Instagram

Friday, March 29, 2013

Kemaman ( outstation ) Part 2

Salam semua..
seperti yang aku janjikan. arini aku update entry kemaman part 2.
bila kerja amik data selesai..aku pun balik ke H.Q ( shah alam ), nuar akan key in dalam sistem & print satu persatu sampai siap :-)

oh ye, Company yg aku kerja ni banyak anak syarikat. salah satu daripadanya ialah Oil & Gas.
siapa yg follow blog aku daripada awal, mesti korang tau aku kerja company apa...ye, aku masih setia sampai sekarang.

journey aku kali kedua ke kemaman ialah, aku pergi pada hari isnin..mengikut perancangan awal, kami nak gerak hari sabtu. tp memandangkan terengganu cuti umum, so no point kami datang awal2 kan...kalini aku pergi dengan Eman,Nuar & Linda. kami berempat. mmg seronok sangat2 :-)

aku memilih untuk stay dekat Intrend Hotel ( Boutique Hotel ), aku survey dekat internet, so survey punya survey aku booking intrend hotel utk 3 hari. hotel ni berdekatan dgn kemaman kopitiam.


ni pemandanga luar hotel. aku booking bilik double standard. bagi aku hotel ni amatlah memuaskan daripada hotel marjan yg marhajan tu..hehehheeeee..bilik bersih, toilet cantik, staff yg sangat lah baik hati.





suasana kat hotel ni pun cantik n kemas..mmg aku recommended sgt kat korang boutique hotel ni...murah jerk..mcm bilik yg aku duduk aritu RM88/night..

nak cari makan pun x susah kat sana..macam aritu mcm2 aktiviti yg aku buat ngan bebudak ni..karaoke, makan2, jalan2..hehehheheheeee semua aku buat. bukan selalu weh..yelah, kalau kt shah alam nan hado nye nak buat aktiviti sama2..




 macam biasa la kan, breakfirst dekat hai peng kopitiam. hehehehehee.. sedap weh..aku kalo gi kemaman ni jadi peminat coffee plak..wahahahahaaa....klu balik shah alam pandang pun x mau coffee tu weh..hahahahahaaa

kerja aku bermula daripada SES, gebeng dekat kuantan..aku x sempat nak snap gambar..hehheheeeee
kejap je da siap, then kami terus gerak ke CHERATING..weeehhhuuuuuuu...
acara bermula dengan makan2 dulu..hahahaaa lapar wehhhh..kemudian bergambar sket, pastu apa lagi zassssss aku terus turun mandi laut..ngeh ngeh ngeh.....

kat pantai cherating ni sesuai utk yang nak Surfing weh....ombak kat sini sesuai utk surfing..ramai mat n minah saleh surfing kt sini...next time biar aku plak surfing kt sini..











da puas berendam, kami terus gerak ke kemaman..aku check in lambat..banyak kali aku call ms. Ng intrend hotel tu, inform dia aku check in lambat..aku takot dia bg bilik kt org lain..hahhaaaa...sebab tiap2 mggu intrend hotel ni full je memanjang weh......

bila da siap kat SES Gebeng, aku pun teruskan misi menampal sticker kat TKY 1 & 2 plak :-)





kalini gambar tak banyak sangat. :-)


macam biasa, kami hari2 lunch nasi beriyani M. Abdullah ni..mmg terbaik weh...lagi sedap drpd beriyani kat kedai mamak ke, beriyani gam johor ke..mmg terbaik...eman makan bersungguh2 siap tambah lagi..hahahaaaaaaa






keesokan harinya kami pergi ke KSB 1 & 2..aku paling suka pegi KSB 1 sebab pemandangan kat sini cantik, betol2 tepi laut mcm gambar2 kat bawah ni ni...




sebelum balik, amik gambar ngan en. ramli ( HSE safety )..en. ramli ni dia suka gelak, cakap sket gelak..cakap sket gelak..hehheheeee cutela en. ramli ni :-)










cantik kan? ternyata hajat kami kesampaian utk bergambar berlatar belakangkan laut n RACK..hehheheeee
Rack ni sangat besar n tinggi hokey..da 2 tahun dia terlantar kat situ sebab rosak..diaorg still baiki lagi..

esoknya, kami bangun lambat..hehehhee sebelum pulang sempat ke kuala kemaman utk borong kepok lekor n kepok kering :-)









aku sempat bergambar n tgk mcmana diaorg buat kepok lekor n kepok kering..mmg sedap weh :-)

aku da penat sebenarnya..so, aci eh buat entry mcmni? keh keh keh...

:-)

4 comments:

  1. hehheheee...mau nye tak best..now tgh menghitung hari nak ke sabah sarawak plak...weehhhhuuuuuuu....

    ReplyDelete
  2. Kedai nasi beriyani tu katnew??cm best jew...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt saya bagi details, saya pun lupa kt area mana..yg saya tau kt area kemaman..ahahhaaaa

      Delete

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='