Instagram

Wednesday, October 24, 2012

W.O.R.D.L.E.S.S. W.E.D.N.E.S.D.A.Y

SEPERTI DULU!!


dulu aku agak berisi ....
dulu aku agak putih dan sedikit gebu..
sekarang aku da agak kurus...
sekarang aku tak putih gebu lagi, sekarang aku da itam & badan berbelang2 3 tingkat T_T
aku nak putih sedikit gebu macam dulu,sekian terima kasih!

Wednesday, October 17, 2012

R.A.N.D.O.M

Salam semua....
aku mmg rajin updated blog kan?
rajinlah sesangat cik kiah oiiiiiii.......
mcm biasa, aku jadikan belog aku ni mcm tong sampah..
tempat aku lepas geram, tempat aku berjiwang karat, tempat aku tepek gambar2 aku yg perasan cunnnsssss tuuu..tempat aku report aktiviti2 jahat aku, tempat aku memadu asmara...hahahahaaaa
dan sebagainya...( kesian ko belog,aku gelarkan ko tong sampah ) ahahahahaaaa....
papepun i lap u belog ku sayang...

okey, jangan cakap banyak..
mari sini aku war2kan kat korang2 semua apa aktiviti yang aku buat minggu lepas..

JUMAAT - pagi2 aku da bangun utk temankan P's gi interview kat Empire ( subang )..
itu bermakna, hari jumaat aku CUTI..hehehehe thanks my lovely boss sebab tak pernah tanya nape aku nak cuti..dia akan sign jerk borang cuti aku..hehehee aku plak yg tanya dia kenapa taknak tanya sebab apa aku nak cuti hari jumaat..hahahahaa...best kan mcmni?

EHEM..EHEM..MISS SUZUKI

SEPERTI BIASA,AKU MMG JENIS PELUPA AKU PARKING KERETA KAT MANA!

lepas P's habis interview, aku terus bwk keta laju2 balik shah alam semula & menuju ke KTM Shah Alam.
sampai kat KL Sentral aku ngan P's x sempat nak beli tiket ETS pkl 2pm...so, aku ngan P's mencuba nasib check schedule Bas plak..Al-Hamdulillah aku ngan P's beli tiket bas ( aku lupa nama bas tu - silalah lempang aku laju2 sebab aku mmg pelupa ) pukul 2.50pm...
so, P's bwk aku naik LRT utk ke PUDU...ahahahaha seriously, aku mmg tak mesra public transport lgsung!
berpeluh2 aku utk sampai ke PUDU tu..haaiihhhhh! dasar org nak hidup senang je aku ni..
kenapa aku ngan P's rushing nak balik KUALE? sebab aku nak pi tempah baju kat cik Ton..hehehehehehe

aku sampai IPOH ( medan gopeng ) around pukul 5.30 ( P's ai menang hokey.... )..abg Jhonny depp yang jemput kami kat terminal medan gopeng ni utk hantar kami ke stesen keretapi ( sebab P's parking baby dia kat situ )..sebelum sampai ke stesen keretapi, abang Jhonny depp membawa kami makan Mee Kari yang mmg sedap..om nom nom nom....( seumur hidup aku, ni 1st time aku makan mee kari yang plg sedap T_T )

KLU KORANG PI IPOH, BOLEH LA SINGGAH GERAI NI K..MEE KARI MMG DIJAMIN SEDAPPPPP SGT2


TO ABG JHONNY DEPP THANKS SEBAB SGGP TGGU KAMI BERJAM2 & BELANJA MAKAN MEE KARI YANG SEDAP...


SABTU - pagi aku xde buat pape, tgk TV jerk..sebab P's kerja...around 1pm P's habis keje terus balik KUALE semula, mak P's masak kari kambing yang sedap..yummmyyyy....mcm biasa aku makan kari dengan kicap..ahahahahahaaa dasar anak kampung!...oh, dekat rumah P's aku makan mcm2...makan nasi lauk kari+kicap,blueberry cheese tart,pelam telur,pisang goreng+teh....ahahahhaaa burrpppp Al-Hamdulillah kenyang....
Petang, balik semula IPOH & terus pegi beli ticket ETS...nak tau aku jumpa sape? cekidautttttttttt.........




