Instagram

Monday, January 13, 2014

PIZZA & GEMOK

korang jangan gelak bila baca tajuk entry ni.
aku masuk tahun 2014 ni mmg dapat sejenis penyakit.
penyakit rajin Masak.
so korang takyah la tanya lelebih kenapa badan aku naik 5kg.
mmg da gemok
sungguh aku tak tipu.
badan kita, kita sendiri dpt rasa perubahan even x timbang.
peha mula besar,perut mula besar, seluar da ketat, kain pun da ketat,jalan mudah penat, swimming sikit pun da termengah mengah, baju pun da sendat!!
dalam dok sibuk bebel gemok gemok gemok
tapi tangan aku tak habis2 memasak, otak aku tak habis2 dok fikir resipi, mulut aku tak berenti makan makan makan.

minggu ni, minggu rajin utk aku.
hari jumaat aku dinner Roasted Pumpkin Chicken Salad with walnut lemon dressing jerk. al-hamdulillah kenyang..minum air zam zam. konon nk start diet! puuiihhhhhh!!!!

hari sabtu P's masak Kari ayam. plan asal nak masak Kambing, tp x jumpa daging kambing yg elok.
pagi sebelum makan kari kambing aku breakfast french fries jerk.
petang aku keluar jumpa kawan dari sabah. so makan plak kat Sushi King..hahaha padahal da makan nasi kari ayam 2 kali sebelum keluar. cissss...

lepas makan Sushi King, gi layan dessert plak kat Bens Pavilion..ciss Berry Pavlova plak da habis..melepass..
hahahaha mulut komplen Gemok tp mulut ni jugak la yg x berenti sumbat macam2..hehehe

hari ahad plak aku buat Pizza. gigih ko aku buat dough pizza.
senang jerk buat dia, nanti aku share resipi.
pagi smpai malam aku makan pizza..
drpd yg tebal smpai la yg yg crispy..hehehehe :)

so, conclusion dia..janganlah bagi aku tgk resipi yg simple n senang aku buat.
confirmmmmmmmmmm aku terjebak punya..
huhuuuu..now aku gigih nak kurusssssssssssssssssssssss semulaaaa..
tapi aku nak makan banyak2..
aku tak percaya sangat produk2 pelansingan ni.

apa yg aku amalkan, malam jgn makan nasi, breakfast kena banyak like a king TAPI,
jgn la ko makan makanan yg byk minyak, lemak n etc etc
lunch, makan biasa2 jerk..
senam senam senam...

doakan aku tabah ye...
kena biasakan perut aku malam jgn makan nasi
uhuhuuuuuuu....

Roasted Pumpkin Chicken Salad witk lemon Walnut dressing.

Salsa

Kari Ayam

pizza w/o cheese, roti dia tebal sket :)

Pizza..topping dia aku letak, Sos prego yg aku masak ngan daging kisar + salsa + cheese :)

ok, meh tgk gambar aku sebelum & selepas menternak Lemak :)


gambar ni masa bulan 9 tahun lepas.

SEPTEMBER 2013


gambar masa aku pegi sabah awal bulan 11 tahun lepas.

NOVEMBER 2013


tadaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa..........
January 2014 :'(
muka bulat mcm pau
badan da mcm nangka
punggung besar
peha da gebussss
sobbbssssssssssssssssssssss....
aku nak kurus balik.
doakan aku ye kawan2...
mimpi ngeri aku berulang kembaliiiiiii
mcm entry yg lepas ni KLIK SINI


JANUARY 2014



pagi ni aku cuma makan biskut petak empat segi + nescafe just utk dip bukan utk minum.

p/s : biskut pun salah satu punca gemok ye kawan2... sobbbssssssss...DIET bukan bermakna Kita TAK PERLU MAKAN. salah tu....
aku skrg tgh berusaha utk diet seimbang. kena CEKAL utk mulakan DIET yg seimbang.

WISH ME LUCK!

7 comments:

  1. Pizza using Curry? Wow that is seriously tempting -.-"
    I wish I could try it xD
    I know how is feels, the feeling of eating your own cooks.. indescribable

    ReplyDelete
  2. byk nk komen ni:

    -cantik tudung rama2 kt atas tu.
    -nnt share resepi buat pizza tu memandangkn ko ckp senang. xperlu aku delivery pizza sesaje.
    -nmpk u disebalik sudu ayam roasted tu. hehehe...
    -wah....ofis dkt dgn pavi ke ni? cm best je. cm best je.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tudung seploh hengget tu
      insyaallah i will :)
      hahahahaaa....ooppssss...
      ha'ah dekat ngan pavilion n KLCC :) heaven kan?

      Delete
  3. Roasted pumpkin chicken salad tu nmpk cm sedap je... Blh share resepi tk ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak zura..insyaallah i willlllllll..simple je kak..hehheee

      Delete

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='