Instagram

Saturday, October 26, 2013

Officially 28 tahun :)

Salam semua..
saat korang baca entry ni umur aku da genap 28thn..
Happy Birthday utk diri sendiri..
xde blow kek bagai..
sebab aku masih dalam mode pekerja baru, wlupun da hampir 4bulan aku keje kat Tradewinds ni..
so, sape2 yg nak sedekah kek kat aku dipersila kan..:)
hahaha....

xde celebrated bagai, cuma semalam (jumaat) aku lunch ngan colleagues aku kt Pavillion, Fish Manhattan...saidah belanja aku..hehehe Al-Hamdulillah Rezeki..

sempena birthday aku ni, aku nak share resipi Ikan Salmon 5minit..
hahahaa menu ringkas cepat n mudah utk org pemalas :)

Bahan-bahan

Ikan Salmon
Salt
Blackpepper
Mix Herbs
butter



 Cuci Ikan Salmon bersih2.. pastu letak garam sikit ( sikit jerk )


 kemudian taburkan blackpepper..ikot suka nak letak banyak mana.


 pastu taburkan Mix Herbas...pun ikot suka korg nak banyak mana..ikot tekak masing2..


 cairkan butter ( unsalted ) dlm non-stick pan.


 kemudian, masukkan Salmon tadi..masak each side 2min..jgn overcooked..nnt salmon dry tak juicy n kurang sedap.



mcmni rupa dia bila kita da masak..ingat 2min max each side.
hati2 masa korang balikkan ikan ni, takot hancur..hehehehe :)


dalam masa 5 min, korang da dapat 1 hidangan ala2 chef Ramsey..hahahaha :)

so, bila korang makan ikan salmon, ingat Birthday aku eh...
hahahaha :)


eh, eh....jap
lupa nak tayang muka selfie tuan belog..
hahahahaaaa...muka yg sentiasa forever 18 wlupun da 28thn..


6 comments:

  1. Hahahahahaha kau dah 28 ? Okay aku layak untuk panggil kau KAKAK. :P
    Hye kakak. Muahahahaha.

    ReplyDelete
    Replies
    1. weiiiiiiiii..aku nak publish post ni esok,tp aku cam bangang..nape aku x gheti n da x tau nak setting kt mana..ala,nak buat cam autopublish tu..hahahaa bangang kan aku?

      Delete
  2. hepis besday!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    yeahhhhhhhh yeahhhhhhhhhhhh
    smuga murah rejeki, sehat dan bahagia.....haaaaaaaaa amin

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahahaa ana nak post entry ni esok laaaaaaaaaaa................

      Delete
  3. happy belated besday si cantik manis :)...salam perkenalan

    ReplyDelete

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='