Thursday, December 27, 2012

Quick Trip! , Lunch date with brandon :-)

Salam..
kemain kan aku 1 entry 2 cerita terus..
dasar pemalass...
hahahahahahahaaa...

okeyh, aku nak terangkan kat korang2 yg baca belog aku nilah..( ada ke yang baca? anggap je ramai hahahahhaaa T_T )
belog aku ni lebih kepada aktiviti2 weekend aku..
so, kalau xde xtiviti xdelah entry baru eh..

tapi, kan,,,,
ada ke yg baca belog buruk aku ni?

da lah jarang nak updated blog..
hahahahahaaa...
aku rajin stalker belog org lain jerk..
i mean..baca belog org yg best..

rajin diaorg ni updated belog hari2 kan?
tp kalau diaorg x rajin, aku jugak yg bosan nnt
xde bahan bacaan baru..


 COLMAR TROPICALE 

okey, kita mulakan dengan entry quick trip dulu..
masa cuti krismas yg lepas, aku ngan BFF aku P's, decide nak pi ke Bukit Tinggi..
lagipun P's x penah pegi lagi..
aku plak mmg ibarat macam balik kampung la..
sebab aku selalu pergi ke colmar tropicale aka KOTA PERANCIS..

tapi, masa aku pegi aritu da pukul 6pm, so aku bodek budak kaunter tu untuk bagi free..
heheheheee....P's, mesti ingat kan kejadian ni?
hhehehheeee memori sangat2..
kita mmg LUCKY girl dat day kan? kan? kan?



okey untuk gambar pencuci mata, meh aku tepek gambar kota perancis atau dlm nama sebenar COLMAR TROPICALE, sape yg bina benda ni n sejarahnye sila GOOGLE k..

masa aku pegi ni, suhu mmg dingin..biasanya kalau aku pegi, aku xyah pakai baju sejuk pun..
selamba jerk shirt lengan pendek, sebab sejuk + berpeluh, tp aritu aku pergi mmg sejuk la..
aku x bukak pun baju sejuk aku tu, siap pkai stokin lagi..hahahahahaaaaa
mungkin keadaan da petang + baru lepas hujan..







okeyh, kat entrance ni mmg ramai yg amik gambar..yelah, belatar belakangkan kota perancis..feeling2 luar negara gitu..aauuuwww...aaauuuuwwww....sejuk angaaaaaaaattttt........
oh, gambar aku selaku tuan tanah kt belog ni, harus lah lebihhhh....





kat sini ada taman jepun, tapi disebabkan da petang taman jepun da tutup..
xpe, aku ingat hujung mggu ni nak repeat lagi ngan P's...pegi awal sket kan..
lagipun P's x penah datang sini pun..so, nanti kita pegi jalan2 lagi k..
untuk pengetahuan korang jugak, nak masuk ke kota perancis ni kena bayar hokey..
Adult : RM 12, kanak2 aku x sure..mungkin separuh harga..







oh, gambar kuda kat atas tu, baru aku rasa..sebab dulu time aku pegi kuda xde, tp ada benda lain..aku lupa plak apa..

gambar kat jam atas tu, mmg trademark aku..posing yg sama je tiap kali bergambar kt jam tu..hehehehheeee
oh, selesa sangat..dapat hirup udara segar ditambah plak ngan cuaca yang dingin...rugi xde org utk dipeluk...
hehehhee...







okey..x rugi pun pergi sini..sekali sekala apa salahnye pergi tmpat yg mcmni..
release tension, cuci mata + hirup udara segar..nyaman je rasa..lagipun perjalanan xdelah jauh mana pun..
dekat jerk...klu dr shah alam aku rasa dalam 45minit la..okey stop..kita sambung entry lain plak..wahahahhaaaa


LUNCH WITH BRANDON @ SUSHI KING

semalam kau lunch dengan barandon, actualy dia ni from Ricoh (m) sdn bhd, yelah company aku ni salah satu top 3 customer dia..big customer la..sales tip top nye aku bagi kt dia..hahahahahaaaa company aku ni makan agaknye mesin fotostate..hahahahahaa...

tiap2 bulan dia akan treat kitaorg..lunch makan sedap2..hahahahaaa
muka excited nak makan free..hahahahaa makan kenyang2..



 aku start dengan unagi ni..sedappppp...om nom nom...



 ni kaklin punya..mrmang favourite dia la..nama sushi ni aku x tau..aku panggil sushi letup2 jerk....hahhaahhaha sesuka je nak bagi nama baru kan..aku tau korang semua terer belaka...confirm tau nama2 setiap sushi yg ada..hahahahaaa


 pas da habis unagi tu, aku makan sushi ikan salmon mentah2 tu...sedap jugak..tapi kalau salmon goreng rangup2 mmg ummpphh walllaaaaaaa.....


 okey, korang tgklah banyak mana yg kami ber3 makan aritu..ni baru sikit...ada lagi yg x sampai..hahahahahahahahahaha oh, yg ada octopus tu sedaaaaap taauuu...terliur je aku time buat entry ni..padahal semalam baru je makan..


 actualy kacang hijau ni starter,,tp aku makan bila da nak balik..hahahahahahaha sedap je...rasa nak lagi..om nom nom nom...


yang ni plak tapau untuk eman, coz dia x dapat join..kesian dia...
bagi aku plak, satu pencapaian yg besar coz aku da boleh makan sushi..kalau dulu tekak aku ni kembang jerk bila tgk..hehehehe tp skrg da boleh masuk..cuma mayonis jerk forever ever aku x boleh terima..aku kan tekak melayu kampung weh..walaupun aku x makan pedas..hahahaaaa...

okeylah, lapar plak rasanya..balik kang aku nak makan durian sampai muntah..hahahahaaaa
bye,
salam...muah!
XOXO!
publish!

No comments:

Post a Comment

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='