Thursday, December 15, 2011

Telur Comel

Salam manis Haibeautiful semua..



Arini SYE nak bagi korang semua tgk blog ni sambil tersenyum dek terpandang
TELUR2 yang cute ni..
hahhahaaaa.....
malas nak cakap banyak..
korang layan jerk gambar2 ni...
=)














































Wednesday, December 14, 2011

Wordless Wednesday!

Cara nak menjatuhkan MUSUH adalah dengan "SENYUMAN"!


Senyuman itu satu SENJATA rahsia!

Monday, December 12, 2011

Manisnye!

Jikalau kita SUKAKAN seseorang,
JANGAN beritahu Si Dia!
Nanti ALLAH kurangkan Rasa CINTA padanya,Tapi,
Luahkan Pada ALLAH,
Beritahulah ALLAH.
ALLAH Maha Tahu JODOH kita Siapa,
Jikalau ALLAH Berkehendak,
Gunung pun boleh Hancur Lebur,
Kalaupun gunung boleh hancur lebur,
Bagaimana TIDAK dengan HATI manusia yang,
LEMBUT & RAPUH













credit to cik Belon

Sunday, December 11, 2011

sadis!

Tuhan,
Berikanlah AKU kekuatan untuk berdiri
dicelah-celah kekalutan ini
Kerana,
AKU hanyalah insan yang tandus
yang lemah disebalik kekuatan
Mungkin,
AKU digambarkan
seperti Sang Perwira yang Perkasa
Tetapi,
AKUlah sebenarnya insan yang Lemah
yang memohonkan perlindungan
agar mampu bangkit Semula!

Thursday, December 8, 2011

nak panjang ke nak pendek?

Salam manis Haibeautiful semua =)


Entry kali ni SYE nak bercerita pasal KEOBSESAN SYE terhadap cutting rambut pendek!
adehhhh..meleleh je air liur tgk mana2 perempuan yg potong rmbt mcm ni ( sila tgk gmbr dibawah )


yg ni pandangan drpd tepi.....


nampak cute kan? + nampak muda 10thn drpd usia sebenar...
teringin nak potong rmbt mcmni...tp bentuk muka saya bulat mcm bola..ce tengok gambar SYE plak! ( jgn gelak ok! )


bulat kan?




Ye! SYE tau yg SYE x pernah tukar "style" rambut SYE.....=,="! mmg style rambut SYE sama jerk..tiapkali 
pegi saloon ( MARCH hair studio ), SYE akan cakap kt PENNY ( stylist rmbt SYE ) "penny, potong pendek mcm biasa " boring kan?

Now rambut SYE da panjang sket, so da mula gatal kepala nak potong..hahahahhaha biasanya once a month SYE akan potong rambut (wlupn x cukup sebulan)...
bila SYE search kt internet style rambut banyak gak yg berkenan di hati...

kalau rambut panjang SYE nak yg mcmni ( sila semak gambar2 dibawah...semak konon! )



potongan layer & ada fringe



lurus rebonding + fringe



rambut panjang sket + curly kt bhgian bawah



kelebihan rambut panjang ni, kita boleh buat style mcmni!




cantik kan?








kalau rambut pendek plak nak yang macamni ( semak gambar jugak...gambar lagi kan? )




nana cantik!!!!!!



da selalu buat gaya BOB mcmni, cuma xde fringe



ha nilah dia potongan yg plg SYE minat skrg ni...nak rambut mcmni boleh =,=?




Kelebihan berambut pendek ni adalah :-

1) tak perlu cuci rambut lama2...
2) jimat air!
3) tak perlu nak amik masa utk "styling" rambut weh..jimat masa!
4) jimat serum, minyak rambut! hahaha
5) kepala rasa ringan weh..
6) tak perlu sikat rambut pn xpe, just guna jari pon boleh!
7) yang paling penting sekali  ............
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



JIMAT SHAMPOO weh...( ye..rambut SYE jenis yg berminyak..boleh menyebabkan scalp tumbuh merata2 bagai cendawan goreng T_T )


