Friday, September 28, 2012

Cakap - Cakap NAFSU

whatsapp aku ngan yaobo aku...ahahahahaa


Y : syg...
      i rasa bdn i semakin membesar
      hahaha
      asik makan je
A : ahahaaaa
      xyah nak komplen itu ini
      syg tu yg x kawal nafsu makan
      syg, bukak www.alhumairacontemporary.com.my
      lawa x tudung tu?
Y : sayang....
      nafsu mmg susah dikawal..
      hahaha
A : eh?
Y : apa eh?
     syg lapa...
     mcm mana ni?
A : ala..gemok makan jelah..
      ahahahaahaha
      :-p
Y : hahaha
      taknak
      nanti gemok
      pastu syg kutuk
      huh
A : hahahahahahahahaa



klu nak jadi macamni sila makan banyak2 eh..heheheheeee






sayangku..adat la kalau GEMOK kena kutuk..ahahahaaa
nafsu mmg susah nak kawal, baik nafsu SHOPPING mahupun nafsu MAKAN...
ahahahahahaaa...

org ngah sibok sembang pasal lapar nak makan, aku sempat tanya pasal tudung tu lawa ke x..
ahahahahaaa..nafsu..nafsu..nafsu..

aku sendiri pun susah nak kawal nafsu shopping online..pantang nampak..lagi2 kalau tgk GROUPON..ahahahhaahaa

selamat berkawal NAFSU ye semua..

adios,
MMuuuaaaahhhhh!

Thursday, September 27, 2012

kurus VS gemok! ( tips bagaimana nak kurus )

Salam semua....

bagi sesiapa yang mengikuti blog aku, mesti korang perasan perubahan yang berlaku kat atas fizikal aku ni..hewhewhewhew...bagi sesiapa yang baca blog aku jelah...
ok, malas nak  panjang2kan cerita..
sebelum ni badan aku mmg berisi weh..senang kata gemok la..haaiihhh...
berat aku sebelum ni, masa muda remaja awal 20an 44kg jerk..makan banyak mana pun x naik2 weh..heaven sgt time tu...
pastu masa 25 thn (pertengahan) badan aku mula naik..sikit2 dia naik weh..bygkan drpd 44kg naik sampai 50kg, pastu naik lagi 55kg, pastu naik lagi smpai 60kg..uwaaaaaaa.......rasa nak nangis..
baju semuanya sendat..klu dulu pi shopping baju dgn blagaknya terus amik size *XS..pastu bila badan da gemokss size *L-XL..uwaaaaa ( x bleh nak blagak dah )...seluar pun mcmtu jgk sendat hokeyyy...T___T ssoobbssss...

korang kiralah aku gain weight berapa banyak..tak sanggup aku nak nyatakan kat sini weh...
ssooobbssss...sooobbssss....T___T

aku tak tau nak salahkan siapa weh..tp aku rasa mgkin jugak amalan pemakanan aku..
mana taknya tiap2 minggu lepak tgk EPL ( marathon hokey ) aku makan mcm2..yelah, klu da duduk lepak dari 8pm - 2am, mmg habis lah menu kat Pak Li Kopitiam tu aku bedal...air mmg bergelas2 weh..
memula aku makan roti je dulu
*French Toast + teh ais
*bubur nasi w/o telur
*nasi ayam lemon
*nasi lemak special
*french fries ( penutup )
*cendol


ahahahahaaaa..diatas tu menu wajib makan hokey kalau aku lepak Pak Li Kopitiam..wahahahaaaaa...
boleh dikatakan tiap2 minggu kalau ada EPL..haaaiiihhh..aku mmg menternak lemak kaw kaw punye!
Syabas Anna..Syabas sangat2...
pastu bila gemok salahkan semua orang...termasuk si biawak tu ( ex BF aku )

tapi mmg nafsu makan aku membuak2 weh...aku rajin gak jogging ( keliling tasik shah alam ) jogging sorang2 mmg boring..nak pengsan rasanya weh..hahahaaa aku slalu gak jogging kat
kompleks sukan negara ( panasonic )
aku pun rajin swimming weh..tapi bila aku swimming lengan aku yg terbentuk weh..mmg mcm lengan lelaki..lengan aku da sebesar peha rasanya weh..ahahahahaaaa......

tapi now Al-Hamdulillah..badan aku da turun sikit..now da 55kg..aku nak turunkan lagi 5kg..tp mcmana weh? ahahahaaaa..aku da jarang swimming, jarang jogging sebab da xde kawan wehhh..sedih T___T
xpe2..tu salah satu motivasi untuk aku kurus...#MINDSET kurus..kurus..kurus..kurus..

kat bawah ni aku attach skali gambar daripada aku gemok sampailah gmbr yang terbaru...
selamat mengutuk hokey....