 HAHAHAHAAA...ABANG AARON AZIZ!!!

lepas puas jumpa abg AARON AZIZ, aku terus pegi HOTSPRINGGGGGGGG...........
HOTSPRING uolllsssss.....sorry lah gambar xde...aku mmg suka HOTSPRING..boleh cuci mata...mmg betol2 haku cuci mata...rasa cam nak muntah hijauuuuuuuuuuuu....
tak sanggup aku nak cerita wehhhhhhhh....eeeuuuuwwwwwww jijikssss.....balik je dari hotspring terus makan nasi goreng yang IJA masak, housemate P's..


AHAD - aku bangun pagi seawal 4.15AM...uhuhuhuhuuu...sebab aku kena gerak awal daripada IPOH, arini aku ada xtiviti perkelahan kat PANGSUN..company nyer xtiviti so aku mmg WAJIB pergi..diulangi WAJIB!...kesian kat P's sebab kena bangun awal pagi semata2 nak hantar aku pi stesen KTM..thanks P's..lap uuuu laahhhh....ngeee.....
aku gerak drpd IPOH pukul 5.05AM, sampai kat KL SENTRAL pkl 7.20AM, then aku terus naik KTM smpai kat PADANG JAWA dlm pkl 8.35AM, aku terus pecut pi OPIS utk konvoi beramai ramai.....oh, ramai la sangat kannn...fuuhhhhhh...mmg penat weh...
sampai je kat PANGSUN aku terus makan..hehehehee, then mainlah xtiviti2 sket..pastu berendam..pastu makan, berendam semula...hahahahaaa...









aku sebenarnya da penat, tak tau nak type apa dah..ahahahaa aku tensiiiii sebab kaki aku da belang 3 tingkat...huuhuhuhuhuuu....belang yg sebelum ni pun tak hilang lagi, dah tambah 1 belang lagi...haaiiihhhh...da lah TENSIIIIIIIIII...aku dibuatnya....






aku bertambah2 tensiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii ngan SIMSIMI ni..ko tgk..aku da cakap aku x sayang dia, tp dia tetap berdegil..ahahahahaaaa LEMPANGLAJULAJU!










bye,
Mmmuuaahhhhhh!

Tuesday, October 9, 2012

K.L.C.C uollss......

Salam semua...
apa aktiviti korang Weekend aritu eh?
aku? perghh..puas aku jalan2 sampai sakit tumit kaki aku,lenguh2 1 badan..
ahahahaaa sakit pinggang,bahu,betis,lutut..semua sekali la..Hover keeennnnnnn...
aku Jalan2 ngan Ms P's...hehehehehe

Aku da lama duduk kat Shah Alam, kan da dekat jerk ngan K.L..tp, masalahnya klu aku nak drive
dari Shah Alam ke K.L mmg x lepas la..aku tak tau Jalan..uhuhuhuuu
Public Transport? lagi la aku tak Gheti weehhhhhh.....
uhuhuhuuuuu...ye, aku mmg buta teknologi n buta kemudahan awam...

So, setelah Planning baik punya ngan Ms. P's..dia pun dtg le ke Shah Alam ...
From Ipoh - Shah Alam..so, aku pun dgn bermurah hati nak jemput P's kat KL Sentral uolllsss....
ahahahaaaa...Thanks kak ieda coz sudi tumpangkan ana sampai KTM stesen Shah Alam..
mcm biasa, aku pun beli tiket Shah Alam - KL Sentral...sampai sana aku terus jalan2 sementara tggu P's yg
kononnya akan sampai kat KL Sentral pkl 7.30PM..

sekali P's msg yg ETS Stuck kat manjung ( rasanya, ampun kalau salah ye P's )...
2 jam stgh stuck hokey.....so aku tggu P's drpd pukul 6.15pm - 10.30pm...
ahahahahhahaaa 4 jam tunggu..fuuuhhhh..korang tau aku buat apa? aku duduk...duduk...duduk..duduk...dan duduk kat tmpt yg sama sambil dgr lagu kt BB lagu yg da berulang2 entah berapa kali aku pun tak tau..
sampai btry BB aku flllaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaattttt T_T

