Friday, July 12, 2013

ketuk2 sahur & Salam Ramadhan

Salam semua..
1st of all nak wish "selamat menyambut bulan Ramadhan, bulan yang mulia lagi berkat ni "..
semoga korang kan semua banyakkan beramal ibadah daripada bergossip sana sini..
heheheheee....

ramadhan aku kalini, tidak lah seteruk tahun lepas.
tahun lepas agak kritikal lagi la meroyannn...
tahun ni, setakat ( hari ini ) semuanya okey..bersederhana dalam segala hal.
baik berbuka mahu pun bersahur.
aku bersyukur dgn rezeki yg ada.

hari 1st puasa kemain mak aku call aku..

mak : salam, buat pe tu?

aku : xde buat pape, melepak je ni..

mak : lepak kat mana? 

aku : kat rumah la..ngah tggu waktu berbuka je ni, mak masak apa arini?

mak : hahahahaa macam2 ada, beli tadi..biasa la, hari pertama puasa

aku : perghhhh..mana aci...ana beli 2 lauk ngan 1 kuihhhhhhh jerkkkkk...

mak : hahahaa ala, xpe la tu..ada jugak..nnt balik mak masak sedap2

mcmtulah mak aku, kemain lagi nak menganjing kat aku kan..ahahahhaaa kemain lagi belagak lauk,kuih muih penuh 1 meja..ahahahahahaaa tp xpe, asalkan mak ngan adik2 aku cukup makan kat kampung tu aku da happy, biar terlebih asalkan jgn berkurang..

cerita berbuka aku takde la semegah mana..
beli apa yg hendak di makan sahaja.

untuk sahur plak, al-hamdulillah sampai harini aku gigih memasak.
masak ala kadar je..yang senang2 ..hehehehee
pukul 4.30 aku da bangun, pung pang pung pang sorang2 kat dapur masak lauk.
bila da siap masak aku kejutkan housemate yg lain utk bersahur. memasak utk kawan2 pun satu ibadah jugak kan kawan2 ? heheheeee...

gambar takde, sebab tak kuasa aku nak snap gmbar lauk aku yg x semenggah tu..
nnt aku plak yg terbayang2 lauk yg aku masak utk sahur td..acane tu?


ok lah, aku chow dulu..korang da beli baju raya ke?
kuih raya?

aku ada jual kuih raya ALMOND CLUSTER
ALMOND+CHOC mmg sedap sangat,almond yg rangup bersama coklat yg sedap..
50pcs/balang RM35
beli 3 balang RM100 sahaja!!!
COD area MAJU JUNCTION & MENARA HLA sahaja.
sila call/whatsapp/wechat : 013-2078409







bye :-)
jangan ponteng puasa tau..

2 comments:

  1. ingatkan tadi ada masuk rancangan ketuk-ketuk ramadhan. heheheheehe. sebab tajuk yg sama :D

    salam singgah ye ;)

    ReplyDelete

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='