Instagram

Thursday, December 27, 2012

Quick Trip! , Lunch date with brandon :-)

Salam..
kemain kan aku 1 entry 2 cerita terus..
dasar pemalass...
hahahahahahahaaa...

okeyh, aku nak terangkan kat korang2 yg baca belog aku nilah..( ada ke yang baca? anggap je ramai hahahahhaaa T_T )
belog aku ni lebih kepada aktiviti2 weekend aku..
so, kalau xde xtiviti xdelah entry baru eh..

tapi, kan,,,,
ada ke yg baca belog buruk aku ni?

da lah jarang nak updated blog..
hahahahahaaa...
aku rajin stalker belog org lain jerk..
i mean..baca belog org yg best..

rajin diaorg ni updated belog hari2 kan?
tp kalau diaorg x rajin, aku jugak yg bosan nnt
xde bahan bacaan baru..


 COLMAR TROPICALE 

okey, kita mulakan dengan entry quick trip dulu..
masa cuti krismas yg lepas, aku ngan BFF aku P's, decide nak pi ke Bukit Tinggi..
lagipun P's x penah pegi lagi..
aku plak mmg ibarat macam balik kampung la..
sebab aku selalu pergi ke colmar tropicale aka KOTA PERANCIS..

tapi, masa aku pegi aritu da pukul 6pm, so aku bodek budak kaunter tu untuk bagi free..
heheheheee....P's, mesti ingat kan kejadian ni?
hhehehheeee memori sangat2..
kita mmg LUCKY girl dat day kan? kan? kan?



okey untuk gambar pencuci mata, meh aku tepek gambar kota perancis atau dlm nama sebenar COLMAR TROPICALE, sape yg bina benda ni n sejarahnye sila GOOGLE k..

masa aku pegi ni, suhu mmg dingin..biasanya kalau aku pegi, aku xyah pakai baju sejuk pun..
selamba jerk shirt lengan pendek, sebab sejuk + berpeluh, tp aritu aku pergi mmg sejuk la..
aku x bukak pun baju sejuk aku tu, siap pkai stokin lagi..hahahahahaaaaa
mungkin keadaan da petang + baru lepas hujan..







okeyh, kat entrance ni mmg ramai yg amik gambar..yelah, belatar belakangkan kota perancis..feeling2 luar negara gitu..aauuuwww...aaauuuuwwww....sejuk angaaaaaaaattttt........
oh, gambar aku selaku tuan tanah kt belog ni, harus lah lebihhhh....





kat sini ada taman jepun, tapi disebabkan da petang taman jepun da tutup..
xpe, aku ingat hujung mggu ni nak repeat lagi ngan P's...pegi awal sket kan..
lagipun P's x penah datang sini pun..so, nanti kita pegi jalan2 lagi k..
untuk pengetahuan korang jugak, nak masuk ke kota perancis ni kena bayar hokey..
Adult : RM 12, kanak2 aku x sure..mungkin separuh harga..







oh, gambar kuda kat atas tu, baru aku rasa..sebab dulu time aku pegi kuda xde, tp ada benda lain..aku lupa plak apa..

gambar kat jam atas tu, mmg trademark aku..posing yg sama je tiap kali bergambar kt jam tu..hehehehheeee
oh, selesa sangat..dapat hirup udara segar ditambah plak ngan cuaca yang dingin...rugi xde org utk dipeluk...
hehehhee...







okey..x rugi pun pergi sini..sekali sekala apa salahnye pergi tmpat yg mcmni..
release tension, cuci mata + hirup udara segar..nyaman je rasa..lagipun perjalanan xdelah jauh mana pun..
dekat jerk...klu dr shah alam aku rasa dalam 45minit la..okey stop..kita sambung entry lain plak..wahahahhaaaa


LUNCH WITH BRANDON @ SUSHI KING

semalam kau lunch dengan barandon, actualy dia ni from Ricoh (m) sdn bhd, yelah company aku ni salah satu top 3 customer dia..big customer la..sales tip top nye aku bagi kt dia..hahahahahaaaa company aku ni makan agaknye mesin fotostate..hahahahahaa...

tiap2 bulan dia akan treat kitaorg..lunch makan sedap2..hahahahaaa
muka excited nak makan free..hahahahaa makan kenyang2..



 aku start dengan unagi ni..sedappppp...om nom nom...



