Instagram

Monday, September 23, 2013

PERFECT :)

salam semua..
eh, tetiba aku rajin plak nak updated belog kan..
mcmana ngan weekend korang?
weekend aku mmg best :)
disamping menghitung hari tak sabar nak tggu OCTOBER :)
2 benda yg akan berlaku pada bulan october
1 - Birthday aku
2 - Holiday SABAH weiiiiii....( tak sabar tahap gaban, excited mgalahkan nk tggu birthday sendiri wei )

ok, berbalik semula kepada cerita weekend aku.
weekend aku mcm biasa la..suri rumah ( tangga x bleh letak, sbb aku belom kawen ) yg sgt berjaya.
bgn pagi2, cuci baju, kemas rumah n bilik, masak, shopping brg2 groceries :)
benda2 ni semua cukup buat aku happy :)

bagi korang mmg boring kan? tp tidak bagi aku..
isnin - jumaat aku sibok bekerja, berhimpit dlm train n lrt..
bila tiba sabtu ahad? makannnnnnnn makannnnnnn makannnnn

 ni gambar sabtu lepas..kah kah kah..perangai aku mmg mcmni bila aku nak kemas bilik..semua aku longgok atas katil dulu..


 aku klu nak vacuum lantai, 1st step aku sapu dulu, then aku mop lantai, pastu aku sapu sekali lagi..last sekali abru la aku vacuum...mana x patah pinggang weh..byk plak step dia kan..


 lantai x cukup licin lagi ni..rumah bujang mmg mcmni weh...kosog je..x byk barang2..simple yg penting kemas dan bersih.


tadaaaaa....kemas kan? hehehe pink polka dot lagiii..baru lah syok jer nk tido n berehat dlm bilik..


ok tu cerita mggu lepas, minggu ni plak aku ulang benda yg sama..
cuma aku cuci toilet, sental kasi bersih..2mggu sekali cuci toilet..x kuasa aku tgk bilik air berkerak ni weh......tapi gambar xde lah, ke korg mmg nak tgk bilik air aku rupa mana? nnt klu aku rajin aku snap gambar bilik air aku..gile saiko smpai toilet pun nk tunjuk kt org..

sabtu & ahad aku pi beli brg groceries ngan P's...hahaa
sabtu gi AEON BIG, ahad plak pi TESCO Extra..kah kah kah bila da nak balik baru aku cakap ngan P's, eh lupa tesco da boleh beli groceries online jerk..pasni kita beli online jelah..hehehheheee :)


#SABTU



Shopping Groceries kt AEON BIG..hehehheee xde la beli byk sgt..ayam, sayur, telur, buah strawberry n etc..




 aku masak button mushroom


 since weekend adik aku berkampung kt rumah aku, masak la ayam masak lomak cili api yg x pedas ni :) but everyone happy n kenyang..

 
 simple jerk..lauk org bujang..


 da kenyang makan nasi bagai, dessert harus la kencang..kih kih kih ice cream with strawberry potong..



 petang sket makan sushi plak..hilang diet seua org yg ada kt rumah...



 repeat semula ice cream with strawberry potong..heavennnnnnnnn


 tayang sket gmbr strawberry godang godang tu...terliur da ni aiihhhh........




 #AHAD

 ni breakfast utk aku :) yumssssss


 breakfast utk P's..aku just potong cherry tomato tu ngan strawberry jerk..



tghari tu pi Tesco jap ngan P's..tajuk utama just nak cari ketam ngan 23 brg yg lain sket..tp end up penuh 1 trolli..ahahhahaa siap beli mangkuk yg mahal nak mampos..tulah padahnya bila x scan harga eh kawan2....


aku masak sambal sootng with petai..yumsssssss..


 sayur campur yg ada mcm2....


 telur dadar yg tak gebu..xpe, janji sedapp..sedap kan P's???


 kah kah ice cream lagi? sedap wehhhhhhhhhhhh


mlm plak aku layan games arsengal smbil mkn cornflakes...pastu man.united plak main mcm tahikkkk..jom laaaaaaa tido...tido lagi bagus..result? 4-1..nasib baik telo tu pecahhhhhhhhhh....pffffttttttttt



last but not least.....




 gambar tuan tanah bergaya haruslah ada..agak2 ada yg rindu tak? 
peaceeeeee..abaikan jerawat yg meliar dipipi tuan tanah tu..bila nak hilang pun tak tau laaaaa....





8 comments:

  1. aduiiii lapo pulak ....

    btw xsabo tgu blog update g sabah!!!!! jeles

    ReplyDelete
    Replies
    1. nadey, awak jgn jeles...nnt awak pun gi sabah jgk kan? kan? saya da baca entry melaka tu..best je :)

      Delete
  2. button mushroom tu anna masak ape tuh ? hadoi menjejes liur, zura ni hantu mushroom, hubby je yg tk suka mushroom...

    nanti kalu nak gi sabah boleh korek info kat blog zura tuh... (promote blog nampak !!!)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak zura, ana masak simple2 jerk..campak2 je bahan letak garam n bahan perasa..siap :)

      mmg ana follow blog akak sbb baca entry ke sabah tu..kutip info banyak2..
      heeeeeeee

      Delete
    2. hoh, kena mntk upah fridge magnet la kalu cmni.. hahahaahah

      Delete
    3. berehhh kak, xde hal :) nnt ana bagi FM

      Delete

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='