Wednesday, February 27, 2013

aku BLOGGER yang BOSAN?????

Salam semua..
baru aku perasan, aku xde buat entry baru pun..
tsk..tsk..tsk...nampak sangat aku ni memang seorang yang BOSAN..
deyyyy...aku x tau nak update pasal apa..
life aku bukannye best pun..
lainlah kalau aku puteri diraja ke, mmg awesome la hidup aku.,.
harus dikelilingi oleh entry2 nak show off "my new DIOR collection", " oh my GUCCI "..'Oh my PRADA, LOUIS VUITTON,CHANEL"..
semua pun nak UP je kan ko..hahahahaaaa lumrah..

okey, enough berangan..
ni entry da masam sebenarnye..
pasal wedding...
sempena CNY ni, aku nak up pasal chinese wedding...
ni kali ke-2 aku attend chinese wedding..
kenyang weh...fuhhhhh....

meh layan gambar2 makanan eh...
part ni mmg aku suka..i loike.....terliur2 je ni.......
dipersilakan...
*drumrolllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllll



papehal pun, sebelum tu minum dulu..hehheeheee...jangan terkejut plak klu air korang da kurang sket even seteguk, diaorg akan refillllllllllllllllllllllllllllllllllll je kejenye..hik hik hik hik...



ini plak doorgift...fridge magnet..cute kan?






ni amoi yg incharge kt meja aku...best woooo..bila dia bawak starter ...
hidangan yg pertama ni namanya "4 SEASONS COMBINATION "
memang sedap...ada soft shell crab, daging, ayam, udang,fillet....mmg terbaik lah :-)
 








hidangan kedua adalah " 






* Double boiled coral shark's fin soup with dried scallop & chicken....
yang ni sup..rasa dia ok la..ada cam herba sket..n ada sedikit hanyir..huuhuhuuu..tp habis gak aku telan..kih kih kih









hidangan ke- 3
*roast chicken with spicy minced garlic...yang ni sedap weh..rasa cam nak bawak balik jerk sekor ayam ni...









hidangan ke- 4
*ying yang star garoupa...yang ni aku x suka sangat weh..sbb ada mayounise..hehehheheeee











hidangan ke-5
poached tiger prawns with wolfberry & herbs....
udang besar2..tapi rasanya biasanya jerk..rasa cam sup herba..tp kalau udang ni dia goreng ke, masak pedas petai ke, cnfirm licin aku kerjakan..hehheheeeeee












hidangan ke -6
braised abalone with dried oyster & dried seafood in winter melon. okey lah sedap..aku makan jerk..selagi leh sumbat dalam perot kan...



nilah rupanya abalone ye kawan2 semua.....









hidangan ke 7
*fried rice with pineapple & teochew spicy sauce....ha...finally dah hujung2 baru kuar nasi...adeh...nasi goreng ni sedap, tp disebabkan perut aku da diisi dgn mcm2 so, nasi ni silalah tapau bawak balik eh..heehheheheheheheheeeee










hidangan yg ke 8
glutinous rice dumpling with sesame & thousand layered cake.
okey lah aku suka, rasa mcm kuih koci..heehheehehehehehheehheeheeee








hidangan yang ke 9 & inilah hidangan yg terakhir.
* Chilled snow pear with sea-coconut.
da sumbat mcm2, meh la kita minum ni eh..elok utk kesihatan. :-)






aku sungguh tertipu dengan kek ni..ini kek tipu hokey....diulangi kek tipu.......keh keh keh keh...











aku sudahi dengan gambar bersama pengantin :-)
aku mmg malas nak rekacipta ayat ni..busy ar wehhhhhhhhhhhhhh.......

Thursday, February 14, 2013

ATTENTION PLEASEEEEEEEE...:-)

Assalammualaikum W.B.T
ehem..ehem....
tetiba plak rasa sakit tekak....
:-) tersenyum simpul
okeyh....aku nak buat satu pengunguman penting..
Lilly Rose Shawl Collection baru je stock up Shawl yang baru..
mereka juga ada launching Shawl baru...
pilihan warna yang menarik, harga berpatutan, serta kualiti kain yg terbaik.

kalau berkenan, meh la singgah Lilly Rose Shawl Collection
tengok tengok je dulu...
kalau tak beli pun takpe..kalau ada yang berkenan terus isi borang..
:-) selamat bershopping..