 ni kaklin punya..mrmang favourite dia la..nama sushi ni aku x tau..aku panggil sushi letup2 jerk....hahhaahhaha sesuka je nak bagi nama baru kan..aku tau korang semua terer belaka...confirm tau nama2 setiap sushi yg ada..hahahahaaa


 pas da habis unagi tu, aku makan sushi ikan salmon mentah2 tu...sedap jugak..tapi kalau salmon goreng rangup2 mmg ummpphh walllaaaaaaa.....


 okey, korang tgklah banyak mana yg kami ber3 makan aritu..ni baru sikit...ada lagi yg x sampai..hahahahahahahahahaha oh, yg ada octopus tu sedaaaaap taauuu...terliur je aku time buat entry ni..padahal semalam baru je makan..


 actualy kacang hijau ni starter,,tp aku makan bila da nak balik..hahahahahahaha sedap je...rasa nak lagi..om nom nom nom...


yang ni plak tapau untuk eman, coz dia x dapat join..kesian dia...
bagi aku plak, satu pencapaian yg besar coz aku da boleh makan sushi..kalau dulu tekak aku ni kembang jerk bila tgk..hehehehe tp skrg da boleh masuk..cuma mayonis jerk forever ever aku x boleh terima..aku kan tekak melayu kampung weh..walaupun aku x makan pedas..hahahaaaa...

okeylah, lapar plak rasanya..balik kang aku nak makan durian sampai muntah..hahahahaaaa
bye,
salam...muah!
XOXO!
publish!

Wednesday, December 19, 2012

W.O.R.D.L.E.S.S.W.E.D.N.E.S.D.A.Y!



HOKEY...............NOW AKU DA COUPLE NGAN ORANG UTAN...
( LAP AIR MATA sobbbsssssssssss..... )

Tuesday, December 18, 2012

entry KAHWIN

Salam..
yes aku tau..aku mmg liat nak update belog buruk aku ni..
nak kata sibuk..tak jugak..
tapi lebih kepada MALAS
malas nak pikir idea nak buat entry apa, malas nak type pun ye jugak..

okeyh,
aku update lagi pasal kawen aritu..
ala pasal abg P's..


kalini belah lelaki plak, menyambut MENANTU..
tema hitam putih kuning ( perak sangat weh... )
buat kt dewan private high school..
tempat pun okey, x panas..


tema utk baju belah lelaki adalah GREY..
aku pun terlibat sama..auuwwww...





cantik tak kombinasi GREY HITAM KUNING MUSTARD?
okey, aku sangat suka..
design baju ni pun aku suka gak...1st time gak pakai baju mcmni...

makanan plak mmg tip top
sangat2 sedap...
aku suka sangat, mmg berbaloi lah ngan bayaran..

cuaca plak elok jerk..bila da siap2 semua, time nak balik barulah hujan turun selebat lebatnya..
syukur sangat2..kuasa allah..

tetamu yg datang pun ramai..aku x kenal pun....
sedara mara P's la yg ramai...
but, aku suka sangat..yelah, family aku x besar mana pun..
sedara mara pun x berapa ramai..
so, aku mmg suka sangat lah..bertuah sangat dapat join sebahagian besar family P's..
muka aku pun kan ada iras2 mamak jugak..hahahahaaaaa...
mata besar...
best memori ever lah... thanks P's, makcik, pakcik, abang, kakak, min n aqil & semua sedara mara P's..
love kat korang....












































kepada kedua pengantin abg shahid & fisya,
selamat pengantin baru, selamat menjalani kehidupan sebagai suami isteri, sentiasa bertolak ansur..
semoga bahagia sehingga ke jannah, & dikurniakan anak2 yg soleh & solehah...Amin..

to Makcik & Pakcik :-

thanks sebab bagi ana peluang utk join majlis wedding ni, makan sedap2, tempat tidur pun selesa :-)
makcik thanks coz bayarkan duit baju kat cik ton dulu..hehhehhe nanti da gaji ana bayar balik eh..:-)

Kakak :-

thanks kakak coz cantikkan baju ana :-) kitew sukee angat..hehehehehe nanti da gaji ana bagi duit upah eh...
nanti boleh la tolong lawakan baju raya ana sekali...

P's :-

thanks for being my BFF...together we share our joys n sorrow...Sharing is caring but sometimes sharing is annoying...hehehheheeee

min, aqil & sedara mara yang lain :-

kalau ada umur yang panjang, kita jumpa lagi k, mungkin masa wedding P's..hehehehehe P's sila cari jodoh cepat2...


okey, aku akhiri entry ni dengan 2 keping gambar ni..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

*TANGAN DIDADA MATA KEATAS SANGAT2....HAHAHAHAHAHAAA
( silalah lempang aku.........)