Tuesday, December 31, 2013

Durian, Keledek & Colmar Tropicale kesekian kalinya!!!

Salam semua..
ni entry basi, cerita masa christmas..
aku kalau da datang penyakit M, mmg payah sikit..
cerita banyak, tapi malas nak menaip! voley gitu?

aritu masa 25.12.2013 aku ke Bukit Tinggi lagi..
hahahaha dalam setahun berapa kali agaknye nak kesana..
ala, anggap je mcm aku ni balik kampung.
padahal kt atas tu bukan ada apa pun kan..
hahahaha.

kalini aku bijak,
aku pi sana siap bawak bekal utk breakfast.
aku masak spaghetti udang hantamlah labu..
hahaha..

aku gerak dlm pkl 11am.
tak jauh pun.
gi sana pun sekadar nak makan2 and hirup udara segar.
pasni aku stop dulu pi sana, mgkin gap 1 tahun dulu..hahaha

sampai je aku pi ke kota perancis dulu,
PH mmg ramai org, tp kita kena bijak cari parking.
jgn harap aku nak parking luar n jauh ye..
hahahahaa aku cakap kt pakcik penjaga jalan tu, aku stay kt hotel nk check in.
tp pakcik tu kata, parking luar dulu, tggu org check out then baru bleh masuk.
oh, no.......... jgn harap..
so, aku pi Taman Jepun dulu.

sampai jerk, aku parking kt parking yg dekat ngan patung buddha tu,
hahahaa jgn harap aku nk parking jauh.
memula penjaga parking soh parking jauh, sbb PH kan ramai org.
aku laju je menonong naik atas, jangan harap derr...
sampai je, byk lg petak parking yg kosong weiiiii....
okey naik anak tangga, sempot wehhhhh....sebab berat aku da naik 5kg!! so berat sket nk bwk diri time panjat tangga.

sampai je atas, cari port makan dulu..
isi minyak..
kang aku pengsan plak kt tepi jalan..hahaha

amboi kak tonnnnnnnnnnn peha tu x boleh besar lagi ke?
aku takyah nak citer lebih2 apa yg ada kt atas ni, layan jelah gambar ye..
aku malas nak menaip.



 kat restoran jepun atas ni, CASH only ye..sebarang jenis kad tidak diterima.
harga barang plak 1 ganda lagi mahal.
contoh mcm aiskrim yg aku makan kt bawah ni, kt kedai runcit area rumah aku RM1 sajorkk..tp kat atas ni jadi RM2, cornetto RM2.50 da jadi RM5..ada faham tak?






aku bawak payung sebab hari mendung mcm nk hujan.
so, cuaca mmg sedap la..x panas..sejuk berangin jerk..
tp xyah nak beria pakai jacket bulu2, tebal2..bukan sejuk sgt pun..
just nice jerk.

ok, moh kita berangkat ke kota perancis.
cnfirm parking dah ada..
heheheheee...

aku sampai je, pakcik tu terus soh aku jalan..hahahaa
ate....td dia da kenal aku kan.konon kata nak stay kt hotel situ..
hahahahaa padahal aku tifu jerk..
tak kuasa aku nak menapak jauh2...
parking byk yg kosong, senang jerk..aku park kt bumbung level3.




 masa aku sampai je kt sini, area jam tu..
ada persembahan nyanyi2... hahahhaaa masa tu nk habis da..
ape lagi, aku pon berenti tgk,tepuk2 tgn..
pastu kan..........................................................
aku..............................................................


 pun join sama..kah kah kah...tapi part last sekali yang,
"AND HAPPY NEW YEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRR......."
hahahhaaaaa ko tgk la aku pun depakan tang lebar2..budak sebelah aku yg tgh dok nyanyi tu, boleh gelakkan aku..ahhahaaa



 tujuan asal kesini, sekadar nk jalan2, cari makan n hirup udara segar.
so, moh le kita makan lagi dan lagi.
aku makan kt cafe yg 1st sekali if dari pintu masuk.
Colmar Tropical Cafe.
cekidaut apa yg aku order.

