Instagram

Thursday, April 25, 2013

"HABIBI" & "RAUDHAH"

Salam semua..
Aku ada jual Perfume TANPA ALKOHOL daripada DUBAI. sila click Lilly Rose Collection
Ada 2 Jenis. Bau sangat harum, TAHAN lebih drpd 8 JAM.
Bau yang sangat Fresh. aku start jual kat opis, jualan amat memberansangkan,
sebab tu aku berani jual kat Blog ni..hehheheheee

untuk perkenalan, aku baru bawak masuk 2 jenis haruma, iaitu :-


1) HABIBI
3ml - RM10
postage RM5 ( semenanjung Malaysia )
RM7 ( Sabah / Sarawak )







1)RAUDHAH
3ml - RM10
postage RM5 ( semenanjung Malaysia )
RM7 ( Sabah / Sarawak )





Harga Perkenalan / Promosi ni akan berakhir pada 5/5/2013, selepas pada tarikh tersebut harga sebotol 3ml RM15.
bagi yang membeli 1dozen atau lebih FREE POSTAGE. serta akan mendapat SPECIAL PRICE daripada aku


apa tunggu lagi, meh cepat beli perfume ngan aku..
akan datang aku akan tambah lagi versi2 bau yang lain..semestinya yang menarik..hehehehheee


bagi yang berminat sila email or whatsapp aku,

email : anna@shapadu.com.my
whatsapp : 012-3304 584




adios :-)

Wednesday, April 24, 2013

Entry Merapu tapi Boleh Percaya!

Salam semua...
aku tau aku jarang update blog..
sebab takde aktiviti terbaru..
heheheheee..setakat keluar jalan2 cari makan tu ade la...

okeyh, takpe..aku gagahkan kan gak cari bahan utk aku
kepochi pada korang semua...
sekarang aku dalam mood nak diet, sebab ujung minggu ni nak attend wedding member...
keh keh keh lagi 2-3 hari nak kenduri baru aku start diet..
mmg DIET hampeh kelaut!

okeyh, last week aku jalan2 ke Pavilion..
sumpah aku tak penah masuk Pavilion, so aritu 1st time..
aku datang sana sebab saje nak test Pavlova kat Ben's.

antara menu2 yg aku makan adalah :-


 1) ni P's yang makan. spaghetti





 2) ni aku makan, Spaghetti Olio..kosong je weh..spaghetti semata-mata..hahahhahahahaaaa





 3) Nacho




 4) ni la yang aku tunggu2..yg aku dok terliur jerkkk......Pavlova...
mmg sedap weh..crunchy gile..makan plak ngan berry & fresh strawberry & cream..mmg sedap sangat2...





5) P's minum Lemon tea





 6) aku minum blended Watermelon.






harga untuk semua menu diatas termasuk tax adalah RM100 ++...sekali sekala takpe..
bukan selalu, reward untuk diri sendiri & P's setelah penat bekerja.




gambar tuan tanah harus ada hokey.........






 dan juga P's....interperame secara percuma..kih kih kih



oh ye, sebenarnya entry ni buat untuk mempekenalkan produk terbaru Lilly Rose Collection.
seperti yg korang tau, aku ni rajin berbisnes, aku start drpd halfmoon, pastu aku jual Kerepek, biasalah, bila kita start meniaga sesuatu barang ni confirm ada org lain nak jual jugak. aku x kisah kalau jual kat tempat lain coz aku boleh ajar n tunjukkan camne cara nak berniaga. tp kalau ditempat yang sama mmg sentap jugak mak nokkk....
tapi bila berbalik soal rezeki, aku redha..mungkin rezeki aku banyak ni jerk, selebihnya rezeki orang lain..pape pun Al-Hamdulillah, syukur :-)


okeyh, aku ada jual perfume. perfume ni Original from Dubai. untuk permulaan aku start jual 2 jenis jerk..perfume ni Tanpa ALKOHOL & tahan lama, lebih daripada 8 jam.. kalau kat luar aku tengok harganya agak Mahal. Bau memang sangat harum :-) so, aku akan bagi harga perkenalan untuk batch pertama ni.

perfume ni UNISEX, tapi biasanya orang perempuan akan ambil HABIBI, manakala yang lelaki akan ambil RAUDHAH.



