Wednesday, December 17, 2014

Pulau Tioman - Day 2 ( Snorkeling Rengis Island - Kg. Tekek - Marine Park )

Salam semua.
kita sambung cerita utk day 2 plak ye.
seawal jam 5.30am aku da bangun. sakit perut weiiii.. hahahaaa
pkl 6am aku dikejutkan dengan bunyi HP. berdebar2 jugak sebab pagi2 buta mcmni siapa yg call aku kan, no yg tak dikenali plak tu.. huhuhuhu lama baru aku jawab.

oh, RJ rupanya.. kejutkan aku untuk bangun subuh.. ngeeeeeeee
aku ingatkan siapa la wei...
tp pagi2 kan biasalah suara aku mmg mcm jantan sket. terus dijadikan bahan utk gelakkan aku... pfffttttttttt... sabar jelah. :) tapi bersyukur ada org tolong kejutkan bagun solat subuh. heheheheee alhamdulillah.

again. aku kan jenis menikmati n menghargai keindahan alam.. so aku tak tido lepas subuh. duduk dekat kerusi balcony.. kaki bertenggek kat kayu.. pastu termenung n berangan.. kalaulah hari2 tak kerja kan best.. ahhahahahhaaa plus berseorangan seperti  selalu. hahahaaa

pemandangan subuh tu sangat cantik,indah,tenang ( ... hanya kerana 1 panggilan mood trus berubah 360 degree.. hahaahahhahaaa


seperti biasa. aku morning walk. ala... mcm adun melawat kawasan.. hahahaaaa
aku sukaaaa sangat. sementara menunggu waktu breakfast.
kebetulan iqbal da bangun. so ada geng.
mmg jadi kebiasaan aku ngan iqbal org yg terawal turun makan...
hahhahahaaaaa mcmana tak gemok sebab makanan dan aku mmg x dpt dipisahkan. mcm isi dan kulit.

aktiviti harini adalah snorkeling. yeayyyy....
rengis island.
coral subhanallah cantik... :) layan la gambar2 kt bawah ni ye...






nampak tak coral2 kat bawah tu?

model aku utk arini adalah iqbal. sebab dia plg teror berenang. heheheheeeee






penat berenang naik atas pelantar.. bergambar lagi...



 kalini lompat kedalam air plak... terjun lah korang puas2 ye...
mcm biasa gambar jurukamera mmg tak banyak.. ahhahahaaa sibok amik gambar org lain...







ikan mmg banyak kt sini. warna warni.... lawa....
oh, jellyfish pun ada.. besar weiii cepat2 kitaorg berlari ( berenang ) ke pelantar heheheeee mcm nampak hantu je gamaknye..






da puas berenang kt rengis island kitaorg berhenti makan kt kg. tekek..
aku pelik kenapa xde gambar. oh, sebab aku amik video je...
siap makan semua kami dijemput utk ke marine park plak.....
kalau di rengis island penuh dengan coral. tp kt marine park ikan besar2 kauuu... lagi besar drpd peha aku.. menakutkan.... aku x amik banyak gambar.. tp video adalah.. huuhuhuuuu kalau bleh share, mmg da lama aku share..... so tgk jelah gamba si jojohn ni..


muka nampak ganas. tp ikan pun takot.. ahhahahaaa


settle snorkeling kami semua balik. sambung plak terjun kt jetty chalet...
hahahhaaaa tak gheti penat agaknye masing2 kannn...... mmg btol2 pulun sampai habis ni....
yg bestnye badan mmg x rasa penat langsung weiiiiii... serious.

maghrib terus balik bilik mandi, tunaikan apa yg patut. kalini aku layan suasana senja utk kali terakhir.. esok nak balik dah..



malamni ni dinner special sket. BBQ... sambil tu layan final Piala Malaysia... Pahang lawan JDT :) heeeeeeee hogoh pahang hogoh... malam tu mmg mendebarkan la... jojohn JDT aku Pahang.. yg layan aku berdua je.. sebab yg lain mmg x minat bola.. huhuhuuuuu...


makanan kat sini boleh tahan sedap la :) diaorg pun semua baik hati.. x mcm masa kat perhentian aritu.. huhuuhuuuu

kitaorg semua balik semula kat bilik. bilik aku jadi tempat port utk melepak.. borak2.. layan view kat balcony.. ya allah seronoknye rasa... sambung tgk bola kt bilik.. berdebar hokey jantung ni masa penentuan sepakan penalti. tp time mat yo nak amik penalti aku mmg da terdetik dlm hati cnfirm keeper save bola... ya allah masin koooo gerak hati aku.. hahahaaaaaa finally Pahang menangggggg.. :)


aku upload gambar ni kat FB..xde sape pun yg perasan bendera pahang ni aku pegang terbalik. hahahahahhaaaaaa...



untuk hari kedua ni mmg syiok... :)

2 comments:

  1. Cantik nyer pemandangan air yg biru tu..
    Hahaha .. bendera terbalik sape nak pasan.. bendera malaysia lain la :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulahh...kan da nampak mcm bendera terengganu..hehehheee

      Delete

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='