Wednesday, November 23, 2011

AZAM 2012?

salam manis haibeautiful semua....


korang semua ada azam ke? seiingat SYE, SYE mmg x pernah ada azam pun..
ye SYE tau korang nak cakap yg SYE ni kolot..org xde arah hala tuju...
hehehehehee...
bukannye apa..SYE x pernah nak tetapkan apa2 yg harus SYE lakukan..
ala, rilex jerk...just go with the phlow..cisssss! omputeh konon..hahhaahaha
tp thn ni dengan tahap keiinginan yg tinggi, SYE mengisyhtiharkan yg thn 2012 SYE 
ada AZAM..yeaayyy...
tolong tepuk tangan!
tepuk kuat2...
fuhhh!!!!
lama jugak dok fikir apa AZAM thn depan..
ni jerk yg dpt SYE fikirkan setakat ni...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
1)
nak bela rambut panjang mcm zaman dolu2..(boleh ke? sebulan sekali potong rmbt..hahahahaha)
2)
nak jadi KAYA RAYA (seorg yg pandai menyimpan $$$)
3)
xnak bazir $$ beli benda yg x berfaedah..(menyimpan utk kawen hahahahahahaha thn 2020)
4)
nak dapatkan bentuk badan aku yg dulu selim melim mcm amber chia (fuhhh!!!!!!)
5)
terror memasak...(nak masuk masterchef US....)
6)
nak berkahwin beb...adehhhhhh........doa2 kan jelah SYE ada jodoh yg baik2...=)




sekian, wish me luck =)
=,='
assalammualaikum...x jawab dosa, klu jawab syg =)

Tuesday, November 22, 2011

harimau muda AAAuuuuuummmmm.......

salam manis haibeautiful semua =)
bahang kehangatan bolasepak semalam masih terasa lagi..tahniah! sekali lagi buat
skuad muda harimau malaya coz telah beraksi dgn cemerlang sekali utk mempertahankan pingat emas
utk Malaysia setelah bertarung selama 120jam diatas padang...dgn keadaan provokasi yg tlh dicetuskan oleh penyokong indonesia ( kononnya siap jampi serapah bagai )...whatevapun dgn diiringi DOA drpd berjuta rakyat Malaysia..Al-Hamdulillah...pingat Emas ditgn kita (Malaysia)...

SYE cukup berdebar2, rasa nak tercabut jantung ni, bergetar tgn..jantung dup dap, dup dap..tuhan je yg tau..dalam hati ni x putus2 berdoa utk skuad malaysia...
& yg paling penting GARUDA dibunuh (ditawan) di laman sendiri, dihadapan ratusan ribu penyokong biadap indonesia...FUH!!!! puas hati aku!!!!!!

Bola itu bulat, adatlah mesti ada yg menang & pasti ada yg kalah..tp indonesia seaakan2 x dpt menerima kenyataan kekalahan skuad bolasepak diaorg..ada ke patut lepas tamat je perlawanan terus anggota ( doping ) nak buat test sejurus tamat perlawanan...ini mmg mendatang kan marah jurulatih OKS (ong kim swee)..yelah diaorang berhak MERAIKAN..diulangi beribu2 kali BERHAK utk meraikan kejayaan diaorang bersama2 rakan sepasukan yang lain, bila da selesai semua (selepas acara penyerahan pingat) ko nak buat ujian darah ke, kencing,pape pun ko nak buat..buatlah! be a professional lah sket beb...come on lah indon! jgn cari publisiti MURAHAN!...

alelelelelela oooo..ooooo...
alelelelelela aaaa..aaaaa..
HARIMAU MALAYA..HARIMAU MALAYA..
Auuummmmmm.....=)

asslammualaikum...x jawab berdosa, klu jawab sayang =)



teringin sgt nak tgk suratkhabar indon harini..kelmarin bukan men lagi hentam skuad malaysia sana sini..bila Malaysia menang hambik ko sebijik!!!!!

kita hebak weh!!!!!!!



muslim yg hensem....



time ni indon gigit jari jerk......:-p


Tuesday, November 1, 2011

tak kenal maka tak CINTA, bila da kenal macam CELAKA!

salam manis haibeautiful semua =)


mesti suspen kan bila baca heading post kt atas tu..hahhahahahaaa
arini nak sembang ringan2 je pasal tak kenal maka x cinta tp bila da kenal? mcm hampeh!
adehhhh.....