P's minum air Lemon, aku amik mango


 aku order fries


 P's amik Coleslow


 pastu kami order Pizza.
Pizza ni special sket coz dia ala2 karipap besar.
nama pizza ni "CALZON"..dlm dia ada Blue cheese lg.
bluecheese kan mahal, aku tak taulah dia letak banyak mana..hahhahaaa
ataupun x letak lgsung, aku mana lah tau kan...


 habis makan, aku nk tgk show...
gambar adalah berterabur..hahahahaaaaa aku malas nk susun.






ni ginger biscuit real tau...

pastu ada show menari2 ni, seksi2 tau..smpai nk terkeluar T**** masing2, hahahahaaa
skirt kembang2 smpai nmpak suar dlam..
syok la ...aku plak duduk row depan sekali..
hhahahaaaaaa....

sekali aku kena tarik naik atas pentas..kena menari hoi..
aku mmg fail bab menari ni.
hahahaa kaku je aku
tp part last kena buat chicken dance aku teror..
hahahahaaaa

bukan susah pun.






dah puas, jom balik.
dlm pkl 4.30 aku gerak balik.
otw balik aku sggh beli durian D24 & beli keledek.

rugi jerk aku beli keledek tu 1 bgkus, manis nak mampos hoiiiiiii...
smpai je rumah terus makan durian.
sedap hoiiiiiiiiiii...wlupun isi x banyak, tp besor2 n puas hati makan...



 keledek plak, malam tu juga aku buat kuih keria..hhheeeee
so, tido malam terkentot2 aku..hahahahahaaaa
smpai aku x keje keesokan harinya..hahahahaaaaa



maka berakhirlah entry aku ni..
:)

Thursday, December 19, 2013

B.O.N.U.S & J.P.O

Salam manis semua :)

aku da lama tak update blog ni, sebab aku xde Idea..
hehehhee ada je cerita tp sebab malas nak pikir n menaip..
voley ka tara voley mcmtu?
hahaha

bulan 12 seperti biasa la, banyak kenduri kawen..
bermula wedding kat Kuala Kangsar,Kuala Lumpur,Subang,Klang,Yong peng..
perghhh..tiap2 mggu aku x payah masak, sebab dapat makan Free :)
busy mengalahkan pak menteri aku ni..
aku pelik, kenapa tetiba plak aku suka pi Wedding weiii...faktor usia yg meningkat barangkali..

oh, aku sebenarnya nak cerita pasal BONUS & JPO tp melalut plak pasal kenduri kawen,
ampunkan aku..hahaha

aku mulakan dengan BONUS dulu.
tahun ni Al-Hamdulillah tahun yg paling pahit bagi aku, tahun yg paling manis jugak utk aku..
benar kata2 org bijak pandai "Doa org yg teraniaya ni tiada hisab bg Allah".
bermula dengan masalah yg betul2 mencabar kesabaran aku, tp aku Redha segala ketentuan yg Allah
da ciptakan.
Benar! Allah sebaik2 perancang.
didalam kesulitan aku, aku diterima masuk kedalam company yg boleh dikatakan agak terkenal,
Public Listed jugak :).
2 minggu kerja aku dapat BONUS yg pertama, perghh melompat kegembiraan.
sebab masa tu aku buntu sangat,yelah nak raya da kan..
baju raya adik2 & mak aku x beli lg,duit raya lagi,kuih raya..pening..
tp Allah dengar rintihan aku, 90% duit Bonus aku,aku bg kt mak n beli persiapan Raya.
seminggu lepas tu dapat Gaji plak..Full gaji ye..x sampai sebulan pun lg aku kerja..
40% gaji aku,aku bagi kt mak aku..
benar lah apa yg dikata, Berkat duit gaji kita tiap2 bulan jika sebahagiannya kita berikan kepada IBU/BAPA kita. Amin..

bukan tu je, tiap2 bulan aku dapat BERAS n GULA (4kg) FREE..
perghhh..siap boleh pilih lg nak beras apa,drpd beras biasa,basmathi,beras wangi,bio rice..semua pun boleh :) ya ALLAH,aku bersyukur sungguh..