1) HABIBI
    3ml - RM10
*postage semenanjung malaysia kena tambah RM5
*postage sabah/sarawak kena tambah RM7




 2) RAUDHAH
     3ml - RM10
*postage semenanjung malaysia kena tambah RM5
*postage sabah/sarawak kena tambah RM7


bagi yang berminat boleh email or whatsapp aku. TAPI harga Perkenalan ni akan berakhir pada 05.05.2013....so, cepat dapatkan sekarang...:-)
yang nak beli secara borong pun boleh jugak. aku akan bagi special rate utk korang, jangan risau.


email : anna@shapadu.com.my
whatsapp : 012-3304584


thanks :-)

Wednesday, April 3, 2013

MELAKA :-)

salam semua...
kalini aku nak cerita pasal MELAKA..
last week aku ikot P's pi wedding ( adik abang ipar P's ) kat MELAKA..
aku gerak daripada Shah alam petang Jumaat, habis keje je terus gerak ke Melaka.
sampai melaka around 9pm, P's bawak aku makan kat restoran yg ada tasik..
aku lupa apa nama restoran tu..
nak snap gambar pun lupa..kih kih kih
maafkan la aku..lagipun aku tak bawak kamera besar gabak tu jalan2..berat weehhh nak mengangkut kulu kelo..

okey berbalik semula pasal MELAKA..
actualy ni mungkin bleh dispesifikasikan sebagai short trip aku ngan P's...
hehehheeee...kami mmg suka jalan2 ni..
dulu P's study kat MMU..so, dia la yg bwk aku jalan2..
aku pernah sampai kat Melaka ni..tp x penah explore sangat la..

1st tempat yg aku pegi adalah :-

MUZIUM MELAKA





nda macam budak sekolah plak kan aku ni?
takpe, x semestinya budak2 sekolah je yg bleh masuk tempat mcmni kan...
aku nak refresh balik pengetahuan aku ni..ngeh ngeh ngeh


kat dalam muzium ni agak panas...berlengas, melekit2 badan aku ni haa....
ada certain tempat yg ada aircond n kipas..:-)
aku mcm biasa, cari tempat yg sejuuuuuuk n berangin jerk...




meh aku tunjuk kat kawasan luar istana plak..kat bahagian luar tu ada taman larangan uollss.....





panas hoiii kat luar ni..x banyak gambar yg aku snap..yg ada nipun da memadai utk simpanan memori aku ni...memori aku ni x besar weh..kih kih kih banyak lagi benda lain nak simpan.

da puas jelajah dalam muzium ni, aku terus jalan2 lagi ke kota Afamosa plak...
nak soh aku cerita sejarah afamosa ni mmg nan hado..sila google eh, biar cargas sket otak korang tu..
hehehheeeee :-)






time ni peluh aku mmg mencurah2 wehh.....berlengas sangat..tp depan camera harus aku bagi senyuman manis lagi menawan..tp dalam hati..bila nak tukar baju ni..bilaaaaaaaaa......

one more thing, baru aku tau kat atas ni cuma ada kubur..sebelum ni pegi just tgk sekali lalu jerk..hehhee dasarr sangat kannn...bila da balik rumah baru terasa seram..heheheeee



berangin je kat atas ni...best jerk..tapi hakikatnya berpeluh2 aku..ketiak pun basah..heheheheee
pemandangan dari sini mmg lawa..nampak laut terbentang biru..next time klu dtg melaka lagi, aku ngan P's nak stay kat Holiday Inn :-) weeehhhuuuuuuuu...

da puas amik gambar, aku meneruskan perjalanan ke Jonker street weh...
sorry, aku lupa sangat2 nak amik gambar..uhuhuhuuuu..ampunnnnn...



 aik? tetiba gambar da tukar baju n tudung pun da melayang.......
ampunnnnnn...time ni aku mmg da panas berlengas...ampunn.....



cute kan budak 2 org ni, diaorg from singapore..parents diaorg bayar utk perkhidmatan ni, sewa baju2 tradisional..hang nadim n hang li po....yg girl ni cute giler..pandai bergaya depan camera, abg dia plak memalu kucing jerk aku tgk..hehheeee utk sewa costume ni aku x ingat la berapa RM..hehehheeeee
tp murah jerk weh..bergaya la selama mana yg ko nak..

kat sini jugak aku beli baju i love melaka tu..RM7 je weh..

kat area sini gak aku makan cendol, menghadap sungai berlatarbelakangkan hard rock cafe..motip??? hehheheeeeee nasib baik sungai bersih..

oh, kat sini gak aku terserempak ngan junee, aku pembaca blog dia..JUNEE, boleh la korang jenguk blog dia :-)


okeylah aku da penat menaip...pasni aku nak story pasal aku panjat bukit BROGA :-)

bye..mmuuaahhhhh!
assalammualaikum w.b.t :-)