Miss. P's....( i have died everyday waiting for you......ahahahaaaaa )....
finally..almost 10.30pm baru P's sampai..masyaAllah....penantian itu satu penyiksaan..so klu punggung aku rata tapi lebar, aku tau lah aku nak salahkan sape..ahahahahahahhaa.. dush! dush!
so, kami pun laju2 amik train utk balik ke padang jawa ( shah alam )

keesokan hari plak, P's bawak aku pi jalan2 kat Mid Valley & The Gardens & KLCC....
naik Public Transport Uolllsssss......ahahhaaaaaa jakun jap aku...al-maklumlah..sebelum ni klu aku pi KL aku sggp drive redah jemmmmmmmmm....naik public transport serious senang..hehehheee cuma aku je yg tak tau....:-)..Jalan2..Makan2..Chit Chat..enjoy sangat2...

thanks P's belanja ai makan kat tony roma"s


MINT + COTTON CANDY...yummy...



thanks jugak sebab menuai ni kat MARKS & SPENCER


DAN INI JUGAKKKKK....:)

TEH NI MMG PELIIKKKK....

P's kata muka aku ni nak COMPLAIN jerkkk.............

KAKI AI KURUS....THANKS P's....


P's kata aku GATAL sbb pegang tangan dia...HELLOOOOOOOOOOOOOOOOO....ai kan manjewwwwwwwww...


SORRY MISS P'S I HAVE TO UPLOAD THIS...ahahahaa wink wink

KLCC UOLLLSSSS...jakun maaaakkkk...nokkkkkk...





MISS P's, thanks sebab bawak ai JALAN2 pusing keliling K.L...thanks jugak sebab tolong urut kaki ai yang lenguh2 ni..urut bahu yg lenguh sebab jalan2 jauh...hahahaaaa ai mmg x biasa jalan2 jauh ni..ai kan manjewwwwwwwww....ahahahhaahahaahaa....thanks jugak sebab belanja makan Tony Roma's, belanja jelly bean's marks n spencer (wlupun ai cuma hisap gula tp jelly dia ai buang ahahhaha), menuai mcm2 mknn kat marks & spencer, popcorn yg sedap kat KLCC tu..
thanks 4 everything la...appreciated sangat2...




XOXO,
mmmuuuuaaaaahhhhhhh!




P/S :
masa aku balik dari KL Sentral - Padang jawa, aku terlepas hentian pdg Jawa uolllssss...rasa nak nangis...
uhuhuuu nasib baik ada budak tu baik, dia bgtau " nnt akak turun kat depan,pastu tggu train dari klang, nnt akak jgn tlepas pdg jawa plak" then aku tanya..kena beli ticket semula tak? ahahahhahaaaaa...budak tu jawab " takyah kak..ahahhaaaa"..aku mmg tak tau wehhhh.....so, aku mmg FAILED! guna public transport ni...T_T sekian...

Thursday, October 4, 2012

#J.U.L.I.A

Amir naik SATRIA NEO jerk, mamat sorang lagi ni naik BMW,
kalau aku jadi #JULIA aku pilih BMW uolllssssss.....
:-p kihkihkihkihkih......





much love,
XOXO
mmmuuaaahhhhhh!



Wednesday, October 3, 2012

perpisahan itu I.N.D.A.H bahagia juga I.N.D.A.H

Salam...

Da lama aku tak sembang2 kosong kan?..
aku ngah banyak masa terluang ni..banyak la sangat kennnnnn...
so, aku ingat nak sembang2 kosong..
biasa update blog benda2 yang meroyan jerk..
no..no..no..
sekarang tidak lagi..aku HAPPY ngan life aku..
walaupun lepas 1 masalah yg datang, pastu datang lagi 1 masalah yang lain..
tapi, Al-Hamdulillah, aku dapat hadapi dengan tenang..
aku sabar..slowly aku settlekan masalah yang datang bertimpa2 tu..
aku bersyukur kerana aku dgn adik aku hadapi dengan tenang,
slowly fikirkan cara terbaik utk settlekan masalah..ya..semuanya smooth jerk..
ya ALLAH, mmg benar sabar itu INDAH..