* NI GAMBAR SEBELUM AKU TERLALU GEMOK, ko tengok lengan aku tu..see..see..see.. nilah hasil drpd aku swimming weh...




*BADAN AKU DA START NAIK SIKIT2..T___T






*SEE............BADAN AKU DA NAIK WEH..SOOBBBSSSS...AKU TAK SGGP NAK TGK..TP GMBR NI MOTIVASI UTK AKU JANGAN GEMOK LAGI..UUUWWAAAA...SOOBBBSSSSS...
IIIIIIIIHHHHHEEEETTTTTTCCCCHHHUUUUUUUUUU LEMAK! ( gambar sebelum puasa )







*NI AKU DA START KURUS WEH..ADA PERUBAHAN X? ( GAMBAR MASA PUASA )







*NI GAMBAR SEKARANG..KURUS TAAAKKK? KURUS KAN? KAN? KAN? * kibas2 rambut
AL-HAMDULILLAH....now aku gigih kawal nafsu makan






so, apa pendapat korang? kurus kan aku..ahahahhaaaaaahhaaa...
oh, aku kan nak bagi PETUA camne nak kurus kan?
ahahahahahahahahahahaaa...JAWAPANNYA adalah..silalah PUTUS CINTA weh...
ahahahhaaa confirm korang xkan lalu makan berminggu2, berbulan2 mungkin bertahun2...
so, selamat mencuba...




*AKU HARAP, BULAN 12 NNT AKU AKAN SECANTIK SCHA ALYAHYA....*BERANGAN...

 


P/S : umur aku sekarang? RAHSIA...ahahahhaaaaaa cuba TEKA...klu betol aku bagi hadiah..
kepada aku punya YAOBO, kamu tak payah teka, kamu duduk je diam2..ahahahhaaa

perasan tak aku asyik sebut "WEH.."..perasan tak? perasan tak?


Adios!
mmmmmuuuaaahhhhhhh!

*aku buat entry ni sambil dengar lagu "JUST A KISS - LADY ANTEBELLUM"
MOTIF? ahahahahahaha x tau...

Thursday, September 20, 2012

R.E.H.A.T

Salam semua...

kebelakangan ni aku mmg busy..aku busy ulang alik IPOH, aku busy ulang alik balik Kampung
jumpa kak Nor ( MAK )..aku busy ngan hal opis..dengan open house segala bagai..aku buat2 busy..
sekarang pun aku buat2 busy..check itu, check ini..sebab tahun 2013 akan dipenuhi dengan aktivit2 jahat aku, iaitu..VACATIONSSSSSSS....hewhewhew..

sape yang xnak pergi bercuti ye dok? oh sebelum tu, aku sekarang ngah busy membodek boss kesayangan aku, utk mengSponsor ticket MotoGP..next month demam MotoGP da start weh....hewhewhewhew
aku jugak da booking "sesuatu" utk 11 january 2013 nanti....countdown bermula dari sekrg! ahahahaaa..
can't wait!!!!!!!!!!!! now just tunggu utk confirmation, pastu bayar..naah...mudah bukan? *petik jari

ahahahaaa..aku sebenarnya nak sembang pasal lawatan aku ke IPOH..tapi korang tau kan, aku ni busy & buat2 busy..malas type bagai..korg tgk gambar je boleh tak? ahahhaaaa..
ye, aku tau anak kak Nor mmg peMALAS...& aku nak bagitau IPOH mmg best..ahahahaaaaaa
apa yang best? biar aku je yang tau weh...

ok cekidaut!

sekitar lawatan aku ke IPOH..( gmbr x byk )







ye......aku ngan shayf memang TAMAK! ahahahaaaa




sekitar gambar Open House Shapadu 2013





mamat ni bukan buat keje, MAKAN je dia tau...






oh, aku busy..aku harus cepat! lenkali aku cerita lagi...*typelajulaju..
bye...
salam..
much love...
mmuuuaaahahhhhh!

