Instagram

Saturday, October 26, 2013

Officially 28 tahun :)

Salam semua..
saat korang baca entry ni umur aku da genap 28thn..
Happy Birthday utk diri sendiri..
xde blow kek bagai..
sebab aku masih dalam mode pekerja baru, wlupun da hampir 4bulan aku keje kat Tradewinds ni..
so, sape2 yg nak sedekah kek kat aku dipersila kan..:)
hahaha....

xde celebrated bagai, cuma semalam (jumaat) aku lunch ngan colleagues aku kt Pavillion, Fish Manhattan...saidah belanja aku..hehehe Al-Hamdulillah Rezeki..

sempena birthday aku ni, aku nak share resipi Ikan Salmon 5minit..
hahahaa menu ringkas cepat n mudah utk org pemalas :)

Bahan-bahan

Ikan Salmon
Salt
Blackpepper
Mix Herbs
butter



 Cuci Ikan Salmon bersih2.. pastu letak garam sikit ( sikit jerk )


 kemudian taburkan blackpepper..ikot suka nak letak banyak mana.


 pastu taburkan Mix Herbas...pun ikot suka korg nak banyak mana..ikot tekak masing2..


 cairkan butter ( unsalted ) dlm non-stick pan.


 kemudian, masukkan Salmon tadi..masak each side 2min..jgn overcooked..nnt salmon dry tak juicy n kurang sedap.



mcmni rupa dia bila kita da masak..ingat 2min max each side.
hati2 masa korang balikkan ikan ni, takot hancur..hehehehe :)


dalam masa 5 min, korang da dapat 1 hidangan ala2 chef Ramsey..hahahaha :)

so, bila korang makan ikan salmon, ingat Birthday aku eh...
hahahaha :)


eh, eh....jap
lupa nak tayang muka selfie tuan belog..
hahahahaaaa...muka yg sentiasa forever 18 wlupun da 28thn..


Thursday, October 24, 2013

UPDATED!!! Persiapan ke SABAH

Salam manis uolls...
arini tetiba spirit utk menghapdet blog dtg mencanak canak..
kalau tak semedang malassssssss...

eh, ke aku nak blagak kt korang yg aku nak pi sabah?
barangkali mcmtu lah agaknya..
kah kah kah
takde laaaaaah...aku gurau je
baru nak bjalan2 dalam malaysia aku dah riak kan..
astaghfirullahalazim..padahal uolls semua lagi hebat..
da jalan merata rata ke luar negara..
:)

ok, aku nak updated pasal persiapan aku nak ke sabah nnt..
yelah utk tatapan aku dimasa akan datang nnt..
sebagai kenang-kenangan gitu..

aku pegi KK 31/10/2013 ( khamis ) flight pkl 6.45 ( klu x silap la.. )
aku stay sana sampai 6/11/2013 ( Rabu )
aku return semula ke KL flight pkl 11.45am..
naik AIR ASIA je yg aku mampu..
oh, kedua2 masa pegi n balik tu sudah di RE-SCHEDULE semula oleh pihak Air Asia ye..
pfftttttttttttttt mcm gampang kan? huhuhuhuhuhuuuu
korang kira la berapa hari aku kat Sabah ye...
heeeeeee....lama kan?

jadi aku listkan beberapa benda yang penting kt sini

1) Hotel ( utk 31/10/2013 - khamis ) - belum decide lagi nak stay hotel mana
2) Hotel di kundasang - Kinabalu Pine Resort ( Payment da settle )
3) Hotel K.K ( 2/11/2013 - 6/11/2013 ) - Promenade Service Apartment ( payment da settle )
4) Transport from Airport KK - Hotel - Member yg pick up ( lawyer from sabah, kawan P's )
5) Kereta Sewa - Member P's yang akan uruskan.
6) Toiletries
7) Ubat-ubatan
8) Kamera
9) Itinerary sepanjang di Sabah - da settle, hahaha pecah kepala fikir nasib rmai blogger yg baik hati.bleh refer kt blog diaorg jerk..:)
10) GPS - dah ada, guna fon P's yg cggih tu pun boleh...:p

aku pilih Promenade tu sebab ada dapur, so sepanjang aku kat sana nnt aku boleh masak.
lagi jimat aku rasa, sebab aku boleh makan sepuas puasnya..lagipun aku bukan lah x pandai masak..
aku google je resipi pastu campak2 dlm kuali terus siap..hahaha makan la sampai muntoh ye....

