Instagram

Monday, November 19, 2012

aku feeling minah KOREA :-)

Salam..
waaaahhhh..tajuk x hengat! kelas kau jahhhhhhh!!!...
ahahahahhaaaaa...
aku sebenarnya ada buat list utk benda2 yang aku teringin nak makan, or teringin nak pegi..
seperti contoh, aku bukak belog orang ( baca tau bukannya stalk ) pastu aku tgk dia makan sedap2,
so aku terus laju2 amik fon type laju2 jugak " P's..ana teringin nak makan tu"..kejap2 SMS P's lagi, " P's ana teringin nak pakai tu ", kejap2 SMS P's lagi, "P's ana teringin nak pegi sana"..macam2 la weh...
sampai pening P's nak layan...in the end P's terus cakap " hokeyyy...amik semua" ahahahaaa....
aku kan gewdik2 hotmanja..haruslah mengada2 sikit...

hokey, sambung balik kepada niat asal entry ni, aritu aku pergi makan kat SEOUL GARDEN , tp sebelum menyampai kat "SEOUL GARDEN" aku beli DURIAN PANCAKE n makan kat PANCAKE HOUSE..hahahahaaaa dasar pelahappp mmg mcmni..semua pun nak bak kata P's la...ahahahaaa




 * hokey...aku mmg hover terlebih..ahahahahhaaaa tapi DURIAN PANCAKE aka DURIAN CREPE ni memang tersangat la SEDAPPPPP..makan sambil keluar airmata ( hokey yg ni tipu ) ahahahaaaa...




macam biasa, aku mmg suka tepek gambar banyak2..sebab aku malas nak type panjang2..penat wehhhh...
layan je gambar dulu eh, nnt aku cerita sikit2...




buffet start pkl 6pm, aku sampai awal..so, sebelum dapat masuk aku bergambar dulu...harus lah nampak signboard seoul garden tu...






ni antara menu2 yang aku ambik..

# DAGING BLACK PAPER
# DAGING BULGOGI
# DAGING SWEET SOUR ( aku hentam jerk sebab x ingat nama hehehhehee )



# LAMB.. aku makan banyak kot..hehehehhee sedapppp woooo......om nom nom nom
# IKAN
# AYAM



#SAYUR SAYURAN



#UDANG



#KIMCHI TIMUN+LOBAK




#BUAH-BUAHAN



#KUAH TOM YAM ( xdelah sedap mana pun..hehheee sedap lagi aku masak )




meleleh air liur aku tgk daging yg sedang dipanggang tu...sedapnye...sedapnye....
keseluruhan okey lah...not bad..boleh diterima oleh tekak aku..bayar mahal2, haruslah makan semua benda kan...ahahahahaahaaa....tapi, kalau nak pergi sini elok pergi beramai ramai..mmg confirm meriah wehhhh.....


OK lah, aku nak pergi jilat resit..yelah da hujung2 bulan mcmni, haruslah jilat semua resit yg ada, arini aku nak jilat resit SEOUL GARDEN ni...esok aku jilat resit STARBUCKS plak, lusa aku jilat resit makan kat SERAI aritu..tulat aku jilat resit PANCAKE HOUSE..ahahahahaaaaa begitulah seterusnya sampai aku dapat gaji...sekian bye! ( lap airmata )




mmmmmmuuuaaahhhhhhh!
XOXO!

Monday, November 12, 2012

Aku MALAS!

salam, aku malas nak type n nak mengarang entry baru..so, layan je gambar2 ni..lagipun setiap gambar ada cerita kan? heheheheeheee
#KBYE!JALANLAJULAJU







Wednesday, November 7, 2012

Selamat Hari Jadi diri sendiri!

salam semua..

Tajuk x hengatt..ahahhaaa actualy Birthday aku 26th October yg lepas, jatuh pada Hari Raya Qurban..
so, tapi sebab aku malas, so baru skrg aku update pasal birthday aku..yelah, usia makin meningkat wehhhh..so aku malas nak kecoh2, dapat hadiah mmg best, tp umur makin meningkat mmg x best..dan soalan2 yang famous org tanya kat aku adalah, BILA NAK KAWEN? fuhhh..aku tension gile..whole day mood aku mcm gampang nnt..ahahahhaa

dan tahun ni paling bermakna buat aku, sebab aku dpt hadiah yang plg besar selama aku hidup ni, Al-Hamdulillah, "HADIAH" yang aku bawak kat "AKHIRAT" nanti..aku dapat surat daripa H.R, bila aku baca rupanya masa RAYA QURBAN aritu, nama aku terpilih untuk mendapat 1 bahagian dlm ibadah qurban..Amin..Amin ya rabbal alamin..Hanya Allah je yg dapat balas jasa GMD aku..rasa nak menangis baca..terus aku call mak aku, bagitau..Excited terlebih!

