Monday, August 15, 2011

nasi lemak 80sen jerk?

salam manis haibeautiful =)

sembang2 ringan arini nak cerita pasal nasi lemak, makanan tradisional kegemaran rakyat malaysia =) perghhh time puasa mcmni sembang pasal nasi lemak mmg terliur kan? ha ha ha anyway last friday SYE + DYE (mrBF) + kak ayu + abg. shahril + andzar imran + arrayyan imran ( bwk sekampung ha ha ha ) pi jalan2 pusing2 ronda2 K.L..ha ha ha sesekali pergi apa salahnya =) lgpun asyik kuar berdua ngan DYE (mrBF) mmg bosan..

pastu we all decide utk makan nasi lemak dekat kg baru..ala, kg baru mmg famous ngan tempat makan yg best2..( selepas puas berfikir )..dlm perjalanan tu abang + rayyan tido sakan..diaorg tu mmg pantang dok dlm aircond cnfirm tido nyer..lg2 si rayyan tu, tido nyenyak! ha ha ha

around 35min we all pun sampai ke destinasi yang dituju..CT GARDEN nasi lemak, kg baru K.L..memula sampai tu org mmg ramai tp still ada space utk pilih tempat duduk lg...tapi sedikit demi sedikit orang ramai mula serbu kt nasi lemak C.T GARDEN kg.baru ni hello! now da pkl 1.00AM la.. tp still mcm pkl 8.00PM lg..perghhh...!( u all bygkanlah sendiri mcmana rupanya ). anyway, we all ambil nasi lemak 8 bungkus which is setiap sorg makan 2 bungkus + paru goreng + sambal kentang + sambal kerang + ikan keli goreng + oren jus + teh suam + kopi o + nescafe ( x brape ingat ) = total semua skali dlm RM 25.++..quite murah kan? harga mmg O.K la & berpatutan & yg paling penting abg shahril yang berlanja..he he he ( pastu abg shahril tapau lagi 10bgks nasi lemak ) =)


 masa memula dtg mmg terkejut sgt tgk coz setiap org yg datang tu ambil nasi lemak skali banyak tau..perghhh dlm hati cakap diaorg ni makan ke melantak? penuh satu tray ngan nasi lemak, 1 tray lagi penuh ngan lauk pauk..tu belum lg tray air..mmg x menang tangan..pekerja kedai pun x menang tgn sediakan air..kakak yg tlg ambilkan lauk pun sgt sibuk layan pelanggan yg x putus2 datang, apatah lagi abang2 yg bungkus nasi lemak tu..mmg pantas! da mcm super sonic (kartun yg aku suka tgk time kecik2 dulu)..tgk org makan semuanya licin tanpa sisa & saki bagi..syabas semua! coz x membazir...tapi rayyan jugak yg rugi coz dia tido..x dapat rasa nasi lemak yg sedap lg power tu..hehehe abang plak mcm biasa x gheti duduk diam..aktif jerk sepanjang masa bukan stakat tgn & kaki yg aktif, mulut pun sama bising sebut there bah, there car..ha ha ha
tp, keesokan harinya rayyan demam :-( kesian rayyan mgkin sebab x dapat rasa nasi lemak kg baru ni kot..ha ha ha ( berjangkit drpd SYE kot, coz SYE demam & selesema ) get well soon k rayyan..auntie anna love u, & abang also..=) saranghae..


kalau cakap saje tanpa bukti mmg x best kan? haaaa...ce tengok, ce tengok gambar ni..ce tengok... =)


pintu masuk 




org yg datang makan sekali ambil mmg byk...



nasi lemak 80sen




byk pilihan lauk yg sedap2 belaka




harga agak berpatutan =)

sekian utk entry kali ni..jumpa lg =)

No comments:

Post a Comment

bg laluan yang cun komen dulu!..=,='