BONUS yg kedua, aku baru je dpt 2 mggu yg lepas weii..
hahahaaa..Ya ALLAH seronok tak terhingga, seperti biasa..40% aku salurkan pada Mak aku :)
pastu mggu lepas rupanya Gaji bulan DEC da masuk..awal weiii...
mmg best dapat gaji awal..tp senak dompet aku nnt nak tggu gaji bulan dpan masukkkkk..
huhuhuhuuuu...
oh,duit gaji pun aku bagi kt mak aku jugak..boleh dapat double berkat tak? LOL! hehehee...

apa yg aku ceritakan ni bukan utk menunjuk2 or riak ye, riak ni boleh membuka pintu neraka utk kita,nauzubillahi min zalik! TAPI, aku nak korang semua PERCAYA, Allah tu ada utk membantu kita,jadikan Dia sebagai tempat kita Mengadu drpd kita mengadu kt Wall FB tu LOL!.
setiap yg berlaku tu pasti ada HIKMAHnye.. contoh mcm skrg ni,jodoh aku x timbul2 pun lagi..hahahaa
aku Sabar jerk..eh, sabar je tak boleh kena usaha jugak..so, aku kena selalu lepak KLIA klu nk dpt pakwe PILOT..kekekekekekekeee.....

LOVE YOU kak Noraida ( bukan noraida yg butang jacket tu tercabut ya... hahaha) ni MAK aku la,saje je panggil Kak, biar mak aku feeling muda sket..hehehheee


ok, sekarang masuk bab JPO plak,
lastweek aku teman P's pegi Kluang, gi rumah kakak dia.
terkedek kedek la aku ngan P's pi TBS tu, sbb gi Kluang naik BAS.
tak kuasa aku nak drive..minyak da mahal!!! Pffttt.....
jakun aku tgk TBS tu, canggih la jugak kan...hehhehee
aku sebenarnya takut sgt naik bas weiii..hahahaa yelah, banyak sgt kemalangan yg melibatkan bas weiii....seriau aku.

ETA lebih kurang 3 jam stgh. nasib baik seat bas tu luas n selesa.
klu x patah pinggang hehh....
sampai je trus pi melantak dulu. kebulur aku kt dlm bas, wlupun aku da makan 3 bijik buah n 1 pack snek. hahahhaaa

oh, 1st time jugak aku makan Nasi Daun Pisang.
gile jakun kan aku ni?

side dish tu aku x makan wei..x sentuh langsung, aku cuma makan acar timun nenas tu ngan papadom :)
 ni lah rupa nasi Daun Pisang tu..hahahhaaa bila aku up gmbr ni kt FB ada yg kata,
'sikit nye u letak kuah kt nasi tu' , hahahaa aku mmg x suka makan berkuah ni..sbb nnt susah nk makan guna tgn n lembik..aku x suka nasi lembik2 ni..huuhuhu
ada gak yg kata 'nasi ambeng ke ni?' hahahhaa ada gak yg lebih jakun drpd aku rupanya..ahhahahaa
mana de rupa nasi ambeng pun..klu nasi ambeng kan ada ayam masak kicap,mee goreng,serunding kelapa,ikan masin dan mcm lagi, tp 1st time aku nampak nasi ambeng aku cakap kt makcik aku "acik,nape jiran sebelah bagi kita mkn nasi mcm nk bagi makan kat kucing" kih kih kih lagilah hawau kan? LOL!

