Thursday, September 27, 2012

kurus VS gemok! ( tips bagaimana nak kurus )

Salam semua....

bagi sesiapa yang mengikuti blog aku, mesti korang perasan perubahan yang berlaku kat atas fizikal aku ni..hewhewhewhew...bagi sesiapa yang baca blog aku jelah...
ok, malas nak  panjang2kan cerita..
sebelum ni badan aku mmg berisi weh..senang kata gemok la..haaiihhh...
berat aku sebelum ni, masa muda remaja awal 20an 44kg jerk..makan banyak mana pun x naik2 weh..heaven sgt time tu...
pastu masa 25 thn (pertengahan) badan aku mula naik..sikit2 dia naik weh..bygkan drpd 44kg naik sampai 50kg, pastu naik lagi 55kg, pastu naik lagi smpai 60kg..uwaaaaaaa.......rasa nak nangis..
baju semuanya sendat..klu dulu pi shopping baju dgn blagaknya terus amik size *XS..pastu bila badan da gemokss size *L-XL..uwaaaaa ( x bleh nak blagak dah )...seluar pun mcmtu jgk sendat hokeyyy...T___T ssoobbssss...

korang kiralah aku gain weight berapa banyak..tak sanggup aku nak nyatakan kat sini weh...
ssooobbssss...sooobbssss....T___T

aku tak tau nak salahkan siapa weh..tp aku rasa mgkin jugak amalan pemakanan aku..
mana taknya tiap2 minggu lepak tgk EPL ( marathon hokey ) aku makan mcm2..yelah, klu da duduk lepak dari 8pm - 2am, mmg habis lah menu kat Pak Li Kopitiam tu aku bedal...air mmg bergelas2 weh..
memula aku makan roti je dulu
*French Toast + teh ais
*bubur nasi w/o telur
*nasi ayam lemon
*nasi lemak special
*french fries ( penutup )
*cendol


ahahahahaaaa..diatas tu menu wajib makan hokey kalau aku lepak Pak Li Kopitiam..wahahahaaaaa...
boleh dikatakan tiap2 minggu kalau ada EPL..haaaiiihhh..aku mmg menternak lemak kaw kaw punye!
Syabas Anna..Syabas sangat2...
pastu bila gemok salahkan semua orang...termasuk si biawak tu ( ex BF aku )

tapi mmg nafsu makan aku membuak2 weh...aku rajin gak jogging ( keliling tasik shah alam ) jogging sorang2 mmg boring..nak pengsan rasanya weh..hahahaaa aku slalu gak jogging kat
kompleks sukan negara ( panasonic )
aku pun rajin swimming weh..tapi bila aku swimming lengan aku yg terbentuk weh..mmg mcm lengan lelaki..lengan aku da sebesar peha rasanya weh..ahahahahaaaa......

tapi now Al-Hamdulillah..badan aku da turun sikit..now da 55kg..aku nak turunkan lagi 5kg..tp mcmana weh? ahahahaaaa..aku da jarang swimming, jarang jogging sebab da xde kawan wehhh..sedih T___T
xpe2..tu salah satu motivasi untuk aku kurus...#MINDSET kurus..kurus..kurus..kurus..

kat bawah ni aku attach skali gambar daripada aku gemok sampailah gmbr yang terbaru...
selamat mengutuk hokey....


* NI GAMBAR SEBELUM AKU TERLALU GEMOK, ko tengok lengan aku tu..see..see..see.. nilah hasil drpd aku swimming weh...




*BADAN AKU DA START NAIK SIKIT2..T___T






*SEE............BADAN AKU DA NAIK WEH..SOOBBBSSSS...AKU TAK SGGP NAK TGK..TP GMBR NI MOTIVASI UTK AKU JANGAN GEMOK LAGI..UUUWWAAAA...SOOBBBSSSSS...
IIIIIIIIHHHHHEEEETTTTTTCCCCHHHUUUUUUUUUU LEMAK! ( gambar sebelum puasa )







*NI AKU DA START KURUS WEH..ADA PERUBAHAN X? ( GAMBAR MASA PUASA )







*NI GAMBAR SEKARANG..KURUS TAAAKKK? KURUS KAN? KAN? KAN? * kibas2 rambut
AL-HAMDULILLAH....now aku gigih kawal nafsu makan






so, apa pendapat korang? kurus kan aku..ahahahhaaaaaahhaaa...
oh, aku kan nak bagi PETUA camne nak kurus kan?
ahahahahahahahahahahaaa...JAWAPANNYA adalah..silalah PUTUS CINTA weh...
ahahahhaaa confirm korang xkan lalu makan berminggu2, berbulan2 mungkin bertahun2...
so, selamat mencuba...




*AKU HARAP, BULAN 12 NNT AKU AKAN SECANTIK SCHA ALYAHYA....*BERANGAN...

 


P/S : umur aku sekarang? RAHSIA...ahahahhaaaaaa cuba TEKA...klu betol aku bagi hadiah..
kepada aku punya YAOBO, kamu tak payah teka, kamu duduk je diam2..ahahahhaaa

perasan tak aku asyik sebut "WEH.."..perasan tak? perasan tak?


Adios!
mmmmmuuuaaahhhhhhh!

*aku buat entry ni sambil dengar lagu "JUST A KISS - LADY ANTEBELLUM"
MOTIF? ahahahahahaha x tau...

7 comments:

  1. ermmmmm... jom kurus sama-sama. hehehe......

    just a kissss goodnight!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehheee....makan je kejenye, mcmana nak kurus..ahahahahaaaa

      Just a kiss on your lips in the moonlight
      Just a touch in the fire burning so bright
      And I don’t want to mess this thing up
      I don’t want to push too far
      Just a shot in the dark that you just might
      Be the one I’ve been waiting for my whole life
      So baby I’m alright, with just a kiss goodnight :-)

      Delete
  2. nak kurus gak..bleh x anna..hehehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehhehee..ana..awak tu pregnant..mcmana nak kurus..hehehheeeeee nanti lepas pantang, awak kurus la balik..hehhehe diet kaw kaw kaw

      Delete
  3. perkongsian yang menarik admin.
    saya pun nak share cara turun berat dengan sihat dan berkesan..bukan kurus je, sihat skali..jemput jenguk kalo minat ye..untuk bf mom yg nk kurus tanpa jejas production susu pon ada..proven true n effective! 10kg dalam 4 bulan/kurang berat badan tanpa risiko/formula diet berkesan di http://bit.ly/1f7OeYq

    ReplyDelete

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='