Instagram

Thursday, June 7, 2012

one fine day with A.M.A.N.I.Z.U.L.A.I.K.H.A

salam..
last week aku habiskan masa balik rumah kakak bf aku ( kayong ) kat cheras..
hari sabtu habiskan masa jalan2 with zulaikha,ibu+ayah zulaikha,BF aku, mak+ayah+adik bf aku..
jalan2 kat SOGO & jalan TAR..
penuh sesak ngan orang kat jalan TAR tu..
penat jugak tapi best..
tapi zulaikha nmpk enjoy jerk..senyum je memanjang, mata bulat pandang sana sini especially kamera :-) 
malam plak zulaikha berkaraoke kat rumah, nasib opah & atuk ada..so boleh la temankan zulaikha..
sementara zulaikha berkaraoke kat rumah, ibu+ayah zulaikha cabot awal2 pi downtown cheras..
ahahahahaaaaaa.....pandai tau ayah+ibu zulaikha larikan diri drpd dengar zulaikha berkaraoke :-)
jalan2 sampai 2 pagi..fuuuhhhhh...mmg penat tapi best..
aku tau korang da bosan baca kan? jom tengok gambar zulaikha plak..




zulaikha excited sbb 1st time naik train :-) ( auntie pon exited jgk zulaikha..ahahhaa )





 bertapa bulatnya mata zulaikha ni pandang kamera :-)







hari ahad sebelum hantar opah+atok+maksu zulaikha balik ke perak, kami singgah 
makan ice cream kat tutti frutti..coz maksu zulaikha teringin sangat nak merasa ice cream tutti frutti ni..
melepas hajat la kiranya...



suka gambar ni sbb zulaikha pandai posing..senyum zulaikha sbb deco kt dlm tutti frutti ni cantik :-)




 maksu zulaikha melepaskan hajat kt tutti frutti :-)




zulaikha with opah tersayang..time ni zulaikha teringin nak ice cream tutti frutti..ahahahaa lawak betol...






















btol tak apa yang aku cakap? mata bulat jerk pandang kamera..siap buat aksi muka lagi..
mcmana lah aku x rindu kat cik zulaikha ni..lagi2 sejak da pandai main ni..
haisshhh....cik zulaikha yang cantik manis, sudah kawen ke belum? cik zulaikha...lalalaaaaa

Wednesday, June 6, 2012

W.O.R.D.L.E.S.S.W.E.D.N.E.S.D.A.Y : aku teringin!

aku teringin nak pegi tempat ni..
nampak mcm best..
review sana sini semua cakap tmpt ni terbaik!
ada private pool kat setiap bilik..
harga pun boleh tahan mahal..
fuhhh terliur tengok gambar2 ni..







































  

inilah dia GRAND LEXIS HOTEL P.D
formerly known as The Legend International Water Homes
nak pi bercutiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii kat sini.........

Friday, June 1, 2012

Finally!

Assalammualaikum w.b.t :-)



agak lama jugak aku curi tulang tak menulis,tak membebel kat blog buruk aku ni kan?
aku agak sibuk sekarang ni..lagipun penyakit "M" aku ni da datang balik..
bila penyakit "M" ni da datang, memang susah sket la weh..
harap2 aku cepat sembuh..ahahahahahhhaaa..




semalam, petang lepas aku hantar Alin ( adik BF aku ) aku tak tau nak buat pe..
sementara nak tunggu BF aku habis dinner ngan kawan2 opis dia..
aku pun terus lah pi Saloon Fav aku March Hair studio Saloon..
biasanya Piny yang cut rambut aku, tapi kalini aku pilih anthony ( Director ) untuk potong rambut aku..
sebab, aku nak potong rambut aku luarbiasa sket..



selama 6 tahun aku statik ngan haircut yang sama jerk..so, kali ni aku kenar tukar style rambut
yang lain plak, sebab apa aku pilih anthony? sebab aku da lama tak tukar style rambut jadi
aku memberi sepenuh kepercayaan kat anthony, & dengan kepakaran yang dia ada aku harap
aku akan dapat hasil yang memberangsangkan..cehwah ayat camgampang..ahahhaaaaa



anthony soh aku duduk kat kerusi, then aku pun show dia 1 gambar kat dlm BB aku,

anthony : u mau potong macamana?
aku       : mau potong macam dalam ini gambar, sesuai ka?
anthony : oo..ok, sesuai sesuai..boleh..mau cuci dulu ka?
aku       : kalau tak cuci boleh ka?
anthony : better u cuci dulu la, mau apa shampoo? treatment?
aku       : shampoo biasa saja.
anthony : ( sedang cuci rambut aku ) eh, you selalu datang sini ka?
aku       : ye lorr...u tak cam i ka? i biasa datang sini jumpa pinny punya..
anthony : macamna, sini ok ka?
aku       : kalau tak o.k i tak mari sini wooo..
anthony : terus senyum
aku       : 1st time woo i nampak u senyum, biasa u punya muka banyak serious,bila u senyum nmpk sweet
anthony : terus gelak..
aku       : betul la, mula2 i jumpa u, i cakap sama piny u punya muka banyak garang, x penah senyum woo..
anthony ; tak da la..tersipu2 malu..



serious aku cakap, anthony memang jarang senyum, muka dia serious memanjang,
tapi bila dia senyum..memang sweet sangat weh..betol..aku tak tipu punya..







Ok, aku tau korang bosan baca sbb xde gambar..
sebelum tu meh sini sket aku review pasal rambut aku..
aku da 6 tahun x penah tukar style rambut..so..jom tgk...








time ni rmbut aku panjang sket...lain kan muka aku?









ha....inilah dia anthony..ni gambar masa grand opening branch kt shah alam :-)




ni masa baru pas cuci rambut :-) 








dia ngah potong rambut aku..




 ngah blow rambut ni...




 Final touch up...




tada...da mcm jantan..ahahhaaaa...





aku mcm nampak da kurus sket kan? kan? kan?






K, bai...