oh, sekarang ni baru aku dapat rasa yang perpisahan tu juga INDAH..
aku bukak mata seluas-luasnya, hikmah yang aku dapat drpd perpisahan ni mmg banyak..
oh, tak guna aku menyesal, kerana aku lagi menyesal kalau aku tak berpisah dengan mamat tu..
kennnnnnnnnnnnnn...aku ulangi MENYESAL hokey......

ok, aku sembang plak pasal life aku sekarang..
biasanya tiap kali aku update mesti pasal aktiviti yang aku buat kan..
sibok aku upload berpuluh2 gambar..
tapi skrg ni da ujung tahun..so, aktiviti luar mmg x banyak..
ko tggu tahun depan..x cukup tangan aku nanti..
buat masa sekarang ni, aku ada plan aktiviti aku untuk tahun depan..
hehehheee...x sabar wehhh..
aku nak BUSY kan diri aku dengan aktiviti yang berfaedah...ye BERFAEDAH..
aku ingat aku jugak nak start aktif balik dlm aktiviti kebajikan..
insyaallah kita bantu golongan yang memerlukan..
aku ingat nak join TREE PROJECT semula..

apa lagi yang aku nak sembang eh?
ok, aku nak selitkan benda ni jugak..lantak korang nak kata apa pun...hehehheeee
aku punya BLOG kan..ahahahaaaaa...


A : I love u...i Love u..
     tapi ana SENTAP!, sayang curang ..
     "U" tu sape?
Y : U mana sayang?
A : ala..yang sayang mention kat %)(*@# tu lah...
Y : hahahaha its "YOU" la cik Anna Hashim..
A : nama ana start drpd "A", celah mana datangnya "U" tu?
     huh!!
Y : ahahahahhahaaaaa...ok2, i dah tukar "YOU"..
     apalah sayang ni...hehehe


hahahahahhahahahahha.....SEE....SEE....korang tengoklah tu..
aku perhatikan je perangai dia tu...sentapppppp  ai tau...
DUSH! DUSH!...*tumbuklajulaju...





aku akhiri entry aku dengan gambar MUKA MINTAK PELEMPANG AKU NI..ahahhaaaa






ok, lah...bye..
Mmmmmuuaaahhhh!

Tuesday, October 2, 2012

lagu B.O.D.O.H

Lirik Lagu Sayang – Ungu

Entah harus dari mana
Ku memulai kata-kataku
Resah gelisah tak menentu
Dari jauh lubuk hatiku
Bukan, bukan keinginanku
Tuk mencoba meninggalkanmu
kalau bukan keinginan ko, habis tu sape lagi..haiiihhhhh..alasan lelaki je ni!
Namun tak bisa ku jelaskan
Aku takut menyakitimu
da mmg sah2 la sakit mangkuk oiiii.....org ada hati & perasaan tauuuuu...
Berat rasanya, berat rasanya untuk
Ungkapkan kata meski melawan hati
kalau berat hati, takyah la cakap oiiii....
Sayang maafkan aku ingin putus
Sayang maafkan kita harus putus
kalau nak putus tu..putus jelah..xyah la nak berSAYANG bagai....
buat tambah luka kat hati pompuan je tauu..... 
Berat rasanya, berat rasanya untuk
Ungkapkan kata meski melawan hati
Sayang maafkan aku ingin putus
Sayang maafkan aku ingin putus
Sayang maafkan kita harus putus
Sayang maafkan aku ingin putus
Sayang maafkan kita harus putus

serious..nilah lirik lagu paling BODOH yang penah aku dengar..
haaiihhhh...kalau ye nak putus, putus jelah..takyah nak berSAYANG bagai...
buat sakit hati jerk...ber++ pedih hati pompuan tau..oouuucchhh!!!!
alasan lelaki nak putus mmg mcmni...aku MEROYAN tiap kali dengar lagu BODOH ni..
ahahahahhaaa....


Sekian,
Mmmmuuaahhh!