Instagram

Thursday, May 8, 2014

Malas tapi nak share jugak.

Salam semua,
ada lagi ke org yang nak baca blog aku ni?
almaklumlah..tuan blog skrg jarang sgt update cerita terbaru.
lately ni aku busy yang teramat sangat..
tugasan kerja n tanggungjawab yg semakin membebankan aku..
hahahaha..

tapi dalam pada sibok tu, aku sempat plan 1 percutian ke Pulau Perhentian.
hew hew hew..
5 org perempuan 2 orang lelaki.
so kami 7 sekawan.
plan x lama.
tapi, bila kita merancang percutian utk lebih daripada 3 orang.
memang payah!
i tell you.........mcm2 ragam ada..
rasa mcm serik pun ye jugak nak jadi urusetia ni..
huhuuhhuhuuuuu

1) Flight Tix Pegi and Balik - Done!

pergi - Fire Fly ( no hidden charge )
balik - Malindo Air ( no hidden charge jugak!)
Air Asia? aku boikotttttttt...huhuhuuu sebab 4 kali try book tix, dia reject...
pastu sibok email aku pujuk soh beli. JANGAN HARAP!

2) Chalet - DOne!

Aku Pilih D'lagoon.
hehehehee tempat plg cerukkkkk..more cheaper but byk xtvt..
insyaallah, semuanya akan seronok nanti...

3) Itinerary - Done!

Follow je yg ada dlm package.
but 1st day tu tros buat Jungle trekking. hehheee free and easy coz esok nye tu whole day snorkeling.
malam? meronggeng tgk xtvt malam kt long beach!

last day, check out pkl 12,trus gerak ke kelantan.
insyaallah seorang sahabat from kelantan nak bawak jalan2 kt sana.
coz flight aku pkl 7.15pm..banyak masa utk berjalan2.

doakan aku ye kawan2.
semoga percutian yg dirancang ni akan menjadi kenyataan.
Allah kan sebaik2 perancang.


* gambar sumber daripada Blog i am killa sebab dia stay kt D'lagoon :)

4 comments:

  1. YaAllah cantiknyaaa , nak pegi before kawen tapi takut hitam pula. Hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahhaaa ko pegi lepas kawen jelahhhhhhhhh..confirm dok dlm bilik jerk..ihik ihik ihik...

      Delete
  2. bestnye anna dh smp kt perhentian. Umah mak ngn jeti ni setengah je, tp zura tk pernah smp lg kt sana.. wahahahaah, wat malu jerk !!

    ReplyDelete
  3. Kalau letak sekali harga boat.. bilik.. dan bajet2 lain mesti lagi best :D

    ReplyDelete

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='