Thursday, February 13, 2014

PANAS.

fuuhh..fuuuuhhh....
sebelum aku bebel baik aku tiup habuk2 kt belog aku ni..siap bersawang lagi uollss.
oh, hampir terlupa..
Assalammualaikum korang2..
rindu aku tak?

tak rindu takpe..
tapi aku rindu korang..
ecececeehhhh..hahahaaaa

lately ni cuaca panas membahang kan?
aku tiap2 hari klu lepas mandi pun berpeluh lagi.
xde dah nak guna water heater..
hahahaha time yg dok kecoh cuaca kt malaysia sejuk,
aku ras jugak lah..mmg pagi ptg siang malam mandi mesti kena on water heater.

aircond kat bilik aku plak rosak.
so, guna stand fan...
mcm semalam, aku soh member aku check air-cond kt dlm bilik aku.
dia check2 rupanya kompressor da x elok, leaking..
kos repair ngan beli baru lebih kurang jerk.
so, aku soh P's text owner rumah.

tup2 arini owner rumah inform P's dia ngah survey aircond baru,
sabtu ni da bleh install air-cond baru..
wahahhaahaaa mmg bagus betol owner rumah aku ni..
dia mmg sangat baik hati.
if ada pape biasanya aku ngan P's solved sendiri problem.
then baru inform owner rumah.
yelah, dia keje steward MAS..so x menentu..
aku ngan P's malas nak susahkan dia if benda remeh temeh ni..
selagi kita bleh settlekan sendiri, kita settlekan dulu.
 kena lah bertolak ansur kan...:)
al-hamdulillah, aku ngan P's mmg jaga hubungan baik antara kami ngan owner rumah.
owner rumah pun sgt memahami.
kami jaga rumah dia sebaik yg mungkin..:) insyaallah.

eh, panjang lebar plak aku bebel..
aku cuma nak cakap ni je kt korang.
BILIK AKU TUKAR AIR-COND BARU..hahahhaaa
ooopppssssss.....terSHOW OFF plak..
jangan marah ye korang..
aku gurau jerk :)

oh, nnt aku nak sembang pasal udang galah..
sape penah makan udang galah?

Teaser dulu...................cerita tunggu dulu eh...Udang Galah Kuala Rompin..hew hew hew


8 comments:

  1. Kau kan asal update entry je gmbr makanan ! menyampah gile. Hhahahaha. Udang tu pun aku terliur. Haaa camne ?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahhaaaa aku dan makanan mmg x boleh dipisahkannnnnnnnnnn....

      Delete
  2. Gambar udang tu buat akak bikin panas okey !!! Br senin tgk majalah tiga tyg psl udg galah rompin... Sedapnye klu wat gulai lemak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang sedap kak..terkenang-kenang je ni....lagi plak tu udang galah kampung tau..bukan sangkar nye..hew hew hew

      Delete
  3. Oh lucky, have aircond.. Yeah it is so hot in here, sometimes during afternoon when going back home to apartment in our university, I'd stay in the aircond bus for like 2-3 rounds before I went out from the bus haha..

    Oh lobsters, never tried it yet >.<

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehheeee...
      razi bijak u eh, nnt i tiru idea u..hahahaa but i naik komuter, mmg hari2 i cium bau ketiak org..perghhh..

      jom, ikot i balik kampung..boleh makan udang galah puas2..kt kampung i pun ada UNITEN jugak..hehehheee :)

      Delete
  4. salam perkenalan..cuaca panas skrg kena byk minum air masak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam perkenalan jugak :) thanks mama naz:)

      Delete

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='