Kinabalu Pine Resort plak, sebab ramai yg kata lawaaaaaa...so, apa lagi bukan selalu aku pi kundasang tu weiii..tah2 sekali seumur hidup je aku jejakkan kaki kt sana tu..

kalau korang rasa ada benda lain yg aku tertinggal, korang boleh la inform aku eh..yelah kadang2 ada benda yg kita terlepas pandang dek terlalu excited nak kesana..

ok, kat sini aku akan inform jumlah keseluruhan RM yg da di keluarkan setakat ni..

1) Flight Tix Air Asia (Return / 2 pax ) - RM 445.00 ( include meals n baggage )
2) Promenade Service Apartment ( 5D4N ) - RM 372.00
3) Kinabalu Pine Resort ( 2D1N ) - RM 240.00 ( Deluxe King include dinner & Breakfast )
4) Hotel DeGalleria ( 1night ) - RM 92.80 - Superior Queen
5) Kereta sewa (VIVA) - RM 95.00/day

TOTAL : RM1244.80

setakat ni, tu je yg aku nak inform.
aku akhiri entry yg tak seberapa ni ngan gambar tuan belog.
harap2 xde yang jemu eh tgk muka aku ni..hahahahaa bukan apa, aku saje je nak tayang jerawat
aku ni..ko hadeeeeeeee?

ni gambar semalam..hahahahaaa

ni gambar arini, panas lagi, baru je snap sebelum up entry..:)




XOXO..
publishhhhhh....

Thursday, October 17, 2013

termakan godaan

salam semua..
aku ni bagi salam kt korang sambil tu telan air liur..
sebab, aku baru habis baca belog KAK ZURA LEE , dia share resipi Teppanyaki..
maunye aku tak terliur..
kak zuraaaa..bak mai sket teppanyaki tu hantaq kt menara HLA..
adikmu ini kelaparannnnnnn...

Ya Ampun..aku dah la ngah lapar..
pastu xde keje kt opis ni..
dari tadi aku melangukkkkkk jerk..
pastu lambat beno masa berlalu arini utk lunch..

so, apa lagi..aku belek2 fon terjumpa gambo masa aku makan teppanyaki kat midvalley ngan P's bulan lepas..
sobssssss..
telan air liurrrrrrrrrr lagi..
tp kan, aku ngah sakit gusi ni..
ah! persetankan sakit gigi ni..
aku tetap nak daginggggggggg teppanyaki itu..

ada sesapa nak belanja aku makan teppanyaki tak?


nama benda alah ni niko soba kot..rasa dia? hahaahaa sama mcm ko mkan maggie sup :) heheheheee

disaat aku upload gambar ni, merembes rembes air liur aku weiiiiii..laparrrrrrrrrrr





Wednesday, October 16, 2013

#Throwback MotoGP yang dah bertahun...

salam semua..
org lain semua sibok hapdet pasal Raya Qurban..
aku sibuk nak hapdet pasal motoGP yg da bertahun aku pegi dulu..
ala, sukeeeee laaaaaaaa...

oh, sebelum tu selamat hari raya aidiladha kawan2 semua..
raya aku mcm biasa la, makan 7kali sehari..
phewwwwwww....

ok sambung semula,
aku start minat MotoGP sebab ex-BF aku dulu sukeee sangat ngan moto n racing2 ni..
tapi bukan mat rempit ye kawan2..
dia suka lumba kat sepang n selalu layan corner ngan kawan2 motor dia..
so, aku pun terjebak..

nak tgk ke gambar ex-BF aku mcmana?
jap aku godek FB jap..hehehehhee

korang jgn nak mengata pape plak eh, dia da jadi laki n bapak org skrg ni..
no heart feeling ye kawan2..sporting sket..

hahahahaa masa ni aku masih muda remaja belia lagi..hahaha


okeyh, sambung citer semula..
aku sokong team Honda..die hard fan Dani Pedrosa :)
masa aku pegi ni, Dani Pedrosa tak menang pun..casey stoner yg naik podium..

