Instagram

Tuesday, November 1, 2011

tak kenal maka tak CINTA, bila da kenal macam CELAKA!

salam manis haibeautiful semua =)


mesti suspen kan bila baca heading post kt atas tu..hahhahahahaaa
arini nak sembang ringan2 je pasal tak kenal maka x cinta tp bila da kenal? mcm hampeh!
adehhhh.....

1 perkara yg kita semua perlu tahu adalah...tiada yg sempurna di mukabumi ni...
tp manusia itu adalah sebaik2 makhluk ciptaan Allah S.W.T..


cuba tengok situasi di bawah ni..


  1. masa mula2 perkenalan ( br nk berjinak2 la.. ) semuanya indah mcm nak masuk dlm kereta sipolan tu tlg buka kan kereta..sungguh gentleman la konon2 nya...
  2. sanggup tunggu sipolan ni berjam2 utk berjumpa ( konon2 nk setting rmbt la, cuci kereta la, makeup tebal2 la, nak bg persembahan yg terbaik di depan yg tersayang konon2nya )
  3. makan suap menyuap..konon2nya caring la tu...
  4. berjanji akan sehidup semati, susah senang redah sama2..haishhh...
  5. makan kt tempat2 yg best jerk..adeh padahal time tu kt poket ada RM30 jerk...uhuhuhuhuhu..
  6. berjanji akan sanggup menerima kebaikan & keburukan masing2 ( yelah time tu x nmpk belang masing2 lg..bila da tau ambik ko sebijik! )
  7. masing2 masih malu2 kucing..sampai nak berborak pun x berani pandang 1 sama lain ( dlm hati sipolan berkata " lemah lembut beliau ni " yg sipolan ni plak cakap "berbudi bahasa betol dia ni ~ time ni msh cover2 lg beb.. )
  8. berborak kt fon berjam2 lamanya sampai x ingat dunia, berSMS mcm da xde hari esok dah..( text SMS plak berjela2 panjangnyer )
  9. kalau boleh hari2 nak jumpa..konon2nyer rindu le tu...puih! la...
  10. sentiasa mengalah jerk...konon2nyer x kisah la...
  11. jalan sentiasa jerk nk berpegang tgn, berkepit jelah kehulu kehilir konon2 xkan berpisah..hampeh! ( mcm dia sorg je kt dunia ni ada pasangan )
  12. kalau boleh jgn ada sorang pn pandang awek/bf..jeling pun x boleh..jeles la tu..puih la!
  13. setiap benda yg nk dibuat kena report pd pasangan dulu, sampai nk pi toilet pun perlu ke report? ( cth : "abg ayang nk berak ni"...hahahahaha ataupn "ayang, abg nk kencing ni"...konon2nyer prihatin la tu... )
  14. urmmmm....otak SYE da jammed ni, x boleh nak fikir apa dah..byk sgt dlm minda ni yg terkeluar tp x mampu nk luahkan..hehhehehe nanti2 lah sye updated lg...


perkara2 mcmni bknya terjadi pd pasangan kekasih jerk tp ianya juga terjadi pada yg sudah berkahwin..ramai kawan2 SYE yg sudah berkahwin menyuarakan benda ni " time ko bercinta ni mmg la indah jerk, tp ko tgklah bila ko da kawen nanti LAKI ko tu mesti da berubah "....ekkk? adeh..takot plak SYE nk kawen kalo mcmni...


ala......tp skang pun SYE da rasa tempiasnya..hahahahahaa sorry DYE (mrBF)...
masa memula tu indah jerk..5 bulan pertama dlm FASA percintaan..tp bila da masuk 6 bulan keatas..korang semua fikir lah sendiri..malas dah SYE nak bising2 kt sini..hahahahhaaa betol tak apa yg SYE tulis ni? ala, kalo x banyak pun sikit mesti kena punyalah ngan citer korang semua... =)
sebelum SYE beredar ( perghh ayat skema siot! ) meh layan pantun 4 kerat ni.
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Tak KENAL maka tak CINTA,
Da KENAL macam CELAKA,
SEDIH mmg tak TERKATA,
hahahhaaha pedehal, PADANLAH MUKA!




wassalam....
assalammualaikum w.b.t, x jawab dosa..klu jawab SAYANG =)

No comments:

Post a Comment

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='