semalam plak, budak2 ofis aku ( Admin / I.T dept ) diaorg buat surprised birthday party utk aku ngan azri..( dush! bengang sebab kena share birthday party ngan org lain, ahahaha dasar tamak haloba! )
terharu sangat2..yelah, tiap2 bulan aku susah payah masak utk celebrated birthday org lain, tp bila turn aku da hujung bulan 10 tp still xde celebration pun...hehhee tup2 semalam...patutlah beria2 boss aku tahan daripada aku pi breakfirst kat cafe opis..hehehehhee

anyway..thanks kepada En.Zizi my lovely boss, my lovely sis Kak Lin,kak saimah,kak shakina,kak ida,kak fiza,kak hanim ( kakak2 ku ramai kat opis, nnt ada yg sentapp klu aku x sebut nama..ahahahahaaaa ), Admin dept : eman, abg jidin, abg hasolah, nuar, I.T Dept : abg wan, hakim dan semua sekali la...tahun depan buat kat hotel eh utk celebrate birthday ana..wahahahaaa














HAHAHAHAA..WOI AZRI, PELAHAP! TGGU LA DULU WEHHHHH...

AHAHHAAAA AKU PUN SAMA LAH!



P/S : AKU DAPAT ANG PAU DARI EN. ZIZI..KO HADE? WAHAHAHAA



mmmuuuaaahhhhh!,
Anna Hashim
XOXO
pelukciumpelukcium!

Tuesday, November 6, 2012

S.I.N.G.G.A.H S.E.B.E.N.T.A.R

Salam semua....
eh, actualy aku lupa aku nak cakap pe tadi, sebab time aku ngah mengarang ayat dalam otak, tetiba ada org panggil aku..kacau betol..so, xdelah ayat bunga2 pembuka kata daripada aku eh..

weekend aku seperti biasa, agak sibuk jugak..sebab hari jumaat pas habis keje, aku terus amik P's kat opis, pastu mandi2, kemas beg terus berangkat ke station bas seksyen 17 shah alam, ye aku teman P's balik Kuala Kangsar utk amik baby swift dia.

dalam bas mcm biasa, org mmg x ramai cuma ada 5 org je termasuk aku ngan P's..mmg heaven sgt2..
boleh lari2, main kejar2 kat dalam bas..aku siap beramah mesra ngan driver bas..sebab aku bosan gile tgk jalan JEM giler...hehehheeee

aku naik bas pkl 9.30, sampai Kuala Kangsar hampir pukul 1am..fuuuhhh...menahan sejuk kat dlm bas sampaikan aku pakai baju 3 lapis kott....gile sejuk! pastu da turun bas ada 1 insiden yg x bleh dilupakan, P's tertinggal Wallet kat dlm bas...WHATTTTTT? ye...tertinggal WALLET dalam bas...apa lagi, Ayah P's jadi hero pada malam tersebut sebab kejar bas tersebut, bas ikut highway tp ayah P's ikot jalan lama..T_T..uhuhuuuu, aku ngan P's tggu kat kedai sampai pkl 3am..pastu nak xnak P's terpaksa call cousin dia utk amik kami bwk balik kerumah, sampai kat rumah mak P's plak tak jumpa kunci pagar..hahahahaa so, terpaksalah panjat pagar T_T bila da panjat, tgk2 pintu pagar tu x kunci pun....alahaiii..mmg seronok T_T..hehehheee memang kenangan yg x bleh lupa, seronok, dan funny sebenarnya...

hari ahad aku ngan P's amik keputusan utk naik ke CAMERON HIGHLAND, unplan sebenarnya..tapi redah jerk..ni 1st time aku jejak kaki kat cameron..so ada sedikit gambar..no camwhore..wahahahahaaaa
time pergi aku naik dari simpang pulai, balik aku ikot jalan tapah..fuuuhhhhhh...mencabar gile, kesian P's sampai muntah2 kot....pastu kena marah ngan mak P's huhuuhuhuu pity on u P's..

anyway, thanks P's coz bawak ai jalan2 naik cameron sambil membawa tilam n beg yg besar...ahahhhaaaaaa
memori sangat2....nanti kita gi lagi eh? eh? eh?


                                                                        












































aku da malas nak type da, bye
mmuuah!
XOXO