SYE masih pening memikirkan gaya rambut yg sesuai..xpe2, nanti bila SYE da fikir nak buat style yg mcmana,
nanti SYE updated kt blog k....
sekian berjumpa lg


Assalammualaikum, tak jawab dosa..kalau jawab Sayang =)

Wednesday, December 7, 2011

Wordless Wednesday!

rindu kat rayyan pau (muhammad ar-rayyan imran) T_T

feed me or nobody SLEEPS..hahahahahaha

Tuesday, December 6, 2011

KSRS & friends indoor games championship 2011 (sukan dlm pintu)

Salam manis haibeautiful semua =)


Rasa mcm da lama je kan tak mengomel kt dlm blog ni..rasa cam da bersawang sket Blog ni..
haishhhhh.....sape tuan punye blog ni? =,='


bukannya apa, last week sekali lagi SYE mengalami minggu yg superduper busy...
haishhhhh...jgn tanyalah BUSY tahap mana..tahap gaban!


last week my company club KSRS (kelab sukan & rekreasi Shapadu), menganjurkan indoor game..
dan SYE salah seorang drpd AJK/Urusetia yg tak busy pun....
dan SYE pun salah seorang drpd ATLET yg bertanding..hehhehehehe
SYE masuk game apa? hahhahahaaa tunggu......korang tgk jelah kt gambar nnt..
kejap eh...


Wlupn penat (penat sbb x henti2 bergerak kesana sini hahahahahha) tp enjoy sgt2..mmg best la...
coz indoor ni menggabungkan Shapadu KSB (kemaman), SEEN HQ, Wisma berkat, LSSB (lebuhraya) serta MBSA...(team DART MBSA mmg terbaiklah) ada 1 team lg SYE lupa nama..sorry, mereka menghantar kontinjen utk pertandingan DART..mmg terbaik juga lah mereka ni...fuh! mmg tahap internasional nyer player =)


dan paling x boleh lupa pada seorang budak kecik yg mmg aktif..x habis2 sebut cucun cucun (susun susun..)....lebey lebey...(lebih lebih..) budak kecik ni pelat..time ni dia ngah susun guli dlm lubang congkak..
dan sorang lg budak montel yg bernama amiera..comel..habis 3 tin air 100+ dia habiskan..hahahahahahahaha
mmg btol2 sihat budak ni.....


oklah, cakap lebih pun x guna kan? layan jelah gambar2 ni...
-
-
-
-
-
-
-
-
-

errrrr....dan 1 lg SYE nak mention kt sini..AYIE & HAIKAL adalah punca kekalahn team karom!
yeaaaa....mereka berdua harus menerima kenyataan dan harus dipersalahkan..
x payah nak buat muka seposen tunjuk trofi depan org ramai..
kerana SYE adalah JUARA utk pakaian terbaik =) (xde kena mengena ngan dart pun! haishhh...)

hahahahahhaaaa *gelakjahat!

haaa........nampak tak? nampak tak?


yg paling x best adalah, sekali SYE mendapat no cabutan bertuah yg tidak bertuah..haishhhhhh...
unlucky btol la.....
liena, kenapa awak x tiup sket kt balang tu....hahahhaaaa
kak lin pun sama, bukan kemain banyak lg no cabutan bertuah yg kak lin dapat..
tp satu pun tak bertuah..hahahahhahaaa :-p
takpe2..tahun depan cuba lagi...usaha tangga kejayaan..chaiyok2x!


Assalammualaikum..tak jawab dosa, kalau jawab sayang :-)


inilah dia AJK yg bertugas..sebelum SYE belot ke pasukan merah =)

papehal baca doa dulu beb...ambil keberkatan =)

nilah dia punca kekalahan karom..haishhh =,='

time ni haikal boleh r senyum..lawan team sayur :-p

bersih ke?

hahahahha nilah dia sukan yg SYE join..dart...

kalau korang teror, cuba kira berapa point ni? jeng jeng....kira cepat!

en bad mmg hebat!

ni plak berapa point?

kakak lebuhraya yg serius!

hahahhahahaaa......juara kita!

hebat2 belaka mereka ni...

reaksi orang yg kalah ke ni?