Instagram

Thursday, December 18, 2014

Pulau Tioman - Day 3 ( Checkout )

Salam semua...
finally ni entri terakhir untuk Pulau Tioman. :)
birthday kalini yg terpaling best.
surprised birthday party.
hadiah spa kt istana Hotel
hadiah percutian kt Tioman Island.
Alhamdulillah syukur..
semoga kalian sentiasa murah rezeki. Amin

macam biasa lah.. aku org pertama yg bgn tido.....
tunaikan kewajipan apa yg patut.
jom kita morning walk...

kalini aku naik sket keatas.. jalan2 dlm kawasan chalet...
semua chalet mengadap laut. cuma bilik aku yg terpaling dekat n cantik viewnye :)
tp x banyak gambar yg aku ambik.





breakfast mengadap laut. heeeee :) kalini aku da pandai buat coffee sendiri.. hahhaa thanks bab :)




1st time aku dtg tioman, masa tahun 2003..ada program PKSN Program Khidmat Sosial Negara .. family angkat aku kt kg. genting.
kali kedua tahun 2008, aku stay di Kg. Salang
kalini tahun 2014 sempena Birthday aku.
insyallah aku akan kembali semula, mungkin honeymoon ataupun bwk anak2 bercuti.. hahhahahahahahhaaa berangan kan free..



lepas siap breakfast.. jom kita terjun untuk kali terakhir sebelum balik ke dunia reality.
bergambar la korang puas2 yeeee....






hamboiiii enjoy ye korang dalam air ni berposing sakan......







dah.. jom balik bilik.. mandi kemas pakaian... pastu checkout...




sebelum balik jom posing dulu....
lagipun sementara menungu urusan check out, sementara menunggu pakcik nak panaskan enjin boat.. heheheheeeee...


BILIK yg aku duduk tu D9 :)

#anewbreedoftraveller


masing2 terbongkanggg.. kalini aku x tido dlm boat.. aku borak2 dengan iqbal je.. sebab xnak pisang berbuah dua kali.. hahahaaa rina ngan zaim dia boleh ambik gambar aku ngan iqbal masing2 tido mulut ternganga kt dlm ferry.. siot je kannnnnnnnn..

eh, dalam gamba ni jojohn buat apa tu? hahahahaaaaaaaa


Good Bye Tioman. Insyaallah aku akan datang lagi. nanti aku akan bawak suami n anak2 aku plak.. hahahaa tingginya angan2, besar nye lah harapan.

untuk Panuba Inn ni aku bagi 5/5 bintang :) yahuuuuuuuuuuuu.....

Adios!


next entry, tunggu ye.. kemana plak aku berjalan.. hehheheeeee

6 comments:

  1. Terbaik.. belum ada kesempatan nak jejak mana2 pulau di malaysia ni.. Insyallah tioman dan pangkor target masa utk sekarang :D

    ReplyDelete
  2. Tumpang tnye.rm340 tu siap pakej snowkerling ke? Then rm340 per couple or per person?

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup include boat transfer from jetty mersing(return), 2 bfast,2lunch,2 dinner, snorkeling trip ( without equipment ).
      RM340/Pax

      Delete
  3. Assalammualaikum..
    akak nak tanya...kat panuba inn ni ada tak pantai yg sesuai utk anak2 kecik mandi manda..yg kurang batu..batu karang?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam sis, ada je pantai yg sesuai..kt depan restaurant resort ni ada kawasan pasir laut sesuai utk anak2 main...
      insyaallah pantai nye lebih privacy n anak2 xde org kacau if nak main.

      Delete

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='