
bila da plan betul2 mmg aku akan pastikan semuanya okey.

contoh mcm skrg
aku nak bejalan ke sabah hujung tahun ni
tapi aku da sibok buat persiapan dari sekarang.
gila mengalahkan orang nak kahwin plak kan.
OVER!

ni checklist yang aku buat.
untuk BUDGET nanti aku buat 1 entry lain.


1) Flight Ticket         - done!

2) Hotel Kundasang    - done!

3) Hotel KK ( budget hotel )  - sedang mencari yg terbaik

4) Hotel KK ( Sea View )  - ada beberapa list hotel yg menarik

5) Transport     - sedang mencari kereta sewa

6) first aid ( traveling )

7) duit makan

8) duit Shopping

9) beg ( backpackers bag / luggage )



setakat ni, ini sahaja. kalau ada penambahan nnt aku akan update blog aku lagi.

sekian..


Wednesday, June 26, 2013

mintak tolong!

salam semua..
aku akan bercuti ke KK bulan november nanti..
so, aku nak mintak tolong sape2 yang ada experience ke sana, boleh la bagi suggestion kat aku

1) hotel ( yg murah jerk sebab aku stay lama kat sana yg plg penting dekat ngan tempat2 menarik n tempat makan )

2) transport ( bas / kereta sewa yg murah2 je )

3) tempat makan yg sedap2

4) tempat yg patut / wajib aku lawati

5) tempat shopping yg murah2

6) pulau yang best utk aku snorkeling

aku ada review banyak blog, terlalu banyak n ada yg bercanggah.
so, sape nak tolong aku boleh emailkan kat peanuts_gurlz@yahoo.com / komen je kat blog ni.

oh, 1 lagi..kalau aku tido 2 malam kat kundasang ok ke? ataupun 1 malam je da cukup?


thanks semua :-)


SABAH aku datang!


sumber foto abang google

Friday, June 14, 2013

H.O.L.I.D.A.Y 2.0.1.3

salam semua..
yes aku tau, aku da lama x update blog..
yes, aku juga tahu lately ni aku mmg agak malas..
ye..cukup! aku tau aku mmg pemalas..
kah kah kah

okeyh, aku senyap bukan bermakna aku xde aktiviti..
malahan penuh kot aktiviti aku tiap2 minggu..
cuma..
tulah, aku malas nak mengarang ayat bagai..
takkan aku nak tepek gambar je kot...

okeyh lah..hujung tahun ni aku pi bercuti..
tak sabar jugak rasanya..
tapi doakan lah semuanya okey..
tiada halangan, duit pun cukup..
aku akan bercuti selama 6D5N
ahahahhaaaa.....

layan teaser dulu....

gambar2 semuanya sumber dari google kecuali tix flight tu...
mula2 aku nak naik MAS sebab dia pun ada buat promosi jugak, tp bila tgk AIR ASIA lagi murah, so aku pun grab terus. RM200++/pax ( return ) okey la tu kan? kalau aku naik MAS RM300/pax ( return )

xpe, next time aku bleh try terbang dgn MAS plak, insyaallah kalau ada rezeki lebih. Amin



















see u sooooooooooonnnnn........