dia ada hidangkan ngan cili kering masin goreng tu kan, ya ampunnn...pedas nak mampos..
meleleh ayor mata aku...tobat aku xkan sentuh da cili tu..hahhahaa

see.....aku x sentuh lgsung kan? hahahahhaahaa

da kenyang smpai berpeluh2 makan kt situ, kami pun truskan perjalanan ke JPO..
hahahhaaaa....
bila smpai je JPO, aku tgk ramai betul org weiii...
kaya2 semua kan...
semua pakat beratur panjang nk masuk butik COACH tu..
aku? tak beratur langsung..sebab aku bukan nak beli handbag pon..
aku sekadar nak cuci mata je katanya..


aku masuk MK, belek2 pusing2 mahal!, dah jom blah..
pastu masuk VS plak, ramai btol org..smpai belaga laga bontot..
aku masuk spray apa yg patut,pastu jom blah..hahahaa pening kepala aku tgk org ramai2 ni..

masuk plak kt VINCCI..homaigad RM25 je? RM35 je? muraaahhhh..
terus jadi gile..hahahaaa mcmni barulah boleh dikatakan murah..
kemain aku berpusing2,try sana sini..hahhaahaaa
da beres beli kt sini, jom gi cari wallet plak..
kata td xnak beli pape kan, tetiba plak nak beli wallet..
time tulah jugak rasa, eh, da 5 tahun x beli wallet baru..kennnnn hahahahaha

masuk ROXY, xde yg berkenan, masuk FOSSIl gile ramai org..wallet pun xde yg aku x berkenan..
masuk GUESS aku bukan berkenan sgt brand ni hahahaa sah2 la xde yg berkenan, next! masuk Lacoste wlupun xde wallet aku ttp nk masuk cuci mata hahaha, next P's bwk pi Charles & Keith..hamaigadddd kt C&K ni pun kasut murah2..hahahaa tp wallet xde yg berkenan ..
last skali sesaje masuk kt Lesportsac..sekali terbekenan plak wallet dia, cute2 je haku tgk..
tgk2 harga..boleh la beli..asyik pkai wallet ala2 gadis, moh le pakai wallet yg lebih besar n boleh masukkan passport,HP n mcm2 sampah kt dlm tu..hahaha

tak lama aku kt JPO tu, tp klu aku pegi dari pagi smpai malam, cukup kot utk aku masuk kesemua butik yg ada tanpa terkejar2 masa..hahahahaaa


so, kesimpulannya disini,klu nak pegi JPO sila bawak DUIT banyak2..hahahahhaa JPO tu x semua butik harga dia murah giler... bleh plak time aku nak balik baru aku nampak butik NIKE..pffttttttt....
selamat duit haku yg x seberapa nak ada ni...hehhehee

 aku beli 2 pasang kasut jerk, yg kaler coklat tu P's punya...aku beli 2 pasang jerk sbb bulan ni je aku da beli 5 pasang kasut, 2 pasang aku bagi P's ngan adik aku no.2, so tggl lah kt aku 1 pasang Platform,2 pasang flat shoes..hehehehheee jadilah drpd xde kan..:)



ni lah dia rupa wallet baru aku, kata xnak gegurl sgt kan..tp beli wallet baru kaler PINK..pffttttt
cissssss ni P's punya pasal sbb dia yg pilih....aku pilih yg kaler itam dia kata x lawa,padahal lawa je aku tgk, rock tu corak2 dia..ala2 rockers2 metallica gitu...


 oh, aku amik gmbr bahagian dalam ni sebab BFF aku, ekin sibok sgt nk tgk..yelah, taste aku ngan dia sama weiiiii..apa aku beli semua dia berkenan..nasib baik aku x berkenan ngan laki dia tu..ahahhaaa kalau tak boleh jadi madu gitu..hahahahaaaa

hahahhaaaa abaikan duit yg x seberapa tu..miskin btol..hhahahahahahaaaa kad tesco,Aeon big,watsons semua ada..


dah, aku da penat merapu..nak baca belog org lain plak :)