Tuesday, September 11, 2012

JIWANG karat!

Salam...
klu sape yg baca blog aku mesti korang semua anggap aku ngah meroyan..
ahahahhaaaa nope! aku bukan ngah meroyan..tapi lebih daripada meroyan..
ahhahaaaaaa hover hokeyyyy!
mood aku skrg ni memang nak dengar lagu2 yang jiwang..yang boleh tenangkan hati aku..
so aku nak selitkan jugak lirik lagu ni...


Pusi terindah - Kangen Band

kurasakan telah ada yang merindu..
kutak pasti itu yang bisa membuai
kutau dirimu hanya serasa, kepingan,
didalam hati
setiap terucap kata itu aku tak sanggup
membalas smua anugerahmu
kutakut dirimu terlalu berharap akan hangat
sentuhanku
kuakui dirimulah yang terindah
yang tak akan pernah bisa kulupakan
namun bila kau slalu ada disisi takkan bisa
berikan apa inginmu
kubukan terbaik atas cinta sucimu
ku pasti tak dapat buat kau bahagia
aku bukanlah raja dengan sebuah mahkota
yang tercipta untuk dirimu….
kau percikan rindu untukku
kata cinta yang pernah kau beri
kan kau dapatkan
sakit yang kan kau rasa pelukanku
(kau kan tau diriku tak bisa,
membelaimu bahagia)


P/S : serious! lagu ni mmg best weh.....
adios!




aku nak tunjuk yg kulit muka aku da bersih semula.....ahahahaaaa * gelak hover!

Sunday, September 2, 2012

PELANGI selepas HUJAN

dulu,aku berjalan sendirian..
cuba mencari kekurangan diri..
cuba mencari kelebihan diri..
aku suka merungut..
ah..aku suka merungut..
aku tidak sempurna..
ah..aku tidak sempurna..
aku tidak pandai..
ah..aku bodoh untuk membezakan palsu atau sebenar..
sekarang,
aku tidak lagi sendiri..
aku kembali mengejar mimpi..
melangkah bersama-sama..
mengejar matahari,
mengejar pelangi,
membina mimpi..
membina harapan..
ah..aku tidak merungut lagi..
aku bahagia..
kepada "kamu"..
maaf, aku ini tidak sempurna..
tapi aku akan sentiasa berdiri dibelakang bayangmu..
untuk selalu menjadi pengukuh disaat kamu tidak mampu berdiri,
aku akan sentiasa menjadi bahu"mu" disaat kamu dalam kesedihan..
aku akan menjadi airmata"mu" disaat kamu tidak mampu untuk menangis..
aku akan sentiasa menjadi senyuman"mu" disaat kamu keresahan..
aku akan menjadi matahari dan pelangi untuk menceriakan hidup"mu"..
kerana kamu adalah pencipta mimpi-mimpi indahku..
ah, aku sayang kan kamu..
jujur aku sayang kamu..
aku tidak pandai berbahasa..
apatah lagi untuk memintal kata-kata..
kamu aku ibaratkan seperti dewi yang mampu membuatku,
tertawa,
tersenyum,
segalanya seperti mimpi..
kerana bagiku kamu ibarat,
"pelangi yang hadir selepas hujan"..


P/S : kepada "kamu", ini luahan hati aku yang jujur, yang benar2 tulus daripada 
hati putihku..hanya ucapan terima kasih yang mampu aku ucapkan,yang mampu aku berikan..
kerana aku manusia yang tidak punya apa-apa..aku cuma manusia yang mempunyai harapan besar
dalam kehidupan..aku harapkan akan ada seseorang yang mampu menjagamu,yang mampu menjadi pelindungmu,
yang mampu memberikan kebahagiaan,yang mampu memberikan kasih sayang..kerana aku bahagia bila kamu juga bahagia..



Hati ini,
Anna Hashim
2/9/2012
ipoh perak, 9.03pm