Instagram

Wednesday, February 18, 2015

KOREA WINTER 2015 : DAY 1 ( Incheon International Airport - Namsan Guest House 1 - Myeongdong )

Assalammualaikum..
Anyyeong hasaeyoooooooo ( sambil dlm hati nyanyi lagu korea.. )
rindunye aku kt bumi korea...

rindu nak rasa suasana sejuk sampai ketulang..
heheheeee
mulut keluar wap..

ok, aku pi korea 25Jan, naik AAX, flight pukul 7.45am.
malam tu aku dah bgtau member aku, konon2 aku xnak tido..
sebab takot x terjaga nak ke airport.. mati aku wehhhh..
mlmtu aku masak sambal sardin & ikan masin goreng.

tapi terlajak tido.. huuuuuuu
konon2 nak gerak pi airport pukul 4am, tapi nan hado...
ya allah, punya lah kelam kabuttt..
nasib baik aku da siap kemas beg semua..
klu tidak.... good bye la koreaaaaaaaaaaaaaaa...
sobbbsssssss.....................

aku sampai je airport, nasib baik sempat nak check in baggage wehhhh...
huhuhu alhamdulillah.
settle check in, trus pi kat boarding gate.
jauh jgk nak berjalan.. canggih ye sistem skrg ni..
scan je passport ko tu..
hahhahahaaa... ke mmg aku yg jakon?

mmg aku makan maggie jelah sepanjang dok korea... jemu hoiiiii

antara isi kandungan luggage aku

siap bawak bag pack lagi tu.. hahahaaa



masa ni ngah tunggu nak masuk kapal terbang je.. aku tak tunggu lama pun.

flight D7 504


ramai jugak dalam flight aritu. korean pun ramai jgk. mungkin diaorg da habis melancong kt malaysia n now time balik kg halaman. heheheee
aku masuk je dlm kapal terbang, terus dengar lagu korea.. hahahhaaaa amik feel org kata.

flight tak delay, alhamdulillah... dalam kekalutan allah permudahkan benda yang lain. :)
tak lama lepas berlepas, aku makan nasi lemak pak nasser. bagi aku biasa2 saje.. xde pape yg special..last time aku makan nasi beriyani ayam..perghhh mmg sedap wehhhhhh....




3 seat sebelah aku mmg kosong.. apa lagi, tido lunjur kaki laaa...
hahahahaaaa syiok weiiiii...


selama 6 jam dlm flight mmg bosan weh.. bgn tido bgn tido x sampai2 jugak.. kah kah kah
jemuuuuuuu xde entertainment langsung.


cuaca kat luar memang terang.. n x lama dah nak touch down. yahuuuuuuuuuuu......


WELCOME TO KOREA ANNA HASHIM! yahuuuuuuuuuuuuuuuuuu

masa tunggu nak melepasi immigration korea. kerek gile muka pegawai immigration diaorg tu..nyampah betol aku...


bila aku keluar je drpada airport, sejuk + mulut keluar wap wehhhhhh... hahahahaaaaaa
aku menjerit kat ida...ida, impian jadi kenyataan.. kah kah kah jakun gile wehhhhhhh..


benda pertama yang aku beli kat 7eleven airport incheon ni adalah T-Money + susu pisang..hehheheee


aku memilih untuk menaiki Airport Bus. W10,000 tix fare. sebab ikot pada direction, nak ke Namsan Guesthouse tu lagi mudah naik Bas. dalam bas aku menikmati keadaan bumi korea.

sampai je kt hentian paling akhir. hujan rintik2 weh...
melintas jalanraya besar, bermula lah pendakian aku..

ya allah....penatnye... bygkan dgn cuaca yg sejuk + hujan rintik2 + luggage yg besar + bagpack yg berat... hahahhaaaa pengalaman sangatttttttttttttttt....

untuk checkin Namsan Guesthouse 1, kami kena pergi ke Namsan Guesthouse 5. selesai urusan checkin, kena berjalan sedikit lagi barulah sampai ke Namsan Guesthouse 1. NGH1 ni mmg betul2 dekat dengan Cable Car Station utk ke Namsan Tower.

sampai je bilik, berehat kejap. lepas maghrib nak ke Myeongdong.


 cuaca sejuk + hujan..sedih je akuuu....kenapa bukan salji.
aku nak salji...hujan da biasa da kt malaysia..hahahaaa



sampai je myeongdong, terkasima kejap..ramai org..tp mungkin hujan..gerai byk x bukak..


banyak org jual juice ni...tapi aku x beli pun.. mahal sangat W5,000 convert la ke RM ye....


tapi crepe ni menarik sangat wehhhh.....
ada nutella+pisang+corn flakes.. harga W5,000 jugak...



aku sesat sampai ke lotte young ni.. al-maklumlah still blom familiar lg ngan jalan2 yg ada kt sini.
1st day katakan... takpe. boleh pi kat balai polis yg berdekatan.. hahahahaaaa
dia bagi direction bagai ayam ngan itik..kurang fasih berbahasa english.. tp xpe, asalkan aku faham...



utk hari pertama, aku beli strawberry n hand lotion brand SAEM ni.. bagus hand lotion ni..wangi pun ye jgk...


beli instant rice. pastu makan ngan sambal sardin yg aku masak. nilah juadah makanan aku selama 7 hari kt korea .. huuhuhuhuhuuuu




utk next entry plak, NAMI ISLAND - Ikan Bakar Dongdaemun..


No comments:

Post a Comment

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='