takpe..
nape aku suka Dani pedrosa?
1) sebab dia hensem n ada dimples weiiii..hahahhaa
2) bagi aku dia hebat n ada gaya tersendiri
3) jentera dia no #26 uolls...aku mmg suka no 26 sebab sama ngan tarikh birthday aku

meh layan gambar2 masa aku pegi MotoGP dulu..hehehehe

sape tak kenal mamat ni mmg tak tau la nak kata apa, masa dia join ducati dulu, aku rasa satu tindakan yg bodoh..sorry eh fans rossi..aku jujur..sebab dia mmg ditakdirkan forever dgn yamaha.

ini jentera casey stoner


aku amik ticket grandstand yg betol2 depan podium, ni aku pindah tempat utk tgk corner lap secara dekat..

rossi lagi? sebab giant poster dia je yg banyak kt sini..pffttt aku amik jelah gambar..oh, payung mmg perlu weii klu pi tgk motoGP ni, sebab time aku pegi hujan kejap.....


tu serba sedikit gambar yg aku ada, actualy gmbr ada banyak..tp aku da deleted sebab ada gmbr ex-BF aku ada, apa kejadah nak simpan lagi kan? hhahahahahaaa

bagi aku, tgk kt sepang or tgk kt TV rumah..ada pro and contra..
kt sepang feel dia lain, wlupun ko x bleh tgk wholegames dia mcmana..n bingit telinga weiiiiii
tp tgk kt TV mmg ko akan nampak keseluruhan games tu mcmana, mmg lagi best sebenarnya..yg penting telinga ko takkan bingit weiiii..n dapat tgk bontot riders yg ko suka lagi..hahaha

ni masa marc marquez dpt petak 1st masa qualified..dia mmg sangat berbakat..#teamHonda

hensem kan? melting weii...wlupun masa ujian kelayakan dia dpt tmpt ke5 n start race di petak ke-5..aku bangga dia menang...

corner baring uolls.....



betol tak aku cakap siap bleh tgk bontot diaorg lagi..LOL

marc marquez n jorge lorenzo .. semangat berpasukan mcmni yg kita nak wlu berlainan team kita tetap kawan :)

oh, dia sebaya aku 28tahun :) heeeeeee

ko tgk dimples dia tu.....mcmana aku tak angau weiiiiiiiii

Result :)

sape tak kenal mamat ni....#46 Valentino Rossi..dia tmpt ke-4

marc marquez ni mmg murah ngan senyuman

Jorge Lorenzo :)

*Sorry quality gambar kurang memuaskan sebab aku snap guna fon je and aku tak upgrade astro HD, takpe nnt aku upgrade ke HD eh..baru puas hati tgk kan?


okeyh, kesimpulan aku..race aritu mmg best..
berbaloi aku marathon tgk dari hari sabtu n ahad
wlupun moto3 n moto2 banyak insiden excident n pelumba negara kita pun terlibat sama..
aku terus terbayang insiden tahun lepas yg mengakibatkan pelumba senegara ngan Valentino Rossi maut...mmg mendebarkan..aku berdoa sangat takde insiden mcmtu berlaku ahad lepas..

yang paling epik sekali, masa Dani Pedrosa berjaya memintas Lorenzo dengan bergaya sekali..
hehehhee itu paling manis buat aku :)
pastu adengan potong memotong n bergesel antara Marc Marquez ngan Jorge Lorenzo mmg mendebarkan betol..aku mmg nampak yg marc Marquez mmg hebat :)
aku harap dia xkan berpindah ke jentera lain mcmana rossi buat dulu..
masa tu dia mmg diambang kemahsyuran,pastu join ducati terus x nampak hasil sangat..
20laps aku rasa sekejap je berlalu..heheheeheee
tahniah kepada semua pemenang :)

lastly but not least, korang perasan tak yang naik podium aritu semuanya ada dimples :) hahahahaha
aku perasan weiiiiiiiii....


yeay!!!!! #teamHonda menang!!! #26 #93

Friday, October 11, 2013

Sunset

salam uolls..
aritu aku balik keje n sampai rumah agak lewat.
bila kuar je lift, aku nampak beautiful sunset uolls dari rumah aku..
apa lagi..harus aku cepat2 masuk rumah, trus klik! klik! klik! persis Professional Photog uolls..
hahahhaa..tertonggeng sana sini..
over kan?

yelah, biasanya tengok sunset kt tepi pantai jerk..
tp ni drpd rumah aku..
mau tak jakun aku? hahahaa

terus semangat melonjak2 tak sabar nak tgk sunset kat tanjung aru uolls...
alahaiiii...termimpi mimpi da ni..
tolong aku weiiiiii..
hahahahaaaa...over sangat ko ana...

