Instagram

Thursday, December 8, 2011

nak panjang ke nak pendek?

Salam manis Haibeautiful semua =)


Entry kali ni SYE nak bercerita pasal KEOBSESAN SYE terhadap cutting rambut pendek!
adehhhh..meleleh je air liur tgk mana2 perempuan yg potong rmbt mcm ni ( sila tgk gmbr dibawah )


yg ni pandangan drpd tepi.....


nampak cute kan? + nampak muda 10thn drpd usia sebenar...
teringin nak potong rmbt mcmni...tp bentuk muka saya bulat mcm bola..ce tengok gambar SYE plak! ( jgn gelak ok! )


bulat kan?




Ye! SYE tau yg SYE x pernah tukar "style" rambut SYE.....=,="! mmg style rambut SYE sama jerk..tiapkali 
pegi saloon ( MARCH hair studio ), SYE akan cakap kt PENNY ( stylist rmbt SYE ) "penny, potong pendek mcm biasa " boring kan?

Now rambut SYE da panjang sket, so da mula gatal kepala nak potong..hahahahhaha biasanya once a month SYE akan potong rambut (wlupn x cukup sebulan)...
bila SYE search kt internet style rambut banyak gak yg berkenan di hati...

kalau rambut panjang SYE nak yg mcmni ( sila semak gambar2 dibawah...semak konon! )



potongan layer & ada fringe



lurus rebonding + fringe



rambut panjang sket + curly kt bhgian bawah



kelebihan rambut panjang ni, kita boleh buat style mcmni!




cantik kan?








kalau rambut pendek plak nak yang macamni ( semak gambar jugak...gambar lagi kan? )




nana cantik!!!!!!



da selalu buat gaya BOB mcmni, cuma xde fringe



ha nilah dia potongan yg plg SYE minat skrg ni...nak rambut mcmni boleh =,=?




Kelebihan berambut pendek ni adalah :-

1) tak perlu cuci rambut lama2...
2) jimat air!
3) tak perlu nak amik masa utk "styling" rambut weh..jimat masa!
4) jimat serum, minyak rambut! hahaha
5) kepala rasa ringan weh..
6) tak perlu sikat rambut pn xpe, just guna jari pon boleh!
7) yang paling penting sekali  ............
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-



JIMAT SHAMPOO weh...( ye..rambut SYE jenis yg berminyak..boleh menyebabkan scalp tumbuh merata2 bagai cendawan goreng T_T )


SYE masih pening memikirkan gaya rambut yg sesuai..xpe2, nanti bila SYE da fikir nak buat style yg mcmana,
nanti SYE updated kt blog k....
sekian berjumpa lg


Assalammualaikum, tak jawab dosa..kalau jawab Sayang =)

No comments:

Post a Comment

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='