Instagram

Wednesday, November 27, 2013

Trip ke SABAH 2013 : ( Day 7 ) Sayonara Kota Kinabalu #kaknatheexplorer

phewwwwww..*lap peluh
ni last entry aku pasal trip sabah. aku pun da penat nak menaip mcm2..
hehehehee..dasar pemalas sgt2 kan?

hari terakhir aku bangun awal pagi, kemas beg semua, mandi manda..
check out drpd apartment, pastu aku trus menuju ke Terminal Wawasan.
seperti yg aku inform kt korang dlm entry yg lepas, bas ke terminal 2 adalah bas yg sama utk ke tg. Aru..
ticket bas : RM2/pax

perjalanan mengambil masa lebih kurang 20min kot, sebab biasala kan bas byk pit stop nye..
terminal 2 ni kecik jerk... xde pape sgt pun..
nama pun tmpt penerbangan tambang murah..
heheheee...if nak pegi terminal 1, kena naik bas yg lain ye kawan2..
tanya je kt org terminal wawasan tu, nnt diaorg bgtau korang.

lokasi Terminal Wawasan : Berhadapan dengan Hotel Promenade/Marina Court Condominium


NI TICKET BAS RM2 JE UOLLS..

sampai je airport aku ngan P's trus settlekan apa yg patut dulu, check in bag...da settle kami terus Breakfast kat KFC..kt sini xde pape yg menarik pun.


sempat gak belek2 apa yg ada kt dlm ni, udang besar2 uolls.....

sementara menunggu katebang...aku tggu x lama pun..hehhehehehe :)




aku sempat beli benda ni..terus teringat kt cerita seram pasal balan-balan ataupun penanggal ataupun nama glamour yg lain B kuasa dua..hehehehhehee



tiba masa utk naik katebang...
ETA dlm 2 jam :)
aku duduk seat hujung sekali. tepi tingkap..so dapatlah tgk pemandangan yg cantik :)

rugi aku x amik gambar banyak time ni, argghhh seriously..sabah cantik sgt drpd atas ni...

semakin membelah langit..

time balik aku makan Bukhara Chicken Briyani, rasa dia sedap..tp bagi tekak aku agak pedas sikit la..hehheeee aku kan x makan pedas weii :)
yang ni mmg P's da siap2 order time beli ticket :) so RM12 sajork ...



putih macam salji..

time ni da nak sampai

semakin hampir....

masa nak landing, mmg agak tragis sket..sebab cuaca kurang elok..
mmg terasa sgt lah gegaran, pastu rasa mcm naik roller coaster...perghhhhhhh....seram weiiiii...
tapi, semuanya berjalan dgn lancar, wlupun bukan smooth landing..
Al-Hamdulillah selamat mendarat di tanah semenanjung.....Syukur...





tamat sudah journey aku disabah..
insyaallah ada rezeki dan umur panjang..aku akan kesana lagi..:)
ada banyak lagi tempat yg aku belum pergi...
jumpa lagi, di entry yg akan datang..journey aku kemana? tunggu..
semestinya cuti2 Malaysia..aku nak habis round 1 malaysia dulu baru aku up entry ke luar negara plak..:)

bye.........:)


p/s next entry aku akan bgtau details utk kos penginapan & highlight tempat2 menarik :) & aktiviti yg boleh dilakukan.

4 comments:

  1. alhamdulilla...selamat dh balik kl...seronok kn olidey kt sabah sbb sabah sangattttttttttttttttttttt chantek....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah kak zura..x sangka sangat..mmg cantik..bangga sgt2 malaysia ada tempat yg menarik mcmni :)

      Delete
  2. hai boleh tau bajet total berapa?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai..saya tak berapa ingat, tapi almost 3k jugak lah, sekali ngan shopping...lagipun saya kesana 7 hari 6 malam :)

      Delete

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='