Monday, December 15, 2014

Entry tertunggak : Perhentian Island

Salam semua..
masih ingat kah lagi korang kat aku?
hahhahaaaa
lama sungguh aku menyepi. bertapa dalam Gua agaknye.
ok, aku nak habiskan entry tertunggak Perhentian Island.
tahukah korang bulan lepas aku baru balik drpd pulau Tioman?
berapa lama aku peram entry pulau perhentian..
jujur aku sebenarnya ingat2 lupa dah pasal perhentian ni..
maaf ye.
aku cerita mana yang mampu.. :)


DAY 1 ( NIGHT )

aktiviti malam diteruskan. aku ambik water taxi ke long beach.
aku dapat contact masa otw nak ke d'laagon chalet. hasil drpd keramahan aku. namanye brother yo ataupun "abe Yo"...hehheheheee

night life kt long beach mmg happening gila. bagi yg gemar xtreme life night xtvt mcmni ok la..
untuk aku? bukan gaya aku... huhuhuhuuuuuu alang2 da sampai jom la kita explore.




kat sini banyak open bar. style bentang tikar..letak meja pendek pastu duduk la bersidaiii... sambil dgr music and tgk fire show. mcm dlm gambar ni. minuman keras toksah cerita..kebanyakan anak2 melayu kt sini minum tanpa segan silu... huhuhuuuuu





aku terpaksa bersidai kt long beach smpai 4-5pagi rasanya... sebab air surut wehhhh... kt tmpt aku duduk tu kawasan teluk yg berbatu....
bayangkan kitaorg berjalan ramai2 kt kawasan batu dengan keadaan gelap...
masa naik water taxi tu pun sama.. huhuuuuu klulah bot tu terbalik.. ya allah nyawa dihujung tanduk...
nak sgt long beach kan..rasain looooooo.........
sampai je bilik terus tidooooooooo.... penat wehhhh...


DAY 2 ( Snorkeling )

aktiviti hari kedua diteruskan dengan snorkeling trip. maaf aku da lupa kami snorkeling kt mana. heeeeeee gambar pun x banyak boleh share...

3 checkpoint yang kami pergi. itinerary mmg pihak chalet yg uruskan. sebab kami ambil package.












last checkpoint kami pergi ke kincir angin. tp x naik kat atas pun.. malas.. heheheheee
lepak2 ambil gambar je... pasir pantai kt sini halus. cantik...



malam kami ada tukar2 hadiah.. heheheee
masing2 kena beli hadiah yg berharga RM10, tak kurang n tak lebih...
mmg fun.. sebab mcm2 hadiah bodoh yg ada.
hadiah plg bodoh skali hadiah yg aku dapat... @#$%^&*$$#@ pffftttttttt........
hahhahaaaa....





DAY 3 ( FREE & EASY - Balik )

pagi2 bangun mcm biasa, breakfast and aku terus menuju ke adam & Eve island.
hari 1st kami sesat ke turtle bay... kalini insyaallah kami menuju kejalan yg benar.. heheheee


untuk ke sana kena jungle trekking sket.. dalam 15-20 jugak la...
awas..jgn silap jalan ye.. follow je signboard yg diaorg da buat.. insyaallah xkan sesat..






subhanallah cantik sangat.. berbaloi setiap titisan peluh yg korg keluarkan utk kesini.. ngan nyamuk lagi...
kt sini xde sesiapa pun.. sbb private beach kan.. hanya yg stay kt d'lagoon je yg dpt kesini.. kiranya pulau ni mcm kitaorg yg punya la.... hehehhee :)
pasir halus... air jernih warna biru..
nikmat alam apa lagi yg nak didustakan....
kitaorg selfie gelak selfie gelak.. hehheheeee











keadaan trek... naik turun bukit.. heheeheeee
makesure pergi ramai2 ye... jgn berani2 nk pegi sorang2 tauuuu..
bahaya...
kami pun bergerak balik bila jam da pkl 11am..
nk check out dah..




nilah dia budak yg masukkan RM50 dlm mesin urut.. dia ingat dia masukkan rm1 hahahahaaa


balik aku naik Malindo. 1st time naik Malindo...:)
ok lah... muka masing2 da penat...




safely arrived subang airport.
apa yg aku boleh katakan trip ni happening..best sebab kawan2 semua best.
d'lagoon chalet aku bagi 2 bintang drpd 5..
tak rugi pun ke perhentian ni..

next entry aku akan story pasal tioman plak..... :)

2 comments:

  1. Hahahaaa.. macam mana boleh masuk 50 ringgit tu.. berapa jam kah jadi nya hahahaa :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehheheee tak sure.. sebab lepastu sedekah kt org yg nk berurut..tp mmg lama laaaaa....

      Delete

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='