1 perkara yg kita semua perlu tahu adalah...tiada yg sempurna di mukabumi ni...
tp manusia itu adalah sebaik2 makhluk ciptaan Allah S.W.T..


cuba tengok situasi di bawah ni..


  1. masa mula2 perkenalan ( br nk berjinak2 la.. ) semuanya indah mcm nak masuk dlm kereta sipolan tu tlg buka kan kereta..sungguh gentleman la konon2 nya...
  2. sanggup tunggu sipolan ni berjam2 utk berjumpa ( konon2 nk setting rmbt la, cuci kereta la, makeup tebal2 la, nak bg persembahan yg terbaik di depan yg tersayang konon2nya )
  3. makan suap menyuap..konon2nya caring la tu...
  4. berjanji akan sehidup semati, susah senang redah sama2..haishhh...
  5. makan kt tempat2 yg best jerk..adeh padahal time tu kt poket ada RM30 jerk...uhuhuhuhuhu..
  6. berjanji akan sanggup menerima kebaikan & keburukan masing2 ( yelah time tu x nmpk belang masing2 lg..bila da tau ambik ko sebijik! )
  7. masing2 masih malu2 kucing..sampai nak berborak pun x berani pandang 1 sama lain ( dlm hati sipolan berkata " lemah lembut beliau ni " yg sipolan ni plak cakap "berbudi bahasa betol dia ni ~ time ni msh cover2 lg beb.. )
  8. berborak kt fon berjam2 lamanya sampai x ingat dunia, berSMS mcm da xde hari esok dah..( text SMS plak berjela2 panjangnyer )
  9. kalau boleh hari2 nak jumpa..konon2nyer rindu le tu...puih! la...
  10. sentiasa mengalah jerk...konon2nyer x kisah la...
  11. jalan sentiasa jerk nk berpegang tgn, berkepit jelah kehulu kehilir konon2 xkan berpisah..hampeh! ( mcm dia sorg je kt dunia ni ada pasangan )
  12. kalau boleh jgn ada sorang pn pandang awek/bf..jeling pun x boleh..jeles la tu..puih la!
  13. setiap benda yg nk dibuat kena report pd pasangan dulu, sampai nk pi toilet pun perlu ke report? ( cth : "abg ayang nk berak ni"...hahahahaha ataupn "ayang, abg nk kencing ni"...konon2nyer prihatin la tu... )
  14. urmmmm....otak SYE da jammed ni, x boleh nak fikir apa dah..byk sgt dlm minda ni yg terkeluar tp x mampu nk luahkan..hehhehehe nanti2 lah sye updated lg...


perkara2 mcmni bknya terjadi pd pasangan kekasih jerk tp ianya juga terjadi pada yg sudah berkahwin..ramai kawan2 SYE yg sudah berkahwin menyuarakan benda ni " time ko bercinta ni mmg la indah jerk, tp ko tgklah bila ko da kawen nanti LAKI ko tu mesti da berubah "....ekkk? adeh..takot plak SYE nk kawen kalo mcmni...


ala......tp skang pun SYE da rasa tempiasnya..hahahahahaa sorry DYE (mrBF)...
masa memula tu indah jerk..5 bulan pertama dlm FASA percintaan..tp bila da masuk 6 bulan keatas..korang semua fikir lah sendiri..malas dah SYE nak bising2 kt sini..hahahahhaaa betol tak apa yg SYE tulis ni? ala, kalo x banyak pun sikit mesti kena punyalah ngan citer korang semua... =)
sebelum SYE beredar ( perghh ayat skema siot! ) meh layan pantun 4 kerat ni.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Tak KENAL maka tak CINTA,
Da KENAL macam CELAKA,
SEDIH mmg tak TERKATA,
hahahhaaha pedehal, PADANLAH MUKA!




wassalam....
assalammualaikum w.b.t, x jawab dosa..klu jawab SAYANG =)