cantik kan? subhanallah....
ok lah, ni je yg aku nak cerita..hehehehehheeee





Tuesday, October 8, 2013

T.U.A

salam semua..
aku nak tulis tajuk je pun da stress..hahahahaa
so, klu muka aku berkedut tu aku x salahkan sesiapa..
salahkan diri sendiri je..

sekarang ni da masuk bulan October..
ada benda yg aku excited bulan ni, ada jugak yang aku stress..
pro n contra lagi..

aku mulakan dengan yang menggembirakan dulu ye..
aku mmg jenis yg happy go lucky..
tp bila aku stress tetiba bertukar watak mcm halilintar..
terus jatuh saham propa pompuan melayu terakhir aku tu..

benda pertama yg aku happy pasal October ni adalah..

BIRTHDAY AKU :)
mak aku lahirkan pada bulan October iaitu 26th October 1985.
dan aku berzodiac Scorpio
dan aku berusia 28thn..woot woot
tapi aku forever sweet 18 uolls.....:)

benda kedua yg aku sexcited sangat adalah..

SABAH trip :)
yang ni nantikan updated daripada aku ye kawan2..
aku pegi 31st October - 6th November 
doakan semuanya berjalan ngan lancar ye kawan2..
sebab aku pegi berdua je ngan P's..
Amin...

so, dua benda ni lah yg aku excited sangat2..

skrg aku nak citer benda yg buatkan aku stress sgt bulan October ni

1) Jerawatttttttttt....
kah kah kah..aku stress sgt bila tetiba muka aku ni banyak beno jerawatnye weiiiiiii..
satu ada kt dahi, pipi kanan,dagu,atas bibir...
kenapa lah dia muncul..
muka aku mmg jarang ada jerawat..tp sekali dia datang tumbuh meliar mcm cendawan..
ada tips x kawan2, mcmana aku nak hapuskan dia..sobsssss


nampak kan jerawat kat muka aku tu? stress wehhhh..jatuh saham aku..LOL!

2) NEW YEAR
lagi dua bulan je lagi 2013 akan melabuhkan tirai dia..
ini bermakna secara otomatik umur aku trus berganjak ke 29
WTH aku baru je nak merasa sweet 28, tetiba eh..eh..da jadi sweet 29 plak..
ini tidak adil...
baru je 2 bulan lepas smbut birthday sweet 28, tetiba da kena jadi sweet 29 plak..
nampak tak stress aku tu mcmana..hahahaa
da la org dok sibuk tanya bila nak kawen..bila nak kawen..bila nak kawen..
shut up please!..hahahaha
suka hati aku la bila aku nak kaweeeeennnnnn...

harapan aku, semoga korang yg baca entry aku ni harapnya tak stress n gila mcm aku eh,
yelah sebab korang da baca entry mengarut aku ni..hehhehee
pape pun aku loveeeeeeeee la korang banyak2 :)
  


aku akhiri entry aku ni dengan gambar lauk pauk yg aku masak weekend haritu,
ngan beehoon yg aku masak malam td :)
selamat menjamu mata kawan2 :)



SABTU

 ikan sardin masak kicap..aku mmg tak suka masakan yg berkuah sangat..heeeeeee


 sayur kacang botol, masak campak2 je uolls..aku letak sos tiram sikit..heeeeee


AHAD

 sayur kobis masak ngan ikan bilis..ni pun masak campak2 ikot suka aku jelah..hehehheee


 ayam sambal yang pedas nak mampussss...menggelegak perot aku weiiii....aku syak cili kering yg aku pakai ni mmg jenis pedas nak mampusss...tak suka akuuuuu hilang feel nak makan..



MALAM TADI aku masak beehoon goreng, goreng telur mata pastu letak kicap banyak2..yummsss sedap..resipi aku campak2 je ikot tekak aku..janji rupa n rasa mcm beehoon yg aku makan kat kedai..hahahahahaa




P/S : SAMBAL mmg signature dish aku, aku kalau masak sambal mmg P's akan selera makan..tak kisah lah sambal apa pun...nanti lah aku bgtau resipi n cara aku masak sambal mcmana eh kawan2..hehehehehe tp aku kalau masak sambal mmg lama weii..api pun nak kena jaga betol2..leceh jugak..hehheheee