Instagram

Tuesday, December 31, 2013

Durian, Keledek & Colmar Tropicale kesekian kalinya!!!

Salam semua..
ni entry basi, cerita masa christmas..
aku kalau da datang penyakit M, mmg payah sikit..
cerita banyak, tapi malas nak menaip! voley gitu?

aritu masa 25.12.2013 aku ke Bukit Tinggi lagi..
hahahaha dalam setahun berapa kali agaknye nak kesana..
ala, anggap je mcm aku ni balik kampung.
padahal kt atas tu bukan ada apa pun kan..
hahahaha.

kalini aku bijak,
aku pi sana siap bawak bekal utk breakfast.
aku masak spaghetti udang hantamlah labu..
hahaha..

aku gerak dlm pkl 11am.
tak jauh pun.
gi sana pun sekadar nak makan2 and hirup udara segar.
pasni aku stop dulu pi sana, mgkin gap 1 tahun dulu..hahaha

sampai je aku pi ke kota perancis dulu,
PH mmg ramai org, tp kita kena bijak cari parking.
jgn harap aku nak parking luar n jauh ye..
hahahahaa aku cakap kt pakcik penjaga jalan tu, aku stay kt hotel nk check in.
tp pakcik tu kata, parking luar dulu, tggu org check out then baru bleh masuk.
oh, no.......... jgn harap..
so, aku pi Taman Jepun dulu.

sampai jerk, aku parking kt parking yg dekat ngan patung buddha tu,
hahahaa jgn harap aku nk parking jauh.
memula penjaga parking soh parking jauh, sbb PH kan ramai org.
aku laju je menonong naik atas, jangan harap derr...
sampai je, byk lg petak parking yg kosong weiiiii....
okey naik anak tangga, sempot wehhhhh....sebab berat aku da naik 5kg!! so berat sket nk bwk diri time panjat tangga.

sampai je atas, cari port makan dulu..
isi minyak..
kang aku pengsan plak kt tepi jalan..hahaha

amboi kak tonnnnnnnnnnn peha tu x boleh besar lagi ke?
aku takyah nak citer lebih2 apa yg ada kt atas ni, layan jelah gambar ye..
aku malas nak menaip.



 kat restoran jepun atas ni, CASH only ye..sebarang jenis kad tidak diterima.
harga barang plak 1 ganda lagi mahal.
contoh mcm aiskrim yg aku makan kt bawah ni, kt kedai runcit area rumah aku RM1 sajorkk..tp kat atas ni jadi RM2, cornetto RM2.50 da jadi RM5..ada faham tak?






aku bawak payung sebab hari mendung mcm nk hujan.
so, cuaca mmg sedap la..x panas..sejuk berangin jerk..
tp xyah nak beria pakai jacket bulu2, tebal2..bukan sejuk sgt pun..
just nice jerk.

ok, moh kita berangkat ke kota perancis.
cnfirm parking dah ada..
heheheheee...

aku sampai je, pakcik tu terus soh aku jalan..hahahaa
ate....td dia da kenal aku kan.konon kata nak stay kt hotel situ..
hahahahaa padahal aku tifu jerk..
tak kuasa aku nak menapak jauh2...
parking byk yg kosong, senang jerk..aku park kt bumbung level3.




 masa aku sampai je kt sini, area jam tu..
ada persembahan nyanyi2... hahahhaaa masa tu nk habis da..
ape lagi, aku pon berenti tgk,tepuk2 tgn..
pastu kan..........................................................
aku..............................................................


 pun join sama..kah kah kah...tapi part last sekali yang,
"AND HAPPY NEW YEAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAARRRRRRRRRRRR......."
hahahhaaaaa ko tgk la aku pun depakan tang lebar2..budak sebelah aku yg tgh dok nyanyi tu, boleh gelakkan aku..ahhahaaa



 tujuan asal kesini, sekadar nk jalan2, cari makan n hirup udara segar.
so, moh le kita makan lagi dan lagi.
aku makan kt cafe yg 1st sekali if dari pintu masuk.
Colmar Tropical Cafe.
cekidaut apa yg aku order.

P's minum air Lemon, aku amik mango


 aku order fries


 P's amik Coleslow


 pastu kami order Pizza.
Pizza ni special sket coz dia ala2 karipap besar.
nama pizza ni "CALZON"..dlm dia ada Blue cheese lg.
bluecheese kan mahal, aku tak taulah dia letak banyak mana..hahhahaaa
ataupun x letak lgsung, aku mana lah tau kan...


 habis makan, aku nk tgk show...
gambar adalah berterabur..hahahahaaaaa aku malas nk susun.






ni ginger biscuit real tau...

pastu ada show menari2 ni, seksi2 tau..smpai nk terkeluar T**** masing2, hahahahaaa
skirt kembang2 smpai nmpak suar dlam..
syok la ...aku plak duduk row depan sekali..
hhahahaaaaaa....

sekali aku kena tarik naik atas pentas..kena menari hoi..
aku mmg fail bab menari ni.
hahahaa kaku je aku
tp part last kena buat chicken dance aku teror..
hahahahaaaa

bukan susah pun.






dah puas, jom balik.
dlm pkl 4.30 aku gerak balik.
otw balik aku sggh beli durian D24 & beli keledek.

rugi jerk aku beli keledek tu 1 bgkus, manis nak mampos hoiiiiiii...
smpai je rumah terus makan durian.
sedap hoiiiiiiiiiii...wlupun isi x banyak, tp besor2 n puas hati makan...



 keledek plak, malam tu juga aku buat kuih keria..hhheeeee
so, tido malam terkentot2 aku..hahahahahaaaa
smpai aku x keje keesokan harinya..hahahahaaaaa



maka berakhirlah entry aku ni..
:)

4 comments:

  1. wow seems like a fun vacation, I been to Bukit Tinggi before but nver been to the Japanese house or so xD
    Seems like Chrismast in France :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. xde apa sangat pun kt taman jepun, tp ada tempat baru extreme park..bleh wall climbing n flying fox....:)

      Delete
  2. kak ton... dah melampau tu naik berat 5 kilo. jom berdiet. mihmihmih :D

    ReplyDelete

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='