Wednesday, April 3, 2013

MELAKA :-)

salam semua...
kalini aku nak cerita pasal MELAKA..
last week aku ikot P's pi wedding ( adik abang ipar P's ) kat MELAKA..
aku gerak daripada Shah alam petang Jumaat, habis keje je terus gerak ke Melaka.
sampai melaka around 9pm, P's bawak aku makan kat restoran yg ada tasik..
aku lupa apa nama restoran tu..
nak snap gambar pun lupa..kih kih kih
maafkan la aku..lagipun aku tak bawak kamera besar gabak tu jalan2..berat weehhh nak mengangkut kulu kelo..

okey berbalik semula pasal MELAKA..
actualy ni mungkin bleh dispesifikasikan sebagai short trip aku ngan P's...
hehehheeee...kami mmg suka jalan2 ni..
dulu P's study kat MMU..so, dia la yg bwk aku jalan2..
aku pernah sampai kat Melaka ni..tp x penah explore sangat la..

1st tempat yg aku pegi adalah :-

MUZIUM MELAKA





nda macam budak sekolah plak kan aku ni?
takpe, x semestinya budak2 sekolah je yg bleh masuk tempat mcmni kan...
aku nak refresh balik pengetahuan aku ni..ngeh ngeh ngeh


kat dalam muzium ni agak panas...berlengas, melekit2 badan aku ni haa....
ada certain tempat yg ada aircond n kipas..:-)
aku mcm biasa, cari tempat yg sejuuuuuuk n berangin jerk...




meh aku tunjuk kat kawasan luar istana plak..kat bahagian luar tu ada taman larangan uollss.....





panas hoiii kat luar ni..x banyak gambar yg aku snap..yg ada nipun da memadai utk simpanan memori aku ni...memori aku ni x besar weh..kih kih kih banyak lagi benda lain nak simpan.

da puas jelajah dalam muzium ni, aku terus jalan2 lagi ke kota Afamosa plak...
nak soh aku cerita sejarah afamosa ni mmg nan hado..sila google eh, biar cargas sket otak korang tu..
hehehheeeee :-)






time ni peluh aku mmg mencurah2 wehh.....berlengas sangat..tp depan camera harus aku bagi senyuman manis lagi menawan..tp dalam hati..bila nak tukar baju ni..bilaaaaaaaaa......

one more thing, baru aku tau kat atas ni cuma ada kubur..sebelum ni pegi just tgk sekali lalu jerk..hehhee dasarr sangat kannn...bila da balik rumah baru terasa seram..heheheeee



berangin je kat atas ni...best jerk..tapi hakikatnya berpeluh2 aku..ketiak pun basah..heheheheee
pemandangan dari sini mmg lawa..nampak laut terbentang biru..next time klu dtg melaka lagi, aku ngan P's nak stay kat Holiday Inn :-) weeehhhuuuuuuuu...

da puas amik gambar, aku meneruskan perjalanan ke Jonker street weh...
sorry, aku lupa sangat2 nak amik gambar..uhuhuhuuuu..ampunnnnn...



 aik? tetiba gambar da tukar baju n tudung pun da melayang.......
ampunnnnnn...time ni aku mmg da panas berlengas...ampunn.....



cute kan budak 2 org ni, diaorg from singapore..parents diaorg bayar utk perkhidmatan ni, sewa baju2 tradisional..hang nadim n hang li po....yg girl ni cute giler..pandai bergaya depan camera, abg dia plak memalu kucing jerk aku tgk..hehheeee utk sewa costume ni aku x ingat la berapa RM..hehehheeeee
tp murah jerk weh..bergaya la selama mana yg ko nak..

kat sini jugak aku beli baju i love melaka tu..RM7 je weh..

kat area sini gak aku makan cendol, menghadap sungai berlatarbelakangkan hard rock cafe..motip??? hehheheeeeee nasib baik sungai bersih..

oh, kat sini gak aku terserempak ngan junee, aku pembaca blog dia..JUNEE, boleh la korang jenguk blog dia :-)


okeylah aku da penat menaip...pasni aku nak story pasal aku panjat bukit BROGA :-)

bye..mmuuaahhhhh!
assalammualaikum w.b.t